Skocz do zawartości

W jakim banku konto na lata/dłużej?

KSI

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystałem w swoim życiu z kont bankowych w różnych bankach. Część z nich już zlikwidowałem, bo jestem klientem "wyjadaczem wiśienek". Mam jedynie jedna stałe konto, od którego odeszłem a teraz chwilowo wróciłem - eKonto w mbanku. Szukam innego lepszego (konto nie firmowe), bo mbank już dawno nie spełnia moich wymagań jak:

- bezpłatna wypłata we wszystkich bankomatach;

- konto i karta za free;

- może nie najlepiej ale przynajmniej przyzwoicie oprocentowane lokaty;

- w razie czego możliwość wzięcia "tańszego" niż u konkurencji kredytu/karty kredytowej na podstawie historii - czyli bonus dla stalych klientów

- gdyby na podstawie histroii potraktowaliby mnie lepiej, może za kilka lat, gdybym chciał wziąć kredyt hipoteczny, byłoby fajnie - czyli premiowanie lojalnych klientów

Poza tym liczy się dla mnie

- szybki, wygodny i intuizycjny interfejs;

- mile widziane produkty do oszczędzania i fundusze inwestycyjne

- szybkie księgowanie przelewów

- mile widziany jakiś bonus/zwrot za zakupy w internecie/zakupy kartą itp.

- jasne przejrzyste zasady

NIe ma banków i kont idelanych ale są dobre banki i dobre konta.

Sync - raczej to nie jest dla mnie bank, w którym bym chciał trzymać pieniądze ale wirtualny oddział. Z aliorbankiem było na początku też fajnie a teraz nie jest już tak kolorow. Sync też zmienił zasady cashbacku i dalej raczej też będzie w tym mieszać, dlatego odpada. Jeśli jakiś bank da 1% a nie 1 zł od trazakcji to też jest dobrze a tak w ogóle to jest to opcja mile widzana a nie wymagana.

Ja tam nigdy nie brałem żadnego kredytu ani nawet nic na raty, bo i po co :)

Ja też nie, ale lubię mieć w razie czego taką możliwość na przyszłość.

...A co do kredytu to w Polsce się nie opłaca ich brać...

Po prostu szczęściarz :)

Chyba nie pamiętasz nawet z opowiadań jak było na początku lat 90. Gdy się budziłeś nigdy nie wiedziałeś ile wisisz Bankowi. Teraz to miód chociaż każdy chciałby mieć lepiej ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Korzystałem w swoim życiu z kont bankowych w różnych bankach. Część z nich już zlikwidowałem, bo jestem klientem "wyjadaczem wiśienek"

Jeśli korzystałeś w swoim życiu z kont bankowych w różnych bankach to wiesz, że banki nie oferują "wiśienek".

Wszystkie oferty i działania banków nastawione są na maksymalny zysk. Tzw. "wiśienki" (jak to nazywasz) to podpucha dla takich klientów jak Ty, czyli poszukiwaczy idealnego konta.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeśli korzystałeś w swoim życiu z kont bankowych w różnych bankach to wiesz, że banki nie oferują "wiśienek".

Wszystkie oferty i działania banków nastawione są na maksymalny zysk. Tzw. "wiśienki" (jak to nazywasz) to podpucha dla takich klientów jak Ty, czyli poszukiwaczy idealnego konta.

Wiśienki istnieją ale jak wiadomo tylko przez określony czas. A ja właśnie szukam konta dobrego bez wiśienek i haczyków, które będzie dobre nie przez miesiąc czy dwa ale przez dłuższy czas.

Lepiej zainwestuj te pieniądze w jakieś kruszce a nie marne lokaty , zresztą pieniędzy się nie trzyma tylko inwestuje, tylko ciągły obrót daje szanse na godziwe zyski. A jak tylko ta cała Unia Bankowa wejdzie to ja bym się bał trzymać cokolwiek w banku, bo każdy bank będzie wtedy potencjalnym krzakiem. :)

• 5 miesięcy temu...

Alior Sync to w tej chwili jedna z najlepszych ofert. Ograniczyli cashback, który był lepem na muchy czyli przyciągał nowych klientów, ale konto nadal nie ma opłat za prowadzenie, bankomaty i wpłatomaty. Minus to nadal drobne niedociągnięcia w ofercie jak brak możliwości uzyskania limitu odnawialnego na koncie wspólnym, itp. Z czasem na pewno pojawią się opłaty za konto a cashback zostanie całkowicie zniesiony ale dopóki chcą pozyskiwać kolejnych klientów i zbliżyć się do mbanku co do ich ilości, udogodnienie będą trwać.

Mam rachunki osobiste w Syncu i mBanku i to jak dla mnie obecnie najlepsze konta internetowe ponieważ spełniają moje oczekiwania.

Jeśli lubisz tematykę ekonomiczną i finansową odwiedź mój blog https://opinierum.pl/

Kolego wyżej pomyslałeś logicznie chociaż przez moment gdzie pakujesz tego posta w takiej postaci ? No i w świetle tego faktu o jego wiarygodności ? :D

aż sobie screena zrobie do case study :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności