Skocz do zawartości

OmniFLASH - Nowa dodawarka/system/automat pozyskujący tysiące linków

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Nie obiecywałem wam na 15 paź że będzie aktualizacja, powiedziałem tylko, że przypuszczam, że 15 paź uda nam się wypuścić aktualizacje.

Jak coś nie jest gotowe to nie zostanie wypuszczone i koniec. Ktoś odchodzi, ktoś nie ma już cierpliwości - jego wybór.

Nie działające omnipingi - wszystkie licencje padły parę dni temu i nie działały około 8 h, zostało to naprawione.

Na omnipanelu mam jedno zgłoszenie dotyczące błędu 1000. By się pozbyć tego błędu wystarczy odpalić plik install.php (bez przeprowadzania instalacji).

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Będę złośliwy i w ramach poprawienia komunikacji zastosuję pismo obrazkowe:

:brawa: za wyjaśnienia, sprawdzam na :chatownik: , próbuję :cisza: , wytrzeszczam :zdziwko: a tu nie ma install.php, proszę :rtfm: gdzie on niby jest... Jest install_main.php, install_main_z.php, ale ich odpalenie w OmniPingu nie nie daje... Zaraz mnie :crazy: bo czuję się :sex: przez obsługę tegoż softu...

A tak poza tym fajnie, że NIE ZOSTAŁO TO NAPRAWIONE i Bóg zapłać za nic i za info po paru dniach na forum, które i tak w niczym nie pomogło...

przypuszczam, że trolujecie...

może warto się zastosować do prośby aktualnego właściciela softu: są zgłoszenia - to na omnipanel

posiadam trochę licencji ze stajni Omni i muszę potwierdzić, że na panelu odpowiedzi są udzielane

w kwestii OF - po prostu nie zdążyli, chociaż planowali zakończenie prac na dzisiaj... zdarza się nawet najlepszym, więc nie rozumiem, o co ta jatka

jak zostanie wypuszczona aktualizacja - będziecie mieli rzeczywiste powody, by chwalić bądź przeklinać nowego właściciela.

a jak brakuje cierpliwości - konkurencja już zaciera łapki, zatem w czym jest problem, bo ja nie widzę...

dymna.jpg

swoje prywatne strony zaczynam obskakiwać innymi softami.

ja również, ale nie jest to powód, żeby ludzie tu trolowali w stylu "odpuśćcie sobie", czy wspominkami jak to było za króla Świeczka...

czas nie działa wcale na korzyść nowych właścicieli w przypadku softów z abonamentem, ale zawsze jest szansa, że ich update po prostu zwali z nóg.

natomiast w kwestii pytania z bugtrackera, to z pewnością wina nie stoi po stronie HEXcomu. Mają wyjątkowo dobrze przygotowane serwery pod te softy. Podejrzewam również, że właśnie między innymi nad tym bugiem tak mocno pracuje ekipa @pzcjnra.

Mimo wszystko również uważam, że powinni nawet w takim przypadku Ci coś napisać, bo

5 nieużywanych VPSów i licencji pod OF
to w mojej ocenie jest jakaś wartość usera... ale najwyraźniej muszą się nauczyć, kto im dostarcza pieniądze
dymna.jpg

przypuszczam, że trolujecie...

Źle przypuszczasz, poprostu ludzie sa już mocno sfrustrowani sytuacja która sie powtarza, ja jak najbardziej rozumiem że moze byc poslizg, problem z terminem, ale ta sytuacja nie zdazyla sie 1 czy 2, tylko jest ciagnieta od miesiecy. i za kazdym razem rzucone info o update konczy sie jeszcze wiekszym rozczarowaniem.

Pogratulowac nowym właścicielom flasha za podejście do klienta.

Na szczescie nie posiadaja unikalnego narzedzia na rynku, zawsze sa inne opcje, z ludzmi bardziej powaznymi i odpowiedzialnymi.

ten temat traktuje juz jako lektura rozweselajaca do porannej kawy...

nic tylko trzymac kciuki do 2014 moze wyjdzie update w ktorym naprawia "cos".

Źle przypuszczasz,

(ciach)

ten temat traktuje juz jako lektura rozweselajaca do porannej kawy...

nic tylko trzymac kciuki do 2014 moze wyjdzie update w ktorym naprawia "cos".

@Davred: rozumiem rozgoryczenie ludzi - zresztą, jak pisałem wcześniej, również jestem właścicielem sporej liczby licek ze stajni Omni - natomiast czym innym jest pisanie w temacie, a czym innym jest trollowanie.

Posty typu:

Przypuszczam, że teraz jest gorzej niż za panowania Kojotka.

nie wnoszą nic do tematu. pzcjnr napisał, jaki jest powód, że się nie wyrobili, a myślę że jednak większość użytkowników PiO to osoby dorosłe i potrafią same wyciągnąć wniosek, czy powinni

sobie dac spokoj z tym flashem

czy czekać na spełnienie obietnicy nowego administratora.

Zatem może pośmiej się przy kawie w dziale dowcipów, a tutaj pisz coś, co rzeczywiście wnosi jakąś wartość dla użytkowników lub administratorów OF. Wówczas nie będzie to trollowanie.

Jak masz napisać coś tak wartościowego jak powyższe posty, to lepiej nic nie pisz.

a osobiście polecałbym administratorom produktów Omni przemyślenie jakiegoś specjalnego upustu dla wszystkich użytkowników OF w ramach rekompensaty, że płacą za produkt, który miał być systematycznie aktualizowany, natomiast jakie są fakty - to sam wiesz pzcjnr. Obawiam się, że taki bonus będzie dla Was mniejszą stratą niż osoby, które zniechęcą się całkowicie do aktualnych i przyszłych produktów z grupy Omni.

dymna.jpg

@czarny

W skrócie:

- nowy podział modułowy

- możliwość instalacji modułów na różnych serwerach

- zmieniony sposób tworzenia projektu od podstaw, łącznie ze zmianą logiki ich tworzenia

- wprowadzone do modów parametry

- wprowadzone funkcje ułatwiające odpowiednie ustawienie tekstów

- dodany checker błędów w projekcie

- ujednolicenie wszystkiego do jednej wersji licencji

- dodanie kolejnych automatycznych cykli projektu na błędach według definicji usera

- dodanie zmiennych przy tworzeniu modów

- rozbudowa funkcji modów a w zasadzie połączanie ich z footprintami (harvesterem) oraz CCL.

- poprawki w harvesterze

- gruntowne zmiany w systemie licencyjnym

- nowy layout

@poczatkujacy

Tak jak pisałem już wcześniej, po wydaniu nowej wersji każdy kto się zgłosi dostanie rekompensatę w postaci wydłużenia okresu licencji za okres w którym z flasha nie mógł korzystać z winy nie działania softu, pewnie wymyślimy również jakieś dodatkowe rzeczy. Ktoś ma dość to odchodzi - ja to rozumiem i nie mam z tym problemu.

po wydaniu nowej wersji każdy kto się zgłosi dostanie rekompensatę w postaci wydłużenia okresu licencji za okres w którym z flasha nie mógł korzystać z winy nie działania softu

chyba jednak przemyśl:

jakieś dodatkowe rzeczy

bo zły PR na starcie współpracy z klientami nie jest łatwo odbudować...

no, ale nie ja jestem od tego, żeby Cię uczyć biznesu, mimo, że papiery trenerskie w tym zakresie mam...

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności