Skocz do zawartości

Zmiany w płatnościach, przewalutowanie konta

AsiaSz

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak: po zmianie waluty na zł, wpływy mam zdecydowanie mniejsze.

Ja zarabiam poprzez reklamy w filmach na YT. Dziennie wychodziłem(jak jeszcze zarabiałem w euro) ok. 60zł... a teraz zaledwie 20 dociągam!

Nie wiem jak Wy i Wasze zarobki, ale w moim przekonaniu jest źle i nie wiem czy będzie mi się chciało dalej bawić w to... jeszcze podniesiony próg do 300zł w ogóle rozbił skalę.

Mam pytanko, czy nadal za płatnościami trzeba czekać prawie do końca miesiąca? czy teraz szybciej będą? Nie mogę teraz nigdzie znaleźć tej informacji, pozdro.

• Odpowiedzi 241
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dziennie wychodziłem(jak jeszcze zarabiałem w euro) ok. 60zł... a teraz zaledwie 20 dociągam!

Coś jest na rzeczy, ale to chyba w ogóle mniejsze nakłady reklamodawców. Co prawda u mnie zarobki nie z YT, ale spadek CPC o 40 - 50% w porównaniu do końcówki zeszłego roku.

wpisałem kwotę testową i wszystkie alerty z konta znikły i na koncie wszystko wygląda ok. a dostłem maila o treści

"Wysłanie płatności z tytułu zarobków Google AdSense wymaga podania dodatkowych informacji.

Powód:

• Nie wybrano prawidłowej formy płatności. Zaloguj się i odwiedź stronę z formami płatności, aby wybrać prawidłową lub wpisać nową.

Jeśli musisz ponownie wprowadzić informacje dotyczące podatku lub formy płatności, zrób to jak najszybciej, aby płatność mogła zostać uwzględniona w najbliższym dostępnym cyklu rozliczeniowym.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

--------------------------"

Mi przesłali 0,56 :-)

A skoro rozmowa zahaczyła też o inne tory, to jakie macie stawki na Niemcy, Austrię, Szwajcarię czyli kraje niemieckojęzyczne?

Zastanawiam się czy nie pójść w tym kierunku (łatwiej do tłumaczenia).

polska ..............,.................0,2$ za 1000 wyswietlen

niemcy i szwajcaria.............0,5$ za 1000 wyswietlen

austria................................0,6$ za 1000 wyswietlen

rekalmy są droższe srednio 3x od polskich

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności