Skocz do zawartości

Czy są jakieś korzyści z wrzuconych zdjęć ?

wookie85

Rekomendowane odpowiedzi

Co znaczy, że zdjęcie jest podpisane cyfrowo?

Czy chodzi o znak wodny? Jeśli tak, to google nie czyta jeszcze linków z grafik.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Jeśli chodzi Ci o nałożony na zdjęcie w programie graficznym adres strony to Google go nie odczyta (człowiek tak). Jeśli masz na myśli, że grafika jest linkiem to oczywiście jest to link prowadzący do Twojej strony.

ekreacja.png

Świadczymy usługi pozycjonowania i tworzenia stron WWW - www.e-kreacja.pl

Nie. Większość lustrzanek daje możliwość ustawienia podpisu zdjęcia, zapisuje informacje w pliku po prostu. Tak jak dane np. o parametrach ekspozycji itd, w tzw EXIF-ie.

Przy okazji, nie zakładając drugiego tematu.

Zmieniłem serwer na inny, przeniosłem cała stronę na nowy ( wszystko na wordpressie ), i przekierowałem domenę ( nie mogę zmienić dns-ów nie wiem czemu :/ ). Czy jakoś odbije się to negatywnie na pozycjonowaniu dane domen czy raczej nie będzie tragedii ?

pzdr

Exif to nie podpis cyfrowy. Info o seo i exif masz tutaj: https://www.controlledvocabulary.com/blog/embedded-metadata-wont-help-seo.html

Jeśli chodzi o zmianę serwera, to jeśli domena została bez zmian, to nie będzie żadnych zmian. Jeśli zrobiłeś poprawnie 301 to mogą być delikatne wahania, ale powinno być podobnie.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

Troche się pogubiłem przy tej zmianie domen. Sytuacja wygląda tak, że stara strona i domena była na OVH :

Domena www.mm-foto.pl , a strona na : www.mm-foto.pl/blog

Nowa strona leży pod adresem : https://mm-foto.nstrefa.pl/slub/ , ustawiłem przekierownie :

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.mm-foto.pl(.*) [NC]

RewriteRule ^(.*)$ https://mm-foto.nstrefa.pl/slub//$1 [R=301,L]

Wychodziło by, że wszystko jest ok. Tylko mam zonka ze zrobieniem nowej mapy strony, bo obecnie w web master tools przy domenie www.mm-foto.pl, tylko dla nie chce zaczytać mapę.

Coś chyba proces myślowy poszedł nie tak jak trzeba :)

Wyniosłeś się z domeny .pl na subdomenę? W jakim celu? lepiej powalcz z tą domeną i postaw serwis na domenie .pl

Tak coś pokręciłem, ale to wynikało ze zmiany serwera itp i myślałem że nie mogę nowego serwera na domenie głównej z OVH postawić heh ;)

Prostuję właśnie sprawe. Zamykam serwer na OVH i przepinam DNS-y na Netmark. Na Netmarku zmieniam subdomenę na domenę główną, bo można od razu jak się okazuje. Tylko nie chciał bym obecnego bloga "stracić" po zmianie sub na domenę główną ale z tego co wiem nie ma problemu.

Niby wszystko takie proste ale jak chce się serwer zmienić itd to człowiek się gubi ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności