Skocz do zawartości

Jaki sklep wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

@bolo415 Bez przesady, z PrestaShop nie ma na chwilę aktualną aż tak dużych problemów (mowa o najnowszej wersji 1.5.2 / 1.5.3). Są drobne / większe poprawki ale takie, które nie utrudniają znacznie funkcjonalności (typu: zniżki ilościowe, wykorzystywane przez cześć użytkowników, mały problem z ajax koszyka itp.)

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Widzę że kolega już podjął decyzję ale i ja wtrące swoje 4 grosze ;) Jako że sam posiadam sklep internetowy od ponad 5 lat i przetestowałem wiele rozwiązań i dalej testuję jak coś nowego się pokazuje, to jaki sklep się wybierze zależy co się sprzedaje ;) Z racji iż posiadam sklep internetowy w którym jest aktualnie prawie 50.000 produktów powiem jedno nie znalazłem lepszego rozwiązania stosunek jakości do ceny niż oscGold za niecałe 400zł macie gotowy sklep ze wszystkimi integracjami, przystosowany rewelacyjnie pod seo moje frazy sa w top5 specjalnie nie pozycjonując, ale najważniejszy aspekt to eksport/import do pliku csv praktycznie wszystkich właściwości produktu od ceny po cechy które sami zdefiniujemy. No i najważniejsze darmowe aktualizacje i jak ktos chce opiekę po sprzedażową. Sklep cały czas się rozwija i praktycznie wszystkie uwagi bądź propozycje (oczywiście rozsądne) są uwzględnianie w następnej wersji za free!! Co w przypadku innych produktów jakie miałem okazję testować za wszystko żądali pieniędzy. A i jest to jeden z nielicznych sklepów który w standardzie umożliwia zamawianie produktów do dwóch miejsc po przecinku czyli sprzedajemy coś w kg,gramach,m2 to możemy kupić sobie 1,56 a nie 1 albo 2 ;) Ale to tylko moje prywatne zdanie.

Pozycjonuję dla zabawy tylko swoją stronę o ile to można nazwać pozycjonowaniem raczej jest to błądzenie ślepego we mgle ;)

Może trochę nie do końca na temat... parę dni temu natrafiłem w panelu Presty na coś w rodzaju edytora wizualnego, gdzie można było dość wygodnie przemieszczać bloki na stronie. Teraz szukam tego już chyba od godziny i nie mam pojęcia gdzie to jest. Kojarzy to ktoś?

EDIT:

No i oczywiście znalazłem zaraz po napisaniu na forum :) Chodziło mi dokładniej o "edycję na żywo" (LiveEdit)

matury-online.pl - arkusze maturalne i porady dla maturzystów

jaktozrobic.org - zbiór poradników na różne tematy

• 5 tygodni później...

Witam serdecznie.

Poszukuję skryptu do obsługi sklepu internetowego.

Założenia:

- dostęp do kodu skryptu (możliwość wszelkich zmian),

- dobrze rozbudowane SEO (pozycjonowanie na wysokim poziomie),

- integracja z Subiektem GT (Sfera),

- integracja z kurierem (UPS),

- obsługa do 500 produktów,

- płatności elektroniczne (które polecacie? czy ktoś korzysta z transferuj.pl ? Opinie?).

Naczytałem się sporo w sieci, mam mętlik w głowie.

Z jednej strony wybrałbym coś na bazie e-commerce, np Prestashop, ale wymaga to dużo pracy i czasu.

Z drugiej strony może lepszym rozwiązaniem byłoby wykupienie wersji BOX,

np. sky-shop - jakieś opinie?

Z góry będę wdzięczny za wszystkie pomysły i podpowiedzi.

BKonieczny, jak już polecasz coś z refem to napisz, ze link z refem, bo w obecnej formie to wygląda na reklamę, nic więcej. Zresztą ja akurat linuxpl.com nie polecam.

Ok @Lesiu. Od niedawna jestem tutaj na forum i nie wiedziałem że tak przystoi :) Teraz już będę wiedział :)

Jeden ze sklepów które stawiałem na presta i linuxpl:

www.laptopybiznesowe.pl

Według mnie śmiga szybko i przyjemnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności