Skocz do zawartości

piramida linków - lipa

gilo2

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że Google widzi te piramidy jak na mapie- przynajmniej niektóre schematy. Nie jest trudno wykryć takie stado stron "wzajemnej adoracji". Tylko kwastia czasu do bana albo obniżenia wartości linków.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę że Google widzi te piramidy jak na mapie- przynajmniej niektóre schematy

Wszystko co jest zrobione z głową nie jest na sprzedaż, poza tym wszystko inne znajdziesz na Allegro.

Podobnie jest z tzw. prywatnymi listami katalogów czy też precli.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

a może by się pan autor zastanowił za co strona poleciała w dół?

kurcze kolego, poświeć chwilę na przeczytanie wątku zanim skomentujesz. Przecież napisałem wyraźnie że przez ostatnie pół roku (a może i dłużej) zaniedbywałem tą stronkę, więc jak mogłem zrobić coś źle skoro nic nie robiłem, tak czy nie??

Wystarczy że spojrzysz na wykres, który zamieściłem. widać tam lekką tendencję spadkową w linkach. Na jakieś śmieci linków nie wrzucam stąd moje linki nie znikają jakoś szybko ale wiadomo, zawsze coś odpadnie.

Brak czasu chciałem nadrobić piramidami i to pewnie był mój błąd. Skoro pierwsza nic praktycznie nie dała, dalsze brnięcie w to nie ma chyba sensu.

Jeśli Wy macie inne doświadczenia z piramidami to piszcie, ja chętnie poczytam.

Wybacz @simon186 ja już tego testował nie będę :)

@djurek

Chyba nie za bardzo wiesz jak buduje się piramidy.

@ja1

"porządną piramidę trzeba robić z miesiąc lub dłużej"

Marnujesz chłopie linki :)

Dlaczego?

Ano dlatego, że linka należy "zliczyć" najszybciej jak się da. Zanim zostanie usunięty.

Proces odwrotny jest najczęściej dłuższy. Co z tego mamy - link pomimo usunięcia przez jakiś czas dla nas pracuje.

@Lars

"Myślę że Google widzi te piramidy jak na mapie"

Tak widzi je, dobrze zrobione nagradza wyższymi pozycjami.

Pozdrawiam,

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@Mariusz nie marnuję linków. Jak link usunięty może dla nas pracować?Piramida działa mniej więcej tak że do strony A, prowadzą linki ze strony B, do stron B, prowadzą linki ze stron C, do stron C linki ze stron D (w wielkim uproszczeniu), i jeśli gdzieś ten łańcuszek przerwiemy brakującym linkiem to o kant d... potłuc taką piramidę.

@ja1

Późno jest, wiec może nie zrozumiałeś :)

Napiszę więc po kolei.

1. Udało Ci się spam linka wstawić gdzieś.

2. ###### z niego a nie pożytek, dopóki go nie zaindeksujesz.

wariant 3a - czekasz czy go wywalą, czekaj dalej (skąd wiesz czy to dzień, tydzień czy pół roku?)

wariant 3b - starasz się go szybko zaindeksować, zanim go wywalą

4. Gratulacje :) zaindeksowałeś (czytaj G zliczyło link) zanim moderator wywalił link

5. I tu czytaj uważnie - zanim G wywali ze swoich maszyn nieistniejącego a wcześniej zaindeksowanego linka mija czasami bardzo dużo czasu.

I tak chłopie, nieistniejący link pracuje na Ciebie.

Napisałem jasno?

M

Edycja.

Też chyba nie wiesz na czym polega piramida :) (nie ma tu mojej wrodzonej złośliwości)

Edycja 2

Piramida to nie domino, że jak wyciągniesz jeden element to wszystko się sypie.

Edycja 3 (ale jestem pracuś nocą)

Co do głównego tematu tego wątku, to odpowiedzi są na forum, wystarczy poczytać.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@"zasugerował by korzystać z rotacyjnych swli"

NIC TAKIEGO NIE SUGEROWAŁEM I NIE POLECAM

Przeczytaj powoli i staraj się zrozumieć treść :)

M

Edycja w dzień :)

@ebinx

Oczywiście zasada taka sama, tylko linki trochę inne (w dobrej robótce).

Wszystko z tego co czytam sprowadza się do bezczelnego SPAM'u i szybkiej indeksacji, żeby linka zauważono nim go wywalą. Szybko to można dzieci robić, a nie stawiać piramidy. Dlatego wolę stawiać wolniej piramidy, a z większą pewnością że w perspektywie czasu będzie to miało sens. Gdybym miał na drugie Syzyf to zacznę robić coś...Co i tak za jakiś czas będzie nieprzydatne.

P.-S : Gdzie tam późna godzina :) Poszedłem spać o 23, wstałem o 2 i teraz praca do 17...I pamiętajcie że dzisiaj tłusty czwartek :)

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Wszystko z tego co czytam sprowadza się do bezczelnego SPAM'u i szybkiej indeksacji

Nazwałem rzecz po imieniu :) ale spam nie musi być bezczelny.

Dobrze zrobiony nie wygląda na spam i żyje długo ku uciesze jego twórcy ale jakby nie było, spamem jest.

M

Mariusz jedna rzecz do Ciebie wszystko co piszesz jak najbardziej się zgadzam ale jeśli twoja baza Tier1 (poziom pierwszy) w głownej mierze ma domeny które są ostro moderowane to ta piramida szybko utraci moc-

nawet jeśli ją wbijesz to nie bedzie tak jak mówisz że to sie potrzyma długo-dlatego trzeba szukać domen pod tier1 z dobrym rankiem i moderowanych raz na kilka/kilkanaście dni- wiem że to brzmi niedorzecznie ale jak się umie zrobić dobry harvest to i takie białe kruki można odsiać

Pozdrawiam T.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności