Skocz do zawartości

OmniFLASH - Nowa dodawarka/system/automat pozyskujący tysiące linków

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

@ To i ja zadam jeszcze pytanie, myślę że przyda się innym osobom.

Mam księgi gości zabezpieczone captcha, korzystam z moda "Infusion Guestbook" Zgodnie z wymaganiamy, w bazie wszystkie linki zapisane są z linkiem do fomularza np. : .... /guest_book/guest_book.php?new_message=1, jednak mam 0 dodań. Obrazki nie są łamane. Co może być źle ?

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@osiek

Jeżeli utworzyłeś paczki nieprzypisane do żadnego moda, to prawdopodobne, że on sobie losuje z którego pola wziąć konkretne dane.

Dzięki za odpowiedź, ale takie rozwiązanie było by pozbawione sensu. Gdybym chciał, aby z uwolnionej paczki losował dowolny title, to utworzyłbym 3 pola title w ramach tej paczki, a nie 3 wolne paczki. Przy takiej ilości klientów, słów kluczowych i skryptów robi się kilkanaście tysięcy kliknięć na samo skonfigurowanie.

Gamec, Kojotek - nie można by tego jakoś usprawnić? Albo losowanie pól w ramach jednej paczki, albo chociaż zaznaczanie paczki dla grupy skryptów?

Mam księgi gości zabezpieczone captcha, korzystam z moda "Infusion Guestbook" Zgodnie z wymaganiamy, w bazie wszystkie linki zapisane są z linkiem do fomularza np. : .... /guest_book/guest_book.php?new_message=1, jednak mam 0 dodań. Obrazki nie są łamane. Co może być źle ?

Podeślij mi na PW kilka adresów takich guestbooków.

@osiek

Jeżeli utworzyłeś paczki nieprzypisane do żadnego moda, to prawdopodobne, że on sobie losuje z którego pola wziąć konkretne dane.

Dzięki za odpowiedź, ale takie rozwiązanie było by pozbawione sensu. Gdybym chciał, aby z uwolnionej paczki losował dowolny title, to utworzyłbym 3 pola title w ramach tej paczki, a nie 3 wolne paczki. Przy takiej ilości klientów, słów kluczowych i skryptów robi się kilkanaście tysięcy kliknięć na samo skonfigurowanie.

Gamec, Kojotek - nie można by tego jakoś usprawnić? Albo losowanie pól w ramach jednej paczki, albo chociaż zaznaczanie paczki dla grupy skryptów?

Można przypisać paczkę do wielu skryptów, nie ma tu ograniczeń. Czy to rozwiązuje problem?

@Gamec

Nie. Właściwie to jest właśnie problem, że trzeba paczkę przypisywać do każdego skryptu ręcznie. Czy moglibyście zrobić opcję, aby przypisać paczke do grupy skryptów? Lub/i wprowadzić modyfikację, aby przy publikowaniu wpisu (w przypadku nieprzypisanych paczek), była losowana paczka, a następnie pola w ramach tej paczki? Obecnie losuje mi title z jednej, opis z drugiej, a słowa kluczowe z trzeciej. Każdą paczkę utworzyłem w ramach jednego, konkretnego słowa kluczowego i chciałbym, aby wszystkie informacje kontekstowo były spasowane.

Co do kwestii konfiguracji i dodawania w którym kolwiek modzie/skrypcie możecie mi coś wyjaśnić ?

1. czy mod działa sam z siebie czy należy coś w nim edytować (tam gdzie wchodzi się w edycję moda)
  2. skrypty SMF - czy ktoś podołał dodawaniu do nich ? jak należy skonfigurować projekt aby działało - mi pomimo starań nie dodało tam nic
  3. skoro mam swoją listę WP (50 sztuk) podałem l/p a omni i tak dodał ledwo do 7 :) więc o co może chodzić

Sprawdź ręcznie mi tez wyrzuca zero dodań, ale linki się pojawiają.

activist aka terrorist

Księga gości pobiera linka z pola URL.

Problem pojawia się wtedy, gdy chce losować linki - Pole URL ni pozwala zapisać {|}

Jak rozwiązać ten problem ?

Najprościej zmienić w modzie żeby nie używał pola {url}, tylko np. {description} i wrzucić linki do długiego opisu (w synonimach {|}).

Pojawiła się dzisiaj nowa wersja OmniFlasha.

v1.0.9

• Poprawka w zapisie do bazy wyników harvestera
  • Zmiany w systemie licencyjnym
  • Dodatkowe listy urli przeniesione na nowy serwer
  • Sprawdzanie aktualizacji co pół godziny (zamiast przy logowaniu)
  • Lista TrustRank przeniesione na nowy serwer
  • Poprawka w zapisywaniu "fetch every" w ustawieniach proxy harvestera

Witam.

Jak można zresetować/uzyskać nowe hasło do panelu omni?

Do każdego wordpressa dodaje błędnie, nawet do tych AA gdzie można dodać ręcznie bez problemu.

W raporcie dostaję info że dodano poprawnie a link do wpisu to:

/?p=40

/?p=12344

i tak dalej.

Po sprawdzeniu nigdzie nie ma wpisu, nawet szkicu

Nawet do prywatnej bazy tak dodaje.

Spotkał się ktoś z tym?

Nie wiem co support na ten temat bo nie mogę odzyskać hasła do panelu.

Pozdrawiam

Wymienię punkty z systemu na multikody do katalogów. Zainteresowany? Pisz na priv.

468x60.jpg

Ciekawe jak z pomocą techniczna projektu.

Teraz pewnie jest dobrze póki produkt przynosi autorowi dochód, bo co do wcześniejszych wersji, to odpowiedzi są zbywające typu ,że wsparcie dla omniadd zostało zakończone , bo projekt umarł....Myślę,że warto wziąć pod uwagę Całokształt wraz ze wsparciem posprzedażnym.

https://www.forum.opt...moc-techniczna/

Chyba , ze jest jakiś dobry uzytkownik ,który jest w stanie mi pomóc ;-) , co do aktywacji starszego omniadd. Może to jest offtop, ale warto spojrzeć na support z wielu horyzonów.

Ciekawe jak z pomocą techniczna projektu.

Moim zdaniem tak jak ze wszystkimi programami autorstwa Kojotka. Jednak proponuję napisać do nich do supportu, jak Jesteś nie zadowolony nie używać, sprawdzić, może Ci akurat podpasują.

Witam

Przyszedł maj i zgodnie z obietnicą wcześniejszą przyszedł czas na ustosunkowanie się do przejścia z OmniSPEED na OmniFLASH z abonamentem rocznym.

Jak pisałem wcześniej nie mogę tutaj faworyzować tej konkretnej grupy użytkowników którzy zakupili OS w rocznej wersji abonamentowej ale też nie mogę zignorować faktu że pewna grupa użytkowników zaufała mi i zakupiła od razu taką wersję oprogramowania w wyniku czego powstał kompromis który mam nadzieję zadowoli wszystkie osoby i będzie sprawiedliwe dla każdej osoby.

Poniżej przedstawiam warunki przedłużenia abonamentu na OmniFLASH o kolejny rok w cenie promocyjnej: - Oferta nie będzie więcej razy ponawiana (jest to jednorazowa oferta specjalna)

1. Cena przedłużenia na rok dla OmniFLASH wynosi 175 USD
  2. Z oferty może skorzystać każda osoba która posiada aktywną licencję na OmniFLASH PRO+ (zarówno osoby z miesięcznym jak i rocznym planem płatności)
  3. Przedłużyć można swoją kopię o dowolną ilość lat w cenie 175 USD (nic nie stoi na przeszkodzie aby przedłużyć swoją licencję o 2 lata
  4. Oferta ważna do 15 maja 2013 roku
  5. Cena przedłużenia na kolejny rok bez promocji zostaje utrzymana na poziomie aktualnym czyli 250 USD

Aby dokonać przedłużenia na kolejny rok w cenie promocyjnej należy wykonać następujące czynności:

1. Zalogować się na swoje konto w https://omnipanel.pl/login
  2. Upewniamy się że mamy wystarczająco środków na dokonanie zakupu licencji
    a) W przypadku braku środków na koncie należy zasilić konto przez kliknięcie przycisku "zasil konto" (zielony przycisk w górnym prawym rogu)
    B) Zasilić konto można przez paypal / przelewy24 / wpłata na konto - zgodnie z wskazówkami na podstronie "zasil konto"
  3. Przejść na podstronę "licencje" w menu górnym
  4. Wybrać interesującą nas licencję którą chcemy przedłużyć o rok (poniżej przykład)
    wybieramy.jpg
  5. Następnie dokonujemy przedłużenia licencji o kolejny rok
    kupuje.jpg
  6. Koniec operacji związanych z przedłużeniem licencji

UWAGA: Osoby które dokonają przedłużenia licencji o 2 lata lub więcej są proszone o kontakt ze mną na maila promocja [$] omnisystem.pl z podaniem swojego ID użytkownika oraz informacją która licencja (ID licencji) została przedłużona o min. 2 lata celem otrzymania bardzo ciekawego prezentu - zastrzegam tutaj że informacja o otrzymanym prezencje nie może być podawana publicznie przez osoby które skorzystają z tej oferty i "zaryzykują" wykupienie licencji na 2 lata lub więcej.

Informacja jak anulować subskrypcję miesięczną / roczną realizowaną przez paypal w przypadku skorzystania z powyższej oferty:

1. Zalogować się na swoje konto paypal i postępować zgodnie z instrukcjami poniżej
  2. paypal1.jpg
  3. paypal2.jpg
  4. Należy odnaleźć pozycję o nazwie SEOP Limited i w szczegółach kliknąć "Anuluj"
    paypal3.jpg
  5. Po tej operacji nie będą pobierane środki z Państwa konta PayPal za licencję OmniSPEED / OmniFLASH

=================================================================================

@marcin_ek - Tak jak pisałem Ci na PW posiadasz licencję bardzo starą na oprogramowanie jeśli się nie mylę w wersji v3 (to nawet wtedy jeszcze się nie nazywało OmniADD tylko była jakąś inna nazwa - tak stare to jest że nawet nie pamiętam nazwy tego wynalazku) - od tamtej pory były wysyłane e-maile informacyjne o aktualizacjach etc z których nie skorzystałeś a my nie przechowujemy (nie mamy też takiego obowiązku prawnego lub/i też nie deklarowałem nigdy że będziemy trzymać każdą archiwalną wersję naszych softów)

PS: To nie jest temat dla OmniADD - zobacz proszę w jakim temacie piszesz

Pozdrawiam

Piotr Kiper

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności