Skocz do zawartości

Który 'klik" jest ważniejszy: nr 1, 2 czy może 3?

nocny5

Rekomendowane odpowiedzi

Takie pytanie się pojawia. Podam niżej trzy przykłady:

1. Dodaję wpis do katalogu. Jest tam informacja o mojej firmie + oczywiście adres strony www i osobnik klika w adres mojej strony, po czym zostaje do niej przeniesiony. Wiadomo. To był przykład kliku nr 1.

2. Dodaję taki sam wpis i w opisie firmy linkuję słowa do mojej strony. Osobnik wchodzi na opis, klika w wyraz i przechodzi do strony www. Klik nr 2.

3. No i trzeci przykład. Klient w Google wpisuje jakieś tam hasło. W związku z tym, że na mojej stronce sa artykuły, jeden dotyczy tego wpisanego w G hasła, więc wyskakuje moja strona, no więc osobnik klika w moją stronę i zostaje przeniesiony do artykułu.

I teraz pytanie do was: który klik jest istotniejszy z punktu widzenia pozycjonowania mojej strony, nr 1, 2 czy 3??

Dzięki i pozdrawiam.

To teraz napisz o co dokładnie chodzi, bo z tego co wypisałeś nie ma to żadnego znaczenia. Każdy, kto świadomie klika w ten link jest zainteresowany ofertą i nie ważne czy znalazł ją w katalogu czy w google. Jest to w każdym przypadku taka sama wartość. Jeżeli chodzi o pozycjonowanie to tutaj chodzi o pozycję, jeżeli nie ma Cię w topach na daną frazę to ta osoba po prostu Cie nie znajdzie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A ja myśle, ze kolega myśli ;) ze jak wiecej bedzie klikal czy to w Google czy w katalogu to strona bedzie szła do góry w wyszukiwarce. :D

Nie, nie myślę tak. Jestes w błędzie. Wynika z tego tyle, że źle sformułowałem swoje pytanie. Teraz krócej: czy bardziej stawialibyście na zdobywanie linków w katalogach, stronach Pressel Pages, czy raczej inwestowalibyście w treść na własnej stronie.

Przy okazji pytanie zadaje, czy w ogóle to można w jakimś stopniu do siebie porównać, ponieważ nie ukrywam, że jestem w temacie mocno świeży.

Dzięki. Pozdro,

Linki powinieneś zdobywać wszędzie gdzie się da, a treści powinny być dobrej jakości, dobrze zoptymalizowane. Podsumowując wszystkie punkty, które wymieniłeś są ważne (moim zdaniem na równym poziomie).

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

moim zdaniem na równym poziomie

A moim niekoniecznie. Zależy jak na to spojrzeć. A pewnie, że katalogów zaniedbywać nie warto, ale dla potencjalnego klienta większość z tych linków będzie nie do znalezienia, bo większość ludzi sprawdza tylko pf i onet, a reszta nie istnieje. Dla SEO to ważne, bo wszak linki, a i niezłej- niekiedy- wartości. Niezależnie od tego, co, kto i gdzie kliknie, będzie szukał treści na stronie docelowej. Niekoniecznie wychuchanej i wyglancowanej, ale na pewno takiej, która daje odpowiedź na jakieś pytanie, dlatego masa dobrych linków i topy bez skutecznej treści nie przełożą się na zysk, a przynajmniej będzie o to trudniej.

Ale ogólnie tak- wszystkie te elementy muszą ze sobą współgrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności