Skocz do zawartości

Biesko-Biała cykliczne spotkania SEO

SeoMed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów i koleżanki z branży. Chciałbym zaproponować cykliczne spotkania dla osób zainteresowanych tematem pozycjonowania w Bielsku-Białej.

Nie chodzi mi jednak o bezproduktywne gadanie o niczym tylko w wątku przygotowywalibyśmy konkretne zagadnienia, pytania, wątpliwości a podczas spotkań konsultowalibyśmy najkorzystniejsze rozwiązania.

Ostatnio miałem przyjemność poznać kilka osób z okolic Bielska podczas Bielskiego SEO w browarze było bardzo sympatycznie aczkolwiek miejsce i napitek nie sprzyjał konstruktywnym rozmową. Zauważyłem również, że kilka osób (webmasterów) przyszło z zamiarem dowiedzenia się czegoś więcej w temacie - niestety nie udało się tym razem.

Chętnie podejmę się przygotowania konspektów takich spotkań na podstawie waszych sugestii i pytań. Każde spotkanie trwało by ok 2 godzin. Pierwszą część poświęcili byśmy na omówienie tematów zawartych w konspekcie a drugą na luźne pogaduszki przy np browarku :)

Dni spotkań, godzinę i miejsce możemy ustalić wspólnie natomiast chciałbym aby w spotkaniach uczestniczyły osoby zainteresowane tematem lub takie, które chcą się czegoś nauczyć.

Panie i Panowie moje pytanie zatem brzmi: Czy są jacyś chętni ??

Pozdrawiam

Łukasz

Pewnie Fan Radia byłby chętny. Napisz do niego meila.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Chętnie podejmę się przygotowania konspektów takich spotkań na podstawie waszych sugestii i pytań. Każde spotkanie trwało by ok 2 godzin. Pierwszą część poświęcili byśmy na omówienie tematów zawartych w konspekcie a drugą na luźne pogaduszki przy np browarku :)

W ciagu godziny też raczej nikt niczego sie nie dowie (odliczyć nalezy rozruchowe 15 min.) zostaje 45min.

....po których godzinka na piwko ...nie przyjadę autem, bo piwko odpadnie, a jak pkp, to czas dojazdu+powrotu przekroczy zakładany czas spotkania (2h)

...no chyba, że to ma być tylko dla ludzi z BB

Gdyby tak bylo, to proponuje zmienić łacznik w "...tematem pozycjonowania w Bielsku-Białej"

Z założenia nie jest to tylko dla ludzi z BB jeżeli jesteś chętny to możemy wydłużyć czas spotkań. Myślę, że temat jest obszerny i wiem z doświadczenia, że takie spotkania trzeba ubierać w ramy czasowe ponieważ moglibyśmy dyskutować do rana. Wiadomą sprawą jest że czas to pieniądz. Można poświęcać go na zdobywanie wiedzy, umiejętności i przełożyć to na zysk lub marnotrawić - tej drugiej formy spędzania czasu nie preferuję.

Jaki czas spotkania by Cię satysfakcjonował Yamer? Możesz w każdej chwili wrzucić propozycję :) Kwestia jest otwarta.

Jaki czas spotkania by Cię satysfakcjonował Yamer? Możesz w każdej chwili wrzucić propozycję

Szczerze mówiac ... naprawde nie wiem. Soczyście zielony jestem w te klocki i poza jedną Silesią SEO/SEM to z ta branża nie miałem styczności offline'owo żadnej, wiec moja obecność ograniczyła by się do 2 rol:

- nadstawianie uszu i robienie "mhmm" oraz, "to brzmi mądrzę"

- statysty :)

Nie bardzo wierzę, by spotkanie miało się zakończyć w 2h, ale z taką zapowiedzią pewnie zrezygnowały by też inne osoby z całej aglomeracji i pojawiły by sie tylko osoby z BB ( które pewnie i tak się już dobrze znają i nie potrzebują takich zapowiedzi, bo mają z sobą kontakt). Może warto by było zacząć od ogólnego planu-agendy - kształtu i celów spotkania:

co? jak długo? dla kogo? w jakim celu? w jakiej formie? - nie chce bezpośrednio niczego narzucać, bo jak wyżej, moja wiedza jest zerowa i z tego powodu nic tu od siebie nie wniosę. Chętnie natomiast posłucham mądrzejszych ode mnie (najprawdopodobniej każdego uczestnika spotkania :D )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności