Skocz do zawartości

OmniFLASH - Nowa dodawarka/system/automat pozyskujący tysiące linków

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

OK, wszystko tłumaczy. I w sumie tym bardziej zniechęca, czytając opinie i komentarze.

@pzcjnr - taka tam gó*** warta uwaga - jeśli nie posadzicie człowieka funkcjonującego tylko jako support/szkoleniowiec, wszystkie bombki wiatr strzeli.

Bo czytając specyfikację, możliwości i opisy tych możliwości człowiek ma wrażenie, że tak oto odkrył cudo do pozycjonowania.

Ale jak przychodzi do odpalenia tego w praktyce, to ch** strzela.

Ja koniec końców rozstaje sie z OF z poczuciem, że zostałem ruchnięty na sam program, konsultacje i hosting, w sumie kawałek ładnego grosza.

Ale mimo wszystko szczerze życzę powodzenia, bo sam soft wg mnie ma ogromny potencjał rozwoju, wymaga tylko dobrego PM'a (PMa, nie tylko programisty!!!)

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ten soft nie ma potencjału to zwykła spamerka, po której będziesz odbierał maila od Google o nienaturalnych linkach

No królu złoty, ale popisałeś mądrością ludową (a właściwie guglową) :) A powiedz mi co nie jest spamerką? Nawet jak z łapki dodajesz, to w sumie też spamujesz. Coś nie bardzo widzisz subtelności, które w takich działaniach trzeba wykonywać, a które robią różnicę.

A tak z ciekawości - który soft nie jest "zwykła spamerka"?

I żeby nie było - nie bronię akurat tego softu, bo mam z nim problemy, ale przejść obok takiej "złotej myśli" jak Twoja, to grzech :)

Ten soft nie ma potencjału to zwykła spamerka, po której będziesz odbierał maila od Google o nienaturalnych linkach

Tu chyba mamy przykład kolegi, co wykorzystuje automaty do linkowania strony docelowej ;)

Zgadza się, każdy tego typu soft to spamerka. De facto cały link building to spamerka, na tym to niestety polega.

Jako ciekawostka - mam znajomą, co pracuje u wielkiego brata w dublinie w tej całej znienawidzonej przez nas sekcji w zespole odpowiadającym za nasz region (CEE) i podobno to, co dzieje się w Polsce można porównać tylko z Rosją - ponoć nigdzie indziej nie ma takich hardcorowych działań spamerskich w zakresie SEO.

Znów się potwierdza, że polak potrafi ;)

Hej,

Rozumiem, że każdy chciałby jak najszybciej otrzymać pomoc. Brak rozwiązania niektórych zgłoszeń nie wynika z faktu olewania kogokolwiek lub wymagania pieniędzy za pomoc tylko z niemożliwości natychmiastowego naprawienia tych rzeczy. By pracować efektywnie musimy układać wszystko w priorytety. Nie możemy rzucić całego planu bo komuś Lindexed przestał działać czy coś w tym stylu. Jak wiecie przejęliśmy Omni nie dawno, softy w jakim stanie są to każdy widzi. Nie jesteśmy w stanie wszystko naraz zrobić. Jeśli komuś coś nie działa to jego licencja zostanie przedłużona o ten czas w którym nie mógł z softu korzystać. Jeszcze troszkę cierpliwości.

Więc może warto zainwestować w nowych programistów ? Albo udostępnić część kodu, chociażby głupie połączenie z API Lindexeda, wtedy sam to naprawię. Dziennie tracę 3h na dodaniu ręcznie wszystkich linków z kilku serwerów.

No królu złoty, ale popisałeś mądrością ludową (a właściwie guglową) :) A powiedz mi co nie jest spamerką? Nawet jak z łapki dodajesz, to w sumie też spamujesz. Coś nie bardzo widzisz subtelności, które w takich działaniach trzeba wykonywać, a które robią różnicę.

I żeby nie było - nie bronię akurat tego softu, bo mam z nim problemy, ale przejść obok takiej "złotej myśli" jak Twoja, to grzech

Nie jest kwestia czym dodajesz, jest kwestia gdzie dodajesz i jak:) wątpię żeby użytkownicy tego sofciku uzywali prywatnych zapleczy:)

Dadajecie do takich miejsc ze to po prostu debilizm, lepiej zabrać sie za lepienie pierogów niz bawić sie w specjalistę SEO bo skończycie jak twórca OF

multikonto

I żeby nie było - nie bronię akurat tego softu, bo mam z nim problemy, ale przejść obok takiej "złotej myśli" jak Twoja, to grzech

Nie jest kwestia czym dodajesz, jest kwestia gdzie dodajesz i jak:) wątpię żeby użytkownicy tego sofciku uzywali prywatnych zapleczy:)

Dadajecie do takich miejsc ze to po prostu debilizm, lepiej zabrać sie za lepienie pierogów niz bawić sie w specjalistę SEO bo skończycie jak twórca OF

No i właśnie sobie odpowiedziałeś. A tak w ogóle to uważasz, że nie można takim softem dorobić się BL dla strony pozycjonowanej? To tylko kwestia pomysłu, techniki, pracy, cierpliwości i pomyślunku. Za wbicie lub nie zwykłego gwoździa do np. zwykłej deski nie jest odpowiedzialny młotek ale "młotkowy". A piszę, że zwykłym do zwykłego, bo najczęściej to takie przypadki w pozycjonowaniu są.

Do propozycji chciałbym dodać:

1. Utworzenie 3 kolumny w "Errors" w bazach danych, ktora mozna w kazdej chwili zerowac. Dało by to mozliwosc orientacyjnej oceny liczby dzialajaych domen w bazie.

2. Moduł translacji projektów, zamiast globalnej projektową, z róznymi jezykami do wyboru.

3. Data dodania projektu

4. Poprawienie exportu linków z grupy, (pisalem na bugtracker, exportuja sie bodajze wszystkie)

5. Możliwość ustawienia harmonogramu aby pracował do konca, jeżeli braknie mu 24h

6. Dodawanie do synonimizera "swoich słowników"

7. Może jakis overclock tester? oraz jakies info na co warto zwrocic uwage tworzac swoj konfig na vpsie/dedyku?

Chciałbym rowniez spytac o translacje globalna, wedlug grafik z pierwszego posta (https://t2b.pl/OmniFLASH/tabela.jpg) wersja PRO posiada opcje translacji, po zakupie skryptu okazalo sie, ze jednak jej niema i trzeba zakupic pro+. Nie znalazlem nigdzie poza forum oferty ktora precyzuje co zawiera dana wersja.

Chyba tyle :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności