Skocz do zawartości

Atak DDOS na serwer = awaria dysku?

ebiman

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu moje usługi zostały przywrócone - mnóstwo stresu, tłumaczenia klientom itd. Oby jak najmniej takich sytuacji. Tak ogólnie, to ten hosting na group5 rzadko miał awarie ale teraz to już był armagedon. Nie znam się na kwestiach technicznych ale pewnie dało się dysk szybciej wymienić. Z resztą w nocy to się chyba nic nie działo - oni spali a hosting nie działał.

Dwa razy powtórzone podoba się ...
Polecam: angielski Szczecin, tlumaczenia

Z resztą w nocy to się chyba nic nie działo - oni spali a hosting nie działał.

Wiesz, mi kiedyś (już wieki temu) OVH wymieniało dysk ponad 4 dni dzięki czemu wyleczyłem się z tej firmy w zakresie PRO zastosowań ;)

czy ktoś to liczy ...

ja mam statystyki kilku hostingów: (testy wykonywane co 5 minut)

linuxpl.com - 99% monitorowane od 371 dni mam u nich 4 konta wszystkie na innych maszynach i wszystkie na 99%

biznes-host.pl - 99% monitorowane od 70 dni

biznes-host.pl konto SEO 95% monitorowane od 70 dni

vmline.pl - 100% (tutaj test był co 3 minuty) monitorowane od 70 dni

bilbord_opublikuj_mini.png

Witam,

to prawda, mieliśmy problem z jednym z naszych serwerów. Awaria została usunięta i wszystkie konta klientów działają. Oczywiście przewidujemy rekompensatę za powstałe straty. W poniedziałek będziemy informować drogą mailową klientów, których konta znajdowały się na serwerze, który uległ awarii.

Vogan sp. z o.o.

Rabat -20% na konta hostingowe w Group5 i Altblue dla użytkowników forum. Kod rabatowy: optymalizacja2014

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności