Skocz do zawartości

OmniFLASH - Nowa dodawarka/system/automat pozyskujący tysiące linków

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda, że spotkanie się nie odbyło :-(

Nie jestem do końca przekonany, że problem był w tym, że ktoś miał nie wyłączone głośniki / bądź nie podpięte słuchawki.

Najlepiej wyłączyć wszystkim i włączać pokolei żeby ew. wyłapać delikwenta, który mógł popsuć spotkanie.

No trudno, pozostaje nam czekać na kolejne. Dobrze gdyby w przyszłości uniknąć sytuacji w której ktoś może przeszkodzić spotkaniu, bo prawda jest taka

że ktoś to może robić za każdym razem, bez wpływu osób, które chcą się czegoś dowiedzieć. Co wtedy ?

Mam głęboką nadzieję, że kolejne spotkanie odbędzie się bez problemów

"... Z wyborem firmy SEO jest troszkę jak z wyborem marki samochodu..."

Polecam skuteczne pozycjonowanie warszawa !

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie no, nie było za dużo sprawdza kto robi hałas, wydaje mi się że osoby uczestniczące w spotkaniu raczej chciały się dowiedzieć jak ustawić OF żeby zaczął wykonywać swoją robotę a przestał marnować czas i raczej nie miały na celu przeszkadzania, lub robienia na złość, tym bardziej że było nas o połowę mniej niż było przewidziane. Może i była miła chęć pomocy klientom, ale jak widać, musimy sobie radzić sami...

Witam

@zaklopotanyBolek - postaram się Ci odpowiedzieć na wszystkie pytania:

Ad1 - Wygląda na to że serwer z którego korzystasz (zakładam że wpisujesz poprawnie dane) ma zablokowany port wychodzący dla poczty

Ad2 - Nie musisz łączyć baz z modami / skryptami jeśli nie chcesz (wtedy korzystasz z trybu zaawansowanego). Natomiast jeśli chcesz połączyć bazy z modami / skryptami to łączysz je po nazwach i możesz wtedy dodatkowo korzystać z trybu uproszczonego dodawania do harmonogramu. Jeśli chodzi o buddypress to bazę sobie robisz samodzielnie - chyba nie jest problemem dla Ciebie skoro jak sam piszesz zajmujesz się pozycjonowaniem napisać footprinta do tego ? (możliwe że możesz tą bazę zakupić już od partnera - nie wiem czy jest może ktoś mnie poprawi jeśli się mylę)

Ad3 - Aktualnie utrzymujemy numerację poniżej wersji która wymagała by płatnego upgrade dla oprogramowania - będzie ta numeracja utrzymana do czasu aż pojawią się wszystkie elementy które mamy zapisane że mają być (w tym filmiki / dokumentacje)

Ad4 - Jeśli byś popatrzył na swój panel klienta to zobaczył byś że nadal posiadasz licencję na OmniADD (nie są kasowane one automatycznie) tak więc cały ten pkt jest dla mnie niezasadny. Jeśli nie chcesz korzystać z OmniFLASH wystarczy że go skasujesz w swoim panelu klienta i po sprawie

Ogólnie w temacie dzisiejszego spotkania:

Problemem dzisiejszym była osoba która leciała na laptopie z głośnikami i mikrofonem lub opcja dwa (bardziej na to stawiam) chciał być mądrzejszy od psa milicyjnego i nagrywać spotkanie przez "mixer" lub przez postawienie koło głośnika dyktafonu <- to jest najczęstszy problem takich spotkań

Co do kolejnego spotkania jeśli znów sytuacja się powtórzy (wybaczcie ale szanujmy swój czas) to kolejne spotkania będą już płatne i wtedy "menda" już raczej się nie pojawi bo szkoda mu będzie kasy lub stawką będzie licencja na OmniFLASH. Jeszcze pomyślę jak to zorganizować

Pozdrawiam

Piotr Kiper

PS: Na dziś planowane było opisanie i pokazanie wszystkim jak pisać moda (mieliśmy napisać prostego moda którego nie ma w OF a daje kilka setek lokalizacji z linkiem) - podziękowania do osoby która dała plamy - miał to być mały bonus od nas dla osób które poświęciły swój czas (niedziela dzień wolny od "pracy") na spotkanie i chciały z nami się podzielić swoimi spostrzeżeniami etc.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

@Kojotek_OX

dziękuję za odpowiedzi, normalne, że zagłębiam się dopiero w temaci i być możę pro+ będzie najlepszym rozwiązaniem aby nie tracić też swojego czasu kiedy wszystko będzie działać NORMALNIE. Natomiast co do :

"Ad1 - Wygląda na to że serwer z którego korzystasz (zakładam że wpisujesz poprawnie dane) ma zablokowany port wychodzący dla poczty" - to z polecanego hexhost no i nie dziabie tylko error non stop próby poczty na - hexhost, gmail (później już nie skoro i tak jakieś problemy z catch all, potem poczty z innych hostów, potem nawet pocztę z wp próbowałem podpiąć i nic

Witam

@zaklopotanyBolek - jeśli to hex to na 10000% źle wpisujesz dane do maila. Przęśli mi na PW adres instalacji + hasło (nie mogę Cię rozpoznać na panelu) oraz dane dostępowe do maila (tylko inny niż gmail !) to luknę na to co tam ustawiasz

Pozdrawiam

Piotr Kiper

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Panowie szybki pytanie bo nie wiem czy dobrze rozumie. Przy dodawaniu nowego projektu do flasha mam pola:

Tytuł (do postowania)- rozumiem że tutaj daję tytuł np do precli i stąd będzie pobierał.

Jeszcze jest jedno pole tytuł w polu teksty, rozumiem że ten tytuł będzie pobierany do katalogów, typu webmini, otwartymini i innne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności