Skocz do zawartości

Cynthia Says

mess_alex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

biorę się za dostępność mojej strony po wprowadzeniu kilku poprawek (m. in. związanych ze zmianą czcionek) chciałem "zrobić ją dostępną" dla programów i w ten sposób natrafiłem na problem,

mianowicie, przy testowaniu strony na contentquality otrzymałem niezrozumiały dla mnie komunikat:

10.5 Until user agents (including assistive technologies) render adjacent links distinctly, include non-link, printable characters (surrounded by spaces) between adjacent links.

Rule: 10.5.1 - All Anchor elements not surrounding images cannot be directly adjacent.

Failure - Anchor Element found at Line: 36, Column: 6 is directly adjacent to the Anchor element that precedes it.

Failure - Anchor Element found at Line: 120, Column: 6 is directly adjacent to the Anchor element that precedes it.

Failure - Anchor Element found at Line: 121, Column: 6 is directly adjacent to the Anchor element that precedes it.

No i nie wiem jak to poprawić (nie dokońca rozumiem komunikat) :rolleyes:

Strona: www.ospdzd.home.pl, testowane na www.contentquality.com - WCAG - Priority 1,2,3

Z góry dzięki, pozdrawiam

Zespół Downa - porady, ważne informacje dla rodziców, rodzeństwa, opiekunów.

Witam,

biorę się za dostępność mojej strony po wprowadzeniu kilku poprawek (m. in. związanych ze zmianą czcionek) chciałem "zrobić ją dostępną" dla programów i w ten sposób natrafiłem na problem,

Chodzi o to, że dwa linki nie mogą ze sobą bezpośrednio sąsiadować. Zrób w tych miejscach listy i po sprawie, albo po prostu oddziel pionową kreską czy czym tam chcesz. Powinno pomóc.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności