Skocz do zawartości

Kiedy rozpocząć pozycjonowanie?

sedor

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam nową stronkę na silniku Wordpress, i zastanawiam się kiedy powinienem rozpocząć pozycjonowanie. Już teraz, kiedy posiadam tylko i wyłączenie domenę a na serwerze nie ma NIC? Dopiero kiedy zainstaluję wordpressa? Dopiero wtedy, kiedy na serwerze pojawi się jakakolwiek treść zawierająca słowa kluczowe? Czy może dopiero kiedy skończę całkowicie pracę nad stronką, czyli wypełnię ją w 100% planowaną treścią etc? Jestem nowy i nie wiem NIC, pierwszy raz zabieram się za pozycjonowanie i robię to na własną rękę, więc proszę o wyrozumiałość w komentarzach :)

Nie musi być skończona w 100% jeśli chodzi o wypełnienie jej treścią. Na pewno musisz zadbać o to, aby zoptymalizować stronę, wrzucić na nią już część tekstów, ładnie wszystkie sformatować i jak widzisz, że strona nadaje się do pokazania ludziom, to zacznij pracę nad jej pozycjonowaniem.

Jeśli jednak chodziłoby o jakiś większy projekt, przy którym możesz czekać na skończenie prac nad stroną nawet kilka miesięcy, to warto utworzyć stronę powitalną z informacją o startującym projekcie. Już wtedy możesz ją trochę linkować - zawsze to starsze linki i starsza domena przy oficjalnym uruchomieniu serwisu.

Zakładam nową stronkę na silniku Wordpress, i zastanawiam się kiedy powinienem rozpocząć pozycjonowanie. Już teraz, kiedy posiadam tylko i wyłączenie domenę a na serwerze nie ma NIC? Dopiero kiedy zainstaluję wordpressa? Dopiero wtedy, kiedy na serwerze pojawi się jakakolwiek treść zawierająca słowa kluczowe? Czy może dopiero kiedy skończę całkowicie pracę nad stronką, czyli wypełnię ją w 100% planowaną treścią etc? Jestem nowy i nie wiem NIC, pierwszy raz zabieram się za pozycjonowanie i robię to na własną rękę, więc proszę o wyrozumiałość w komentarzach :)

Najpierw musisz ukończyć budowę swojej strony, ponanosić wszystkie materiały, teksty, zdjęcia. Następnie optymalizacja, sprawdzenie czy w kodzie nie masz błędów lub braków itp. Najlepiej poproś kogoś w forum o wstępny audyt.

Możesz również skorzystać z serwisów online, gdzie od razu zobaczysz ewentualne sugestie co masz do poprawy. Jak przebrniesz ten etap, to możesz "zabrać się do pozycjonowania na własną rękę" :)

Powodzenia :)

Ja staram się pozycjonować strony już, gotowe, czasem można wypozycjonować w 2-3 dni i dobrze by było aby odwiedzający trafił na dopracowaną stronę.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zależy też od trudności frazy - sklep z oponami zaczołbym pozycjonować od wrzucenia byle jakiego skryptu i tekstów, a sklep z czasem powstał.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Ja staram się pozycjonować strony już, gotowe, czasem można wypozycjonować w 2-3 dni i dobrze by było aby odwiedzający trafił na dopracowaną stronę.

2-3 dni? Czy takie pozycjonowanie w ogóle wchodzi w grę? Z tego co się dowiedziałem, to nie powinno się wrzucać dużej ilości linków w krókim czasie, a tym bardziej od razu po założeniu strony. Załóżmy, że stawiam stronkę przez tydzień i nagle w 3dni zostaje wrzuconych na różnego typu strony 500 odnośników do mojego serwisu. Google to wtedy wychwytuje i może zbanować stronę na jakiś czas i w ogóle nie będzie jej wyświetlał w wynikach wyszukiwarki. Jeśli nie mam racji, proszę mnie poprawić.

Jeśli nie mam racji, proszę mnie poprawić.

Nie masz racji, 500 linków to wcale nie tak dużo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności