Skocz do zawartości

OmniFLASH - Nowa dodawarka/system/automat pozyskujący tysiące linków

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mam pytanko do na jakis serwer dajecie plik "proxy.php" ??

bo wlasnie dzis dostalem wiadomosc od administratora serwera gdzie mam proxy.php, ze ten pliczek robi straszny dym przeciaza serwer i niby jest nie zgodne z ich regulaminem laczenie sie z proxy przez http

Plik powinien być na dowolnym innym niż OmniFlash hostingu/serwerze (Z tego co mówił Kojotek na filmie to najlepiej jesli jest na zagranicznym serwerze). Nie powinien chyba jakoś bardzo obciążać serwer-a ale fakt że robi to cały czas, przy każdym teście proxy więc jeśli cały czas harvestujesz nowe proxy to pewnie cały czas są połączenia z tym proxy.php. Myślę że większość serwerów nie będzie miała nic przeciwko więc pewnie źle trafiłeś. Zmień hosting i powinno być dobrze.

Pozdrawiam

bartek

Projektowanie stron www sitte.pl Lublin

Witam

Właśnie ukazała się nowa wersja OmniFLASH v1.0.5 (19/04/2013)

- Dodana podstrona decaptcherów (możliwość używania wielu serwisów jednocześnie)

- Poprawione stronicowanie w logu decaptchera

- Opcja ponownego rozwiązywania captchy

- Poprawione wyświetlanie wersji modów premium i płatnych

- Poradnik jak dodać pierwszy projekt dodany do pomocy (ustawienia > pomoc)

- Poprawka w wyciąganiu adresów niektórych captchy

Nowe darmowe mody:

Guestbook Script

Webmini - Artykuły

Dolphin - Register

Dolphin - Blog

DataLifeEngine

Nowe premium mody:

BuddyPress - Group (linki dofollow)

Mail - t.pl (zakłada darmowe maile do wykorzystania w dowolnym celu)

Aktualizacja modów:

TikiWiki

SMF 1.x

BuddyPress - Register

Infusion Guestbook

Wraz z tą wersją weszła w życie nowa podstrona gdzie się ustawia serwisy łamiące obrazki (z możliwością przypisania im do czego mają być wykorzystywane) . Priorytet im wyższy tym ma pierwszeństwo (od 0 do 9) - odpowiednia konfiguracja pomoże oszczędzać $ jeśli wykorzystujemy CS do tego celu (video na ten temat pojawi się zapewne jutro)

decaptchery.jpg

Tym samym prosimy o przepisanie danych do nowej zakładki - w innym przypadku nie będzie wykorzystany łamacz

Aktualnie listy modów wyglądają następująco - na dniach pojawi się oferta płatnych modów od partnerów Omni

mody-darmowe.jpg

darmowe-premium.jpg

Pozdrawiam

Piotr Kiper

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Bardzo fajnie zaczyna się to rozbudowywać. Bardzo brakuje mi jednej funkcji, może dałoby się to wprowadzić?

Zapodam przykład na podstawie Wordpressa.

Np.

1) Tworzę oddzielne projekty Harvestowanie dla serwisów Niemieckojęzycznych i Francuskojęzycznych

2) Tworzę oddzielne projekty CCL dla serwisów Niemieckojęzycznych i Francuskojęzycznych

3) Tworzę oddzielne bazy dla serwisów Niemieckojęzycznych i Francuskojęzycznych

i do tego momentu jest idealnie

4) Tworzę projekt dodawania i chcę dowiązać tekst w języku francuskim do bazy Francuskojęzycznych a tekst w języku niemieckim do Niemieckojęzycznych. I... nie ma takiej możliwości wyboru pola tekstowego dla danej bazy tylko są dowiązane pola tekstowe do Modów.

Czy dałoby radę żeby również można było dowiązywać teksty do danych baz żeby dodawać unikalne teksty językowe do wybranych baz językowych? Chociaż nawet tylko do samych Wordpressów?

Owszem jest taka opcja w Zaawansowanych ale bym musiał robić oddzielne projekty dla każdego języka a tak to bym w tym samym projekcie dowiązał tylko dane pole tekstowe do danej grupy językowej. Znacznie przyspieszyłoby to pracę nad pozyskiwaniem wartościowych lokacji i uchroniłoby żeby np. francuskie teksty poleciały do precli niemieckich przy szybkim tworzeniu projektów.

Witam

Można osiągnąć ten cel bardzo prosto - sklonuj moda do WP i nazwij go np WP-Niemiec / utwórz bazę WP-Niemiec / powiąż bazę z modem / tworzysz projekt / nowa paczka tekstów / wpisz teksty po niemiecku / przypisz konkretną paczkę tekstów do WP-Niemiec (zakładam że robisz specjalistyczne mody pod języki więc i tak i tak masz 1 mod = 1 język)

Pomyślimy nad tematem powiązania paczki tekstu do konkretnej bazy ale mam "złe" przeczucia że będzie to już zbyt zaawansowane i w nie odpowiednich rękach zacznie się lament że OmniFLASH nic nie dodaje

Pozdrawiam

Piotr Kiper

PS: Dziś miałem okazję zobaczyć (informacja za zgodą właściciela) kopię OF która obsługuje ponad 120 modów dla 92 skryptów - na jednym projekcie wyciągnięte ponad 80k linków z unikalnych domen (może kolega się pochwali publicznie listą skryptów jakie obsługuje) - ogólnie jestem pod dużym wrażeniem

PSII: Zastanawiam się nad konkursem dla użytkowników OmniFLASH na najciekawszego moda / najciekawsze wykorzystanie OmniFLASH do pracy codziennej

Witam

@Mutilator - Jesteś pierwszą osobą która zgłasza taki "problem" z głosem (podpytam ludzi ale na to akurat dużego wpływu nie mam :( )

Właśnie ukazała się nowa wersja OmniFLASH v1.0.6 (22/04/2013)

Poprawka w testerze modów w używaniu przypisanych tekstów (podczas zwykłego dodawania błąd nie występował)

Dodana obsługa kolejnego typu pytań tekstowych

Poprawiona nawigacja po adresach w modach (ścieżki relatywne)

Dodane "screenshoty" Google w monitorze footprintów

Poprawiony podgląd konkretnego footprintu

Poprawka w używaniu decaptchera w harvesterze

Poprawiony tester decaptchera przy wielu jednocześnie włączonych

Wyświetlanie grup na liście projektów

Dodany filtr "rm_http" w modach

Poprawka w usuwaniu kategorii

Dodana informacja o braku kategorii (dla modów) w edycji projektu

Łatwiejsza instalacja aktualizacji - jeden krok mniej

Dodany wbudowany decaptcher Freeglobes

Dodany wbudowany decaptcher PHP-Fusion (tylko dla PRO+, używa serwerów Omni, DARMOWE)

cap-1.jpg

Nowe darmowe mody:

Advanced Guestbook

Freeglobes

Nowe premium mody:

PHP-Fusion - Register PRO+

Od autora:

PHP-Fusion - bardzo ciekawy skrypt i zarazem bardzo stary który umożliwia nam pozyskanie linków z bardzo wielu lokalizacji w obrębie jednej domeny. Ekipa omni skupiła się TYLKO nad modem rejestrującym i raczej nie będziemy wypuszczać tutaj modów do zdobywania linków (nie chcemy zajechać tego skryptu w kilka minut) - aby wykorzystać ten skrypt do pozyskania linków wymagana jest własna inicjatywa i napisanie odpowiedniego moda (nie powinno to raczej nikomu nastarczyć kłopotów). Przykładowe miejsca skąd można zdobywać linki:

- profil użytkownika "BIO"

- komentarze do zdjęć (bardzo często są galerie) - wysoki PR podstron

- komentarze do wpisów (tutaj moderacja może nas dopaść dlatego zalecam harwestowanie starych artykułów) - wysoki PR podstron

- księgi gości (trochę mogą być zaspamowane ale ....)

- inne pomysły

Baza testowa (wyselekcjonowana do testu):

2500 domen

Uzyskanych linków: 5742

Ilość linków na podstronach z PR1+: 3792

Ilość domen młodszych niż 2 lata: 39

Ilość domen starszych niż 2 lata+: 2461

w tym ilość domen starszych niż 5 lat+: 487

Pozdrawiam

Piotr Kiper

Jest bardzo cicho nagrane, ja musialem dawac glosniki na maksa i dopiery bylo slychac,

mam pytanko na ile ustawianie Overclocking ? ustawilem na 5 adder i powiem ze mala skutecznosc dodan, dalem te same bazy co z omnispeed i duzo mniejsza skutecznosc niz w OS moze ktos cos doradzi?

i te php mody troche kiepsko mi ida i zastanawiam sie czy kazdemu tak??

bo jesli tak to bede sam pisal mody bo kiepko mi idzie na PHP modach

Właśnie ukazała się nowa wersja OmniFLASH v1.0.6

mam wersję 1.0.5 i informacja jest : OmniFLASH is up to date!

Skończył mi się abonament ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności