Skocz do zawartości

W jakim banku konto na lata/dłużej?

KSI

Rekomendowane odpowiedzi

kosz

Nie ma takiego banku.

To potoczna nazwa na bankrutujące banki, które nie uzyskają kasy, która należy się im z gwarancji. Także to bardzo niepopularne banki w tych czasach, mało spotykane.

A co do tematu:

Ja nadal mam w mbanku pomimo opłat, bo jest wygodny. Zauważcie, że dużo osób posiada konta właśnie w mbanku, a to skraca czas przelewu.

Czasami pieniądze są trzymane w koszu na brudną bieliznę. Żaden fiskus tam nie zajrzy. ;)

mBank jest dobrym bankiem w stosunku jakość-koszty.

Niedawno przeniosłem wszystkie firmowe konta do BRE Banku https://www.brebank.pl/

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wizyty w banku są ograniczone do min. ale jednak w razie w .

Ja mam kilka kont w rożnych bankach, ani razu nie byłem w oddziale.

Przepraszam, byłem. Miałem kiedyś konta w PKO BP, PEKAO SA i ostatnio w BZ WBK.

Z uwagi, że musiałem fatygować się osobiście i tracić czas w kolejkach, zrezygnowałem z usług tych banków.

Teraz, jak muszę coś załatwić osobiście to przyjeżdża do mnie przedstawiciel banku z dokumentami. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Mam kilkanaście kont w 10 bankach - PKO BP, Millennium, Alior Sync, mBank, Pocztowy, Inteligo, Meritum, BZ WBK, Inteligo, Getin Bank. Część z nich jest darmowa, część nie, ale w wypadku większości należy spełnić pewne warunki, aby bank nie pobrał prowizji za obsługę karty i/lub konta. Zupełnie darmowe z tej grupy banków są konta osobiste w bankach Inteligo i Alior Sync.

W przypadku Sync'a poza zupełną darmowością są jeszcze inne zalety - darmowe przelewy natychmiastowe (10 w miesiącu) i cashback. Zlecając przelew wynagrodzenia od pracodawcy możemy dostać 5% zwrotu za płatności wykonane przez Dotay i PayU (np. allegro). PayPal nie wchodzi w grę. Z tego co wyczytalem w praktyce wystarczy przelew z konta innej osoby z tytułem "wynagrodzenie". Do końca maja można było zgarnąć zwrot w wysokości nawet 1250 zł (od zakupów na 25000 zł). Teraz maksymalny cashback to 50 zł od zakupów na kwotę 1000 zł.

Co dla nas istotne zwrot naliczany jest także w wypadku opłacania domen (np. w ovh) i serwerów u usługodawców, umożliwiających dokonywanie płatności za pośrednictwem dotpay lub payu.

Odnośnie mBanku, pełną obsługę rachunku świadczy MultiBank, który ma oddziały nawet w małych miastach. Za kartę trzeba płacić 4 zł lub 7 zł z opcją darmowych wypłat z wszystkich bankomatów, jeżeli nie dokonamy płatności kartą na kwotę co najmniej 200 zł. W ramach promocji Nowego mBanku również można załapać się na różnego rodzaju zwroty i promocje (mOkazje).

Moim bardzo subiektywnym zdaniem (i w mBanku i Syncu wygrałem po tablecie za polecanie kont) najlepszą ofertę ma na ten moment Alior Sync, a zaraz po nim mBank i Inteligo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności