Skocz do zawartości

Pomysł na życie

7tomas777

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonowanie jeszcze dlugo nie upadnie ale jego forma sie znacznie zmieni. W gruncie rzeczy caly czas chodzi o to samo - zdobywanie linkow. Dochodzi jednak kwestia dbania o detale. Kiedys przyjazne linki to nie byl taki standard jak teraz, trzeba bardziej dbac o tresc strony. Powstaly narzedzia do pozyskiwania linkow (kiedys mozna bylo wszystko robic recznie). Nie zwracalo sie uwagi na unikalnosc IP. Po prostu koszty pozycjonowania ida do gory, a po ostatnich update'ach trzeba sporo nerwow stracic i czasami pozycjonowac strone od nowa, innymi metodami. Mysle, ze kiedys nie trzeba bylo az tak roznicowac zrodel linkow, anchorow, ich przyrostu i tak dalej. Moim zdaniem duzo latwiej wylapac banan iz kiedys.

Z ta grafika to byl taki przyklad. Grafikow jest duzo ale jak bedziesz dobry to i tak bedziesz mial swoich klientow. Faktem jest tez, ze nie mozna sie zajmowac wszystkim samemu. Lepiej skupic sie tylko na grafice, na programowaniu albo na jezykach takich jak JavaSript czy Ajax. Ja troche przespalem i teraz biore sie za HTML5 i CSS3 bo widze, ze oferuje niesamowite mozliwosci.

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli się interesujesz informatyką, to może zostań programistą? Tutaj też studia nie są niezbędne, chociaż zalecane, a zawód dużo bardziej stabilny. W większych miastach z kilkuletnim doświadczeniem jesteś w stanie wyciągnąć kupę kasy na etacie. Nie martwisz się o klienta, odbębnisz swoje 8h i wracasz do domu. Jeśli bardzo lubisz wyzwania to możesz także założyć swoją firmę i zarabiać nieograniczone pieniądze (chociaż zarabiając powyżej 10k miesięcznie pieniądze nie są tak bardzo ważne jak dobra atmosfera pracy).

W seo nie tak łatwo znaleźć dobrze płatną pracę na etacie. Wszystko się szybciej zmienia - wiedza się przeterminowuje.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Nigdy nie rób nic na siłę ani nic czego nie lubisz, a jak już musisz to staraj się z całych sił aby tą sytuacje zmienić bo sie wypalisz, a dupsko wrośnie ci w fotel jeszcze przed wiekiem kryzysu męskiego. A za dwie,trzy dekady będziesz marzył i pluł se w twarz że przesiedziałeś młody wiek :)

Bo im bardziej się czujesz szczęśliwy tym mniej wymagasz od życia.A w życiu chodzi tylko o to aby być szczęśliwym :)

Aby być szczęśliwym. No o to w życiu chodzi. Mając dobrą pracę, rodzinę i właśnie pieniądze, które nie oszukujmy się dają zadowolenie. Ja np. lubię na motocyklu jeździć, lecz to wiąże się z kosztami. Praca w firmie, jest z jednej strony mniej stresująca, gdyż po wyjściu nic mnie nie interesuje, lecz z drugiej strony komuś podlegam i muszę wykonywać jego polecenia i słuchać jego humorów. Człowiek często czegoś żałuję. Np. tego, iż zamiast od kilku lat naprawdę mocno się wziąść do nauki programowania, pozycjonowania, wolałem grać w gry. Choć z drugiej strony one dawały mi pewną radość i odstresowanie. Choć umiejętność czegoś, powiedzmy programowania, też może dawać frajdę. Cieżkie te wybory. Lecz z filmiku co poleciliscie wywnioskowałem: Pamiętanie o tym, że kiedyś umrzesz jest najlepszym sposobem jaki znam na uniknięcie myślenia o tym, że masz cokolwiek do stracenia. Już teraz jesteś nagi. Nie ma powodu, dla którego nie powinieneś żyć tak, jak nakazuje ci serce.

W sumie przez ciebie przemawia leń. Jak rodziców stać na twoje studia, to idź , bo pozycjonowanie to nie jest korespondencyjny kurs robienia na drutach, i wcale nie jest powiedziane,że sobie poradzisz

Większość uważa się za specjalistów SEO ,a potem kończą zabawę w dziale " Update pingwina" :)

W Twoim toku rozumowania jest jeden podstawowy bład - zakładasz że się uda, a nie wiesz czy będziesz faktycznie wymiatał. Jaki masz plan awaryjny? Podejrzewam że żaden. Próg wejścia w branże seo jest bardzo niski. Lekarz - musi mieć skończone studia, farmaceuta, prawnik, pracownik banku - to samo, a specjalista seo? Każdy może go udawać o ile potrafi się dobrze sprzedać.

Leń owszem jesteś skoro chcesz iść na studia. Już widzisz swoja firme zajmujca sie pozycjonowaniem i zarabiajca krocie, a to nie jest takie proste. Nie szukaj drogi na skroty bo takiej generalnie nie ma. Teoretycznie możesz taka droge na skróty dostrzec ale do tego potrzeba dużej ilości wiedzy której (jeszcze) nie posiadasz. Interesujesz się informatyka - idz na studia informatyczne i probuj swoich sił w pozycjonowaniu. Wiedza zdobyta na studiach BARDZO Ci sie przyda w tej branzy.

Pracujac na etacie owszem musisz słuchać kogoś humorów i wymagań ale za to 8h na dobę i masz luzik. Majac własna firmę musisz wszystkiego dogladać od rana do wieczora. 12-16h na dobe a wcale nie jest powiedziane że zarobisz.

Niby mgr. jest potrzebny, ale moim zdaniem nie koniecznie w zawodach związanych z informatyką. Nie ważniejsze są umiejętności, doświadczenie, portofolio?

Każdy potencjalny pracodawca nie będzie zainteresowany Twoim wykształceniem o ile będziesz faktycznie wymiatał tzn będziesz lepszy od każdego innego którzy złoży CV z mgr przed nazwiskiem.

Akurat pieniądze i chęć ich posiadania często burzy szczęscie. A ten kto twierdzi że pieniadzę szczęście dają czesto zostaje nieszczęsliwym cżłowiekiem nawet jak je zdobędzie .

Zreszta najczęsliwsi ludzie na świecie w przeważającej częsci nie maja własnie tych pieniędzy :)

postanowiłem wziąść sie za naukę pozycjonowania nie idąc na studia

Z mojej prywatnej perspektywy mimo iż kończyłem typową informatykę to studia częściej mi przeszkadzały w podjęciu pierwszej pracy a nauczyć się w zawodzie i tak niestety wszystkiego na końcu musiałem sam. Studia to jednak kilka lat poświęcone na naukę nie tylko przydatnych rzeczy ale całej masy bezużytecznych informacji. Miej na uwadzę, że w branży w którą chcesz wejść będziesz musiał być stale na bieżąco, stale się uczyć czegoś nowego. Są zawody w których nie będziesz musiał tego robić i będziesz miał więcej czasu dla siebie.

W każdym razie czy zdecydujesz się na studia czy nie, lepiej naucz się czegoś jeszcze niż tylko pozycjonowanie bo to jest branża z niepewną przyszłością i jeden update może zniszczyć to na co pracowałeś latami.

...

Co komentarz to coś nowego :) Dzięki za pomoce. Odnośnie odpowiedzi zareandera, to znam podstawy tworzenia stron i grafiki. Zawsze mi dostaje praca u wujka w warsztacie przy gieciu prętów itp. (kowalstwo artystyczne). Staram się również nadrobić zaległości w angielskim i jak coś to emigracja. W razie niepowodzenia mam jakieś plany. Ale akurat myślę, iż w pozycjonowanie może mi dać frajdę i $. Na pewno się rozwinę, choć zdaję sobie sprawę, że z początku może być cieżko. Do tego od razu przydałaby się umiejętność tworzenia stron, a z tym wiaże się również grafika. Cały komplet 3 odmiennych rzeczy i tu na jakiejś to się skupić.

Zawsze bywa tak, że najpierw trzeba zainwestować coś żeby coś wyciągnąć.. Nie ma drogi na skróty, zawszę trzeba mieć jakiś plan B - jak się nie uda. Zastanów się, czy nie lepiej Ci będzie poświęcić czas na prace u Wujka niż na oferowanie usług z pozycjonowania. Oferowanie czegoś to również odpowiedzialność, weź pod uwagę czy jesteś w stanie odpowiadać za siebie i za to co wykonujesz, bo to nie zabawa.

Czasem lepiej poukładać kostkę brukową zarobić 100zł dniówki, poruszać się trochę, niż męczyć się i w internecie i złapać klienta na "ręczne" katalogowanie strony za 50zł. I oczywiście nie ma co się nastawiać wrogo do konkurencji.

Jeżeli myślisz, że wejdziesz na PiO, poznasz tajniki SEO i zaczniesz być samo-wystarczalny to jesteś w błędzie teraz jest tyle tych tajników, tyle plotek i tyle bicia piany, że można by było tutaj zrobić Piana party. Najlepiej samemu testować, a by samemu testować musisz wydać kasę, albo próbować darmowych rozwiązań które kosztują Cię większą ilość czasu.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Po prostu mam chrapkę na kasę, chciałbym już teraz być samowystarczalny. Móc sobie pozwolić na coś. Pracować? Chcę! Nie wiem czemu leń?

Jeżeli interesuje Cię informatyka i tematy pokrewne, a nie koniecznie chcesz narazie isć na studia, to polecam Ci zagłębić się w temat ogólnego marketingu internetowego - pozycjonowanie, affiliacja, stawianie stron pod reklamy (do tego nie trzeba być geniuszem z PHP, MySQL, JS czy innego języka - w dzisiejszych czasach są CMSy, ciekawe wtyczki i ładne szablony - wystarczy je tylko lekko dostosować).

Jeżeli naprawdę masz motywację i chęci, a do tego chrapkę na kasę, to po prostu czytaj dużo - to forum, BHW (www.blackhatworld.com), blogi pozycjonerów i ogólnie ludzi zarabiających w internecie. Ich wiedza + późniejsze Twoje pomysły = $$, tylko musisz być cierpliwy... :)

Powodzonka ;)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Np. tego, iż zamiast od kilku lat naprawdę mocno się wziąść do nauki programowania, pozycjonowania, wolałem grać w gry

Zawsze mi dostaje praca u wujka w warsztacie przy gieciu prętów itp. (kowalstwo artystyczne).

Biorąc pod uwagę powyższe, po pierwej aktualizacji algo wylądujesz u wujka giąć pręty. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności