Skocz do zawartości

Zmiany w płatnościach, przewalutowanie konta

AsiaSz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 241
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@mateo32 jaka branża? Ja mam właściwie identyczny RPM przy 2x niższym CPC

Branża motoryzacyjna, czyli masz dwukrotnie więcej kliknieć ode mnie, ale dwa razy mniejsze stawki. Jeszcze trzeba wziąc pod uwagę że większość ruchu u mnie pochodzi z USA

Chciałbym jeszcze dla ciekawskich napisać, że najlepsze CPC można osiągnąć na rynku Japońskim.

A czy jak podam swoje konto prowadzone w Euro lub $ to dostanę w tej walucie.

Jeśli jesteś polskim wydawcą to możesz otrzymywać pieniądze w swojej walucie już próbowałem aby mi eruo przelewali na konto w euro i się nie da po kwotę potwierdzenia trzeba podać w złotych :)

bilbord_opublikuj_mini.png

Teoretycznie powinno dać się sprawdzić, w jakiej kwocie w PLN przyszedł przelew, wpisać to do panelu AdSense i cieszyć się na powrót wypłatą w € czy $. Czy może raczej wypłatą w złotówkach przewalutowaną przez bank po niezbyt atrakcyjnym kursie. ;)

@mateo32 jaka branża? Ja mam właściwie identyczny RPM przy 2x niższym CPC

Branża motoryzacyjna, czyli masz dwukrotnie więcej kliknieć ode mnie, ale dwa razy mniejsze stawki. Jeszcze trzeba wziąc pod uwagę że większość ruchu u mnie pochodzi z USA

Chciałbym jeszcze dla ciekawskich napisać, że najlepsze CPC można osiągnąć na rynku Japońskim.

Jeżeli masz większość ruchu z USA i jednocześnie takie CPC to muszą to być Polacy mieszkający w USA. Czy może się mylę, a strona jest po angielsku? jeżeli strona po angielsku to powiem szczerze, że nie opłaca się robić stron pod zagranicę. Zawsze myslałem, że stawki dla USA to x4-x8 stawki polskie.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Jeżeli masz większość ruchu z USA i jednocześnie takie CPC to muszą to być Polacy mieszkający w USA. Czy może się mylę, a strona jest po angielsku? jeżeli strona po angielsku to powiem szczerze, że nie opłaca się robić stron pod zagranicę. Zawsze myslałem, że stawki dla USA to x4-x8 stawki polskie.

Dałem wykres ze stycznia gdzie CPC spadło o jakies 35% w porównaniu do wrzesien-Grudzień. W styczniu praktycznie jest mało dobrze płatnych reklam, odbicie powinno być już w lutym i to własnie obserwuje. u mnie srednio reklama amerykańska jest droższa od polskiej 3-4 razy, japonska jakies 6-7 razy

ps. ruch ze USA mam na poziomie ~60% wszystkich reklam

Z tymi polakami mieszkającymi zagranicą to też dobra sprawa :P Fajne są kliknięcia po 1 euro z usa/kanady

zdarzają sie kliki z usa po 1 euro w motoryzacji, ale w Japonii 0,5-1 euro to jest na porządku dziennym, i kitajce klikają w reklamy jak takie zaprogramowane maszynki, CTR w porównaniu do USA ~4x większe.

U mnie top 3 CPC to Norwegia, Szwecja i Wielka Brytania.

To napisze bardziej szczegółowo jak u mnie to wyglada

Polska.........................0,2$ na 1000 wyswietlen reklam (jedno z ostatnich miejsc)

WIelka brytania...........0,7$ na 1000

Szwecja i finlandia,,,,,,,0,9$ na 1000 - TOP 3 i UWAGA zaskoczenie 0,9$ ma również RPA

USA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1,0$ na 1000 - TOP2

Japonia,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,2,8$ na 1000 - TOP1

Czyli USA ma wiecęj od reszty krajów, a japonia Gromi pod względem RPM wszystkie pozostałe kraje

W usa można średio zarobic na 1000 reklamach 5x razy wiecej, a w japonii 14x wiecej w porówaniaiu do Polski, ale jak pisałem japońce mają fioła na punkcie reklam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności