Skocz do zawartości

Random

KataLogi.co

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym poruszyć ten temat

1.Czy zauważyliscie że pozycjami zamieniają się te same pary stron na stałą ilość oczek?

2.Ilość oczek o jakie się zamieniają jest różna jak myślicie od czego to zależy? Od oceny profili linków?

3.Na niektóre frazy nie ma randomu i nie dotyczy on top3. Random jest również po za top50 i im dalej od top10 tym większe skoki. Random stron do top8 jest maks do trzech pozycji a najczęściej dwie ?

4.Czy możliwe że google stworzyło nowy ranking czyli np. nasz top6 zamienia się ze stroną top4 i dopóki nie będziemy według paru parametrów lepsi od nich nie przydzieli nam pary z pozycji wyższej? Mi to wygląda tak jakby grupowali pary i gruby do walki o pozycje w danym przedziale pozycji?

Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "pary stron" - Nie ma żadnych PAR w SERP tylko unikalne domeny strony i nic tam się nie zamienia ani nie grupuje. Coś mi się wydaje, że nie wiesz co znaczy pojęcie Random.

Straszne bzdety ten Twój post -sorry za określenie, ale tak go odbieram :faja:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "pary stron"

Przez 3 dni z rzędu np. po prawie każdym kliku w F5 www z pozycji 4 zamieniała się z www z pozycji 6 , a piąta z siódmą, szósta z ósma itd. I tak jeszcze z 4 frazami z trzech innych stron. Te z Top 10 dokładnie o dwa oczka sie zamieniały , za to dwie frazy z 26 na 67 i 21 na 43. Przez 3 dni o róznych porach dnia i dokładnie taki schemat.

Straszne bzdety ten Twój post

Wieszczem nie jestem to prawda ale jak to miałem inaczej opisać ? a random który miałem na myśli to losowość pozycji którą zauważyłem i o której czytam w niektórych wątkach na forum. :pada:

Panie kolego - pozycje się zmieniają nawet między kolejnymi żądaniami HTTP F5 z jednego IP zwłaszcza powyżej top 10 i UMHO nie jest to żaden "Raddom", ale efekt pobierania danych z różnych DC na co klient żądania HTTP nie ma żadnego wpływu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wiesz ja nie kładę głowy na pień, że tak jest jak piszę ... ale gdyby było "Random" to top 10 też ulegało by zmianie, a tak nie jest. Widocznie te co są do top 10 są już zaktualizowane dla wszystkich DC.... ale to nadal moje IMHO ;)

Ale fakt że dawniej taki nie było...

A to jest chyba istota tego tematu

Dokłądnie, wiadomo, różne DC były zawsze, natomiast takiej desynchronizacji to nie pamiętam, tak długiej przynajmniej, więc jest coś na rzeczy. Niestety im większe wahania tym bardziej prawdopodobne, że fraza jest na radarze Googla i zazwyczaj niestety kończy się to źle.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Przy tym update coś wyjątkowo długo odświeżają się wyniku na różnych DC. Przez ostatnie dni statystyki zliczały mi całkiem inne pozycje niż były w rzeczywistości przy sprawdzaniu ręcznym. Już myślałem, że stat4seo się coś posypało, ale ni widziałem publicznego poruszenia w związku z tym tematem. Dzisiaj rano jednak ręcznie już zobaczyłem to co on mi od 2 dni pokazywał ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

No jakiś kurde czarodziej.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności