Skocz do zawartości

Przeniesienie bazy danych

Detro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam użytkowników forum "PiO".

Nie wiedziałem w którym dziale to umieścić, więc piszę to tutaj.

Mam problem, który jest bardzo priorytetowy i proszę o szybką odpowiedź.

Przenoszę sklep motoryzacyjny z częściami samochodowymi z "GEKOSALE" na "PRESTASHOP".

Muszę przenieś setki produktów wraz z opisami, zdjęciami i zamiennikami oraz zaawansowane drzewko kategorii.

Link do sklepu na "GEKO.." www.sklep.autogeorg.pl

Chcę to zrobić za pomocą bazy danych (mysql), ponieważ export/import przez ".csv" się sypie (na "PRESTA" nie mogę poradzić sobie z importem kategorii, który po prostu nie działa jak należy).

Proszę o pomoc.

Jeśli nie ma gotowych skryptów do migracji, a zupełnie nie wiesz jak taki wykonać (co przypuszczam na podstawie braku konkretnych pytań) to nie dasz rady przenieść sklepu nawet z naszą pomocą.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

wyjście nr 1:

- poszukanie skryptu migracji z jednej platformy na drugą

wyjście nr 2:

- specjalista znający obie platformy który coś takiego napisze

Nie ma czegoś takiego jak "przenoszenie z bazy do bazy" żywcem danych z niekompatybilnych platform. To się "samo się" nie przeniesie.

Rozumiem, więc odpuszczę sobie tą metodę.

Udało mi się zaimportować produkty lecz kategorie mi się sypią..

Może ktoś mi wrzucić swój przykładowy plik ".csv" kategorii?

Ponieważ ten, który udostępnia mi "PRESTA" nie działa jak należy.

Prosiłbym również o możliwość płynniejszej rozmowy, więc podaję w tym celu GG: 44353895

Pozdrawiam.

Ja tam widzę tylko 1 wyjście - zatrudnienie magika, który tabelki bazy z geko przystosuje pod tabelki bazy z presty + wrzucenie zdjęć od nowa.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Jestem po instalacji najnowszej Presty i jest mały problem z modrewrite www.prestashop.com/forums/topic/215984-schema-of-urls-not-updating/page__st__20 . Pewnie lada dzień będzie update, ale warto wiedzieć.

Filmy animowane typu explainer video. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. Organizujemy bezpieczny import z Azji do krajów Unii Europejskiej.

No to akurat nie jest pewne kiedy ten update się pojawi, bo wersja 1.5.3.1 wyszła 31 grudnia. Mija właśnie miesiąc i kluczowego update'u nie widać. Swoją drogą błąd ten pojawił się w 1.5.3.0, został zgłoszony, szybko wyszła wersja 1.5.3.1, ale w niej poprawki do SEF URL nie było. Dla osób korzystających z domyślnych SEF URLs to nie jest problem, ale jak ktoś w zarabiającym sklepie zmienił sobie URLe i zrobił upgrade to pewnie równie szybko wykonał downgrade.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności