Skocz do zawartości

PDF szybciej się pozycjonują?

grosiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zastanawiam się nad tym, czy możliwym jest, aby pliki pdf, które w ogóle nie są linkowane, szybciej i lepiej się pozycjonowały od stron internetowych. Zauważyłem coś takiego na własnym przykładzie i konkurencji. To prawda? Czy przypadek?

Jeśli poszukujesz części dla rolnictwa to zapraszam na tę stronę

Na jakieś pewnie proste frazy z długiego ogona mógł się wybić pdf jeżeli był na domenie, która była mocna. Pewnie jest dobrze zoptymalizowany i ma frazę w treści, albo tytule ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czasami piszę artykuły do prasy branżowej. Oprócz gazety ukazują się one na stronie czasopisma w PDF. Co ciekawe, są przypadki, że są one potem linkowane z forów jako źródłowy materiał na który userzy powołują się w dyskusji.

I uwierz mi, mam z tego zlecenia na usługi. A to jest chyba forma skutecznej reklamy firmy, prawda?

A nie tylko TOPy i TOPy, katalogi i katalogi. Sorry ale mdłości mnie biorą jak widzę ten ciągły brak inwencji. Świat nie zaczyna sie na TOP1 i nie kończy na TOP3 w pieprzonych Googlach!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@tomek_25, wiem jak jest. Trochę to jednak zależy od tego co reklamujesz. Znam osoby które potrafią spędzić w necie długie godziny by wypatrzeć coś specjalnego. Czy to produkt czy usługa.

Dlatego warto pamiętać o forach i stronach branżowych. Z mojego punktu widzenia to jasne bo reklamuje swoje usługi, gorzej jest w przypadku agencji SEO. Chyba, że jest ona szczęśliwym posiadaczem takich for ;)

Warto jednak ruszać głową bo każdy klient wyrwany spoza G. to sukces!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności