Skocz do zawartości

Hisoria nowej-starej? domeny

strzelo

Rekomendowane odpowiedzi

WItam, mam nastepujacy problem.

jakis czas temu kupilem domene walbrzych.net (domena kupiona u rejestratora za granica) - zarejestrowana "od nowa" czyli albo jestem 1 wlascicielem tej domeny albo ktos ja mial i nieprzedluzyl..niewiem niekupilem od kogos , tylko kupilem "nowa" u rejestratora (to wazne w moim problemie).

I moj problem:

Google nie widzi tej domeny..... I teraz.. w czym tkwi problem ;|??

Sanboxa z mojej strony wykluczam napewno.

Mam do Was pytanie:

- czy mozna jakos sprawdzic historie domeny?? Moze poprzedni wlasciciel zlapal sanboxa albo jakiegos bana czy cos (o ile byl poprzedni wlasciciel.....) niewiem... naprawde niewiem co robic.....

A jezeli juz jakims cudem domena ma sanboxa to czy istneija jakies sposoby aby z niego w niedlugim czasie wyskoczyla;-))???

Z gory dziekuje za odpowiedzi na nurtujace mnie pytania....

pozdrawiam

Lukasz

Domena ma dość długą historię, sprawdź na archive.org.

Na moje oko to wyindeksowało ją za coś, brakuje mi jednej linijki w podpowiedziach google - miałam taką samą sytuację z jedną domeną i... pół roku czekania na indeksacje.

A na sandboxa czas jest lekarstwem :)

ps. chcesz wałbrzych.com?

Na moje oko to wyindeksowało ją za coś, brakuje mi jednej linijki w podpowiedziach google - miałam taką samą sytuację z jedną domeną i... pół roku czekania na indeksacje.

I co?/poporstu mam czekac i sie samo "naprawi":|?? moze mam linkowac domene??? hmm niewiem doradz/doradzcie cos...jak trzeba to podlinkuje.. a jak mam podlinkowywac to napiszcie czy lagodnie czy na maxa....

ps. chcesz wałbrzych.com?

nieinteresuja mnie niestety domeny z poslkimi znakami, ale dziekuje za oferte

I co?/poporstu mam czekac i sie samo "naprawi":|?? moze mam linkowac domene??? hmm niewiem doradz/doradzcie cos...jak trzeba to podlinkuje.. a jak mam podlinkowywac to napiszcie czy lagodnie czy na maxa....

Żadnych gwałtownych ruchów. Ja linkowałabym spokojnie i zapewniła stały przyrost - albo wróci szybko albo później, ale już na stabline i wysokie pozycje.

Albo znajdź kogoś (niestety nie pamiętam kogo, polemizowałam z Nim niedawno tu na forum) - podobno ma sposób na szybki powrót.

przekierowanie 301 z walbrzych.net na walbrzych.8s.pl ? :)

przekierowanie jest moze miesiac czasu...wczesniej walczylem walczylem z google..linkowalem pod walbrzych.net powoli..bylem bardzi cierpliwy..niestety bez rezultatow;(((( napewno wiec opcja przekierowania odpada ( o ile wogole mozna za takie cos wpasc w sanboxa..niewiem moze mozna, ale w moim przypadku ta opcja odpada).

ciekawe czy ktos jeszcze cos wymysli/doradzi mi,

z gory wielkie THX

widze iż nie do konca zapoznałeś się z istotą takiego przekierowania

domeny nie ma w indeksie i nie powinno jej tam być gdyż jest to jeden z efektów jego działania

SUgerujesz ze jak usune przekierowanie, troche podlinkuje domene to google ja powinno normalnie czytac/zlapac??

Nie podwazam Twojej wiedzy, poprostu w tej kwestii jestem na poziomie elementarnym , dlatego tez napisalem tego posta. Jezeli ma to pomoc to tak zrobie i tak zadnych korzysci z tego przekierowania nie mam. Tylko tak jak mowie...strona wisiala pod adresem przez dlugi czas gdy chcialem "dodac" strone do google i nic niepomoglo... pewnie ma to zwiazek z przeszloscia domeny:(((

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności