Skocz do zawartości

Nowy sposób wyświetlania zdjęć w Google Images

THI

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja Ciebie rozumiem, mam tłumacza co siedzi obok :]

Czy tan FF i Operze nie da się zrobic takiego myku z przekierowaniem z G na stronę, jak na IE7 (nie wiem jak na wyższych wersjach)?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

wdrożyłem dzisiaj zmiany.

zmiany oparte po części na sposobie podanym w linku od moreno, jednak mocno zmodyfikowane.

Na grafiki wyświetlane w Google nakładam ciemne tło + duży biały napis (rozmiar automatycznie dobierany do rozdzielczości zdjęcia) zachęcający do przejścia na stronę. Już widać pozytywne zmiany w ruchu na stronie :)

Na dniach również dodam nakładanie obrazka lupy obok tekstu aby jeszcze bardziej zachęcić do kliknięcia w zdjęcie.

Za kilka dni podzielę się szczegółowymi procentami z Google Analytics.

Pozdrawiam

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

wdrożyłem dzisiaj zmiany.

zmiany oparte po części na sposobie podanym w linku od moreno, jednak mocno zmodyfikowane.

Na grafiki wyświetlane w Google nakładam ciemne tło + duży biały napis (rozmiar automatycznie dobierany do rozdzielczości zdjęcia) zachęcający do przejścia na stronę. Już widać pozytywne zmiany w ruchu na stronie :)

Na dniach również dodam nakładanie obrazka lupy obok tekstu aby jeszcze bardziej zachęcić do kliknięcia w zdjęcie.

Za kilka dni podzielę się szczegółowymi procentami z Google Analytics.

Pozdrawiam

Powiedzcie jak zrobić coś podobnego na bloggerze? Jest to w ogóle możliwe?

multikonto

Ten sposób nie działa dla zalogowanych użytkowników googla

EDIT: miałem na myśli ten z linku Moreno

Ciężko będzie zrobić coś dla zalogowanych, Google nie przekazuje informacji skąd pochodzi pobranie obrazka. Można jeszcze cały ruch z tak zwanych "hotlinks" zrobić z podmianą obrazka, tak jak w przykładzie ze strony pierwszej, wtedy zalogowani też się załapią. Wadą jest to że na innych stronach również będzie się podmieniał obrazek.

Skuteczne pozycjonowanie stron w Google powinno byc priorytetem dla każdego sklepu internetowego.

Wadą jest to że na innych stronach również będzie się podmieniał obrazek.

HTTP_REFERER w .htacces ustawiasz tylko na google, ewentualnie także HTTP_USER_AGENT na googlebot-image i wtedy inne strony hotlinkują normalnie lub wg innej reguły, a google wg innej.

PS hiszpański sposób także wdrożyłem i działa całkiem całkiem. Dzięki za link.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

HTTP_REFERER w .htacces ustawiasz tylko na google, ewentualnie także HTTP_USER_AGENT na googlebot-image i wtedy inne strony hotlinkują normalnie lub wg innej reguły, a google wg innej.

PS hiszpański sposób także wdrożyłem i działa całkiem całkiem. Dzięki za link.

Popraw mnie jeśli się mylę:

- HTTP_REFERER zadziała tylko dla niezalogowanych, dla zalogowanych (poprzez https) nie będzie tej zmiennej

- HTTP_USER_AGENT - może skończyć się banem za podmianę "treśći" dla robota google

Skuteczne pozycjonowanie stron w Google powinno byc priorytetem dla każdego sklepu internetowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności