Skocz do zawartości

Zmiany w płatnościach, przewalutowanie konta

AsiaSz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 241
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Trzeba podać nowe dane do płatności (dodać nowe konta), podając nazwę odbiorcy (nazwę posiadacza konta), nr BIC i IBAN. Wpisując nazwę posiadacza konta miałem komunikat, że wpisuję w złym formacie. Okazało się, że przyjmuje bez polskich liter, u mnie akurat było " ł ". Czekam teraz na przelew testowy.

Ciekawi mnie jednak jak teraz wystawiać f-rę? Do tej pory wystawiałem w Euro na Google Ireland. Ma ktoś możę wieści w temacie f-ry, co się zmienia?

No według mnie prosta sprawa. Wystawiasz fakturę w złotówkach teraz.

Przepisy nigdzie nie mówią, że kraj dyktuje walutę na fakturze.

Takie wartości CPC jak mam teraz w PLN jakby były w EUR, to żyć, nie umierać :)

A macie kliki na polskie według stawki z euro? Bo mam wrażenie, że spadły teraz stawki.

w całym styczniu spadły stawki. wtedy kiedy przelicznikiem było Euro

Czyli chyba teraz będą przelewać z zagranicznego konta bankowego a nie jak do tej pory było z polskiego banku

Prawdopodobnie tak będzie. Dlatego chcą IBAN i BIC

Dostałem też wczoraj poradę optymalizacyjną odnośnie zmiany jednostek 250x250 na 300x250.

Jedno zdanie mnie w tej poradzie zwaliło z nóg.

"Chociaż każda witryna jest inna, szersze formaty reklam pozwalają zwykle osiągać RPM na poziomie 92.22 USD."

Skąd takie wartości z kosmosu ? :) Tyle to chyba rekordzista ma.

Wcześniej najniższa wartość za klika było 1 eurocent, czyli około 4 grosze. Teraz widzę już kilka klików za 1 grosz. To jest na pewno duży minus zmiany z euro na PLN.

Dokładnie! Wychodzi na to że w praktyce zmiany będziemy mniej zarabiać.

heh, bez mała 3 lata temu (wtedy wprowadzili w marcu) przechodziliśmy z US Dollar na euro. Teraz przechodzimy na złotówki, aby rząd tylko nie pchał się, żebyśmy znowu musieli przejść na euro...

Minimalny klik 1 euro cent - nie do końca tak było.

Co do analiz - wstrzymajcie się chociaż miesiąc ;)

Co do maili optymalizacyjnych te kwoty są chyba z f. random - mam podobne maile ;)

Niby nic się nie zmieniło, a jakoś tak wolałem jednak oglądać zarobki w € - teraz to zupełnie bez sensu, taka zwyczajna, swojska, pospolita waluta, od razu widać ile się zarobiło, wiadomo na ile będzie następny przelew, totalny brak emocji i radości ;)

A jeszcze rano zalogowałem się do panelu - patrzę, a tam wczoraj rekordowe zarobki - niemal 4 razy tyle co zwykle, a chwilę później okazuje się ...że to w złotówkach :/

A jeszcze rano zalogowałem się do panelu - patrzę, a tam wczoraj rekordowe zarobki - niemal 4 razy tyle co zwykle, a chwilę później okazuje się ...że to w złotówkach :/

Miałem to samo :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności