Skocz do zawartości

Ile wpisów, jak długo, po jakim czasie, samemu czy zlecić?

nocny5

Rekomendowane odpowiedzi

Na dobre hasła te co generują prawdziwy ruch samymi katalogami czy preclami nie uzyskasz pozycji.Według mojego subiektywnego zdania profil linków z katów powyżej 20% może już szkodzić stronie.A stwierdzam to na podstawie 28 stron które obserwuje. I te które miały ładny zróżnicowany profil (11) cztery poleciały znacznie w serpach i wszystkie miały profil linków z katów na poziomie 23% do 53% całosci.Te 17 co zostały też miały dużo bl z katów ale profile pomieszane więc przyczyna mogła być inna(15 z nich zaliczyły spore spadki.)

Na dobre hasła te co generują prawdziwy ruch samymi katalogami czy preclami nie uzyskasz pozycji.

Tu się zgadzam. Choć nie prowadzę aż tak dokładnych statystyk, też staram się korzystać ze wszystkich możliwych metod promocji (oczywiście tych, które sa uzasadnione marketingowo w danym projekcie). Na chłopski (czyli mój) rozum, jeśli linki mają wyglądać na naturalne, muszę mieć różne metody ich pozyskania. Na samych katalogach trudno zbudować jakąkolwiek pozycję na trwałe, a przy obleganych frazach śmiem uznać to za nieopłacalne/niemożliwe/idiotycznie trudne.

...1. Coś takiego jak ile wpisów dziennie max nie istnieje.

W taką domenę możesz walić i 1000 linków co 4 dni i nic się nie stanie..

Mit o limicie dziennym linku wymyślił jakiś biały rycerz bo ręcznie nie dawał rady być szybszy od publikera:) ...

Na dzisiaj nie ma ale jeśli od jutra będzie brane pod uwagę to co wtedy? A klient nie będzie chciał zmieniać domeny?

W przypadku firm oferujących pozycjonowanie, które na ogół są rozliczane za efekty czas osiągnięcia TOP jest ważny bo jak nie ma efektów to nie zarabiają. Inaczej jest jeśli ktoś zajmuje się własną stroną/stronami i zależy mu na możliwie trwałych pozycjach.

Wolniej jedziesz dalej zajedziesz :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Czyli jednym słowem różnicowanie linków!. Co prawda mam małe doświadczenie w pozycjonowaniu( w zasadzie zerowe), ale zaobserwowałem stronniczość wujka G. Otóż założyłem dwa darmowe blogi, jeden na WP drugi na Blogspot (należącym do G).

Na pierwszym mam więcej treści + trochę fajnych zdjęć i grafiki. Dodatkowo, co jakiś czas wzmacniam blog postawiony na WP linkami z katalogów. Drugi blog ma mniej treści i jest bez linków z katalogów, natomiast dostał dwa lub trzy linki z mojego profilu G+. Zapomniałem dodać, iż oba blogi są o tej samej tematyce. Na hasło blog o xxxxxxxxx, ten od wujka G wyskakuje w serpach w top 10, a ten na WP ciągnie się w ogonie. Tak więc Chyba firmowe social media działają cuda ?.

Kolorowe słuchawki na Fonostacja.pl

Dobra, dzięki wszystkim za pomocne odpowiedzi.

Pozostaje ostatnie pytanie: prowadze bloga tematycznego, który ma mi równiez służyć między innymi do promowania strony. Jak dużo mogę zamieszczać w nim linków do swojej strony? Mogę dodawać je np. w każdym wpisie w blogu do innej podstrony na głównej?

Jak dużo mogę zamieszczać w nim linków do swojej strony?

Jeżeli dobrze zrozumiałem, postawisz nowego bloga tematycznego coś w stylu zaplecza i chcesz z niego linkować?

Najpierw zadbaj o niego, linkowanie naturalne, lajki w artykułach i dopiero po dobrych 6 miesiącach możesz dodać jakikolwiek link wychodzący który ma mieć jakąś moc - jakość nie ilość

polecam:

https://pozycjonowanie-stronn.pl/seo-2-0-bledy-seo-2-0-popelniane-przez-pozycjonerow

i kilka innych w tym temacie :P

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Zgadzam się z poprzednikami ale pamietaj że po ostatnich zmianach w Google samo katalogowanie nie jest dobrym rozwiązaniem. Trzeba również pamietać o content marketingu. Podstawowe informacje na ten temat znajdziesz np. na stronie: https://www.bycwidocznym.pl/content-marketing/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności