Skocz do zawartości

Jaki sklep wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Darmowych sklepów to ja nie polecam w innym wątku piszą ze koszta takiego sklepu po dorobieniu modułów zeby działał wynoszą ponad 5 tys a nawet wiecej wiec niezłe darmówki https://www.forum.optymalizacja.com/topic/174981-sklep-i-pozycjonowanie-finansowany-z-projektu/page__st__15#entry1208222

Marketing internetowy dla firm

@Xann, już takie pierdoły piszesz, że oczy bolą od czytania... Wyciągnąłeś pół zdania z całej rozmowy nie znając w ogóle presty. Widziałeś chociaż ten skrypt sklepu na oczy?

Czysta instalacja presty w zupełności wystarczy i jest w pełni funkcjonalna, tylko nie każdy chce być "jak każdy" i chce mieć unikalną funkcjonalność z fajnym i autorskim projektem graficznym.

Są darmowe i płatne moduły, które czasami wymagają (to zależy od specyfikacji technicznej sklepu) lub nie pewnych modyfikacji.

Lepiej wybrać prestę niż dedykowany sklep jakiejś firmy, a później być zdanym tylko na jej łaskę bądź niełaskę w przypadku rozbudowy tego sklepu.

Kody na tanie VPSy i hostingi SEO: 2KT7-JFNM-63E8 , EK6B-1JUJ-M9T6 , R3J5-RCNE-SPH4 , E8NR-U9N3-1TU7 , 3TEH-47B3-2HM6 = rabat 25%

@BKonieczny

robiles cos specjalnego w celu przyspieszenia? Podzielisz sie?

Zrobiłem tylko to co zaleca Presta w ustawieniach Wydajności. Ale sama zmiana serwera z OVH poczyniła cuda :)

@Serverd - nooo :D się napracowałem.

• 2 tygodnie później...

Wdrażam Prestę, projekt, szablon itp itd, wszystko pięknie, ale stanąłem na zwrocie towaru - jest gdzieś opcja do zaptaszkowania, jakiś dodatkowy moduł itp itd (może być komerycjny w rozsądnej cenie) o wysyłce właścicielowi sklepu powiadomień o tym, że ktoś dokonał zwrotu towaru? W tym, momencie należałoby regularnie zaglądać do Zamówienia > Zwroty produktów - chyba, że ja czegoś nie widzę :)

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

Postawiłem kilka sklepów na gotowych skryptach, jednak trzeba uważać zdecydowanie na SOTE. Naciągają tylko klientów na soft, który później gdybyś miał problemy z BD (a zdarza się tak, że po aktualizacji sklep nagle nie pamięta hasła do bazy?) Jeśłi jesteś kumaty to odnajdziesz migiem ten problem, jeśli zaś nie bardzo wiesz gdzie szukać błędu gdy nagle twój sklep wywali komunikat ERROR, musisz napisać do SOTE, a oni skasują za to 200zł netto, uważam że jest to robione celowo przez tego producenta. Zdecydowanie odrazam

.....musisz napisać do SOTE, a oni skasują za to 200zł netto, uważam że jest to robione celowo przez tego producenta. Zdecydowanie odrazam

Też o tym słyszałem, po za tym taka poprawka powinna być zdecydowanie darmowa bo jest to błąd oprogramowania producenta a nie błąd właściciela sklepu, branie kasy za poprawianie błędów w własnym oprogramowaniu to .......

Marketing internetowy dla firm

• 2 tygodnie później...

Nie żartuję! Nie każdy jest urodzonym programistą a z opisu wynika że wszystko zainstalują i skonfigurują tak jak ma być. Nie muszę niczego edytować doinstalowywać itp. szczególnie jak nie za bardzo mam o tym pojęcie - w końcu jestem handlowcem a nie informatykiem.

Nie przeczę że masz rację z tymi potrzebami, szczególnie w jakichś specyficznych sytuacjach, jednak dla mnie, praktycznie całkowitego laika "wszystko" sprowadza się do poustawiania w sklepie najważniejszych funkcji tak żeby można było w nim normalnie prowadzić sprzedaż bez zaprzątania sobie głowy szczegółami technicznymi. Jak dotychczas mam raczej negatywne odczucia w stosunku do ludzi którzy za znacznie większą kasę 3 lata temu "wcisnęli" mi najpierw starego, poprzerabianego osCommerce w wersji bodaj 2.1 którego przez ponad rok czasu sami nie umieli skonfigurować do normalnego działania ani zabezpieczyć przed ciągłymi włamaniami kasując mnie na znaczne kwoty za każdą poprawkę czegoś co tak naprawdę sami popsuli przy przerabianiu skryptu, czy kolejnych "fachurów" od Prestashop i VirtueMarta którym też kilka miesięcy zajęło ustawienie w sklepach nawet tak prozaicznych rzeczy jak standardowe wbudowane w sklepie opcje płatności i wysyłki. Efekt tych w sumie trzyletnich bojów z moim sklepem i pseudofachowcami którzy nad nim pracowali (a nie byli to przypadkowi ludzie tylko firmy będące w czołówce w wynikach Google! - na razie nie podam ich nazw) to wydane prawie 20 tys. złotych - a sklep dalej nie działa tak jak powinien.

W tym jednak konkretnym przypadku, nauczony już bolesnymi dla kieszeni przypadkami coraz bardziej skłaniam się do zaryzykowania kolejnych przenosin, szczególnie po przeprowadzonych rozmowach z kilkoma dotychczasowymi użytkownikami (a jest ich kilku - tu można zobaczyć: https://katalog.zencart.com.pl/ ) korzystającymi z tej oferty. To tyle w kontekście wyjaśnienia stwierdzenia "ciekawych" określajacego tą ofertę.

Bo firmy z topów mają w pyte roboty i taki sklepik robią przy okazji wolnych mocy przerobowych.Niemniej jednak jeśli ustawienie opcji wysyłki przerosło firmę to trochę dziwne. Masz teraz prestę czy VM?

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności