Skocz do zawartości

OmniFLASH - Nowa dodawarka/system/automat pozyskujący tysiące linków

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na panelu proszę zgłaszać wszystkie problemy - nie możemy w ten sposób diagnozować problemów jeśli jakieś powstają

Jeśli coś jest pilnego w waszym odczuciu (przyjmijmy że to jest pilne) zrób proszę zgłoszenie i napisz do mnie na PW o tym fakcie (po dodaniu zgłoszenia na panel) - wtedy można liczyć na bardzo szybką interwencję

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Czy można poprosić w temacie o komendy (wszystkie 3 zdaje się) CRON-a.

Wyświetliły się wprawdzie podczas instalacji, ale zapomniałem że tutoriala nie ma (jeszcze), nie zapisałem, a chciałbym ustawić w DirectAdmin bo OF errory pokazuje z działania ;)

Dziękuję :)

panowie, powiedzcie jak zobaczyć jaką ma się aktualnie licencję? Gdzie to sprawdzę, bo ja już nic nie ograniam.

w Panelu mam jeno:

OmniFLASH

i całą tabelkę do opłaty, więc domyślam się, żę mam wersję OmniAdd ale którą? Pomóżcie słabszemu :D

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

panowie, powiedzcie jak zobaczyć jaką ma się aktualnie licencję? Gdzie to sprawdzę, bo ja już nic nie ograniam.

w Panelu mam jeno:

OmniFLASH

i całą tabelkę do opłaty, więc domyślam się, żę mam wersję OmniAdd ale którą? Pomóżcie słabszemu :D

Proszę dodać zgłoszenie przez omnipanel.

W zestawieniu szczegółów różnic pomiędzy wersjami OmniFlash jest napisane, że wersja PRO(OA) posiada Full projektów, tymczasem u mnie w panelu pokazuje, że mogę mieć ich tylko 10.

Why, why, why???

Pomyłka, proszę odpalić instalator jeszcze raz i będzie działać.

@Jehowy - dziękuję :)

W zasadzie w wersji OF Pro (OA) są trzy pozycje - adder, mailer i checker. Podałem też komendę do checkera:

/usr/bin/wget -O /dev/null https://mojadomena/crons/checker.php ale nie chce ruszyć - "Error! Cron is not executing!"

Hmm....

Jeśli ktoś ma problem z "No input file specified" to poprawnym plikiem .htaccess będzie:

RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . index.php [L]

edit

@Seogreen: poprawione, odpal instalator.

@Gamec - pomogło - jest OK teraz, dzięki.

Dalsze "rozkminki: ;) (zaznaczam że piszę w swoich postach o wersji OF PRO (OA) czyli mam nadzieję że moje pytania pomogą też osobom, które przechodzą z OA, a chyba jest (będzie) ich sporo:

1. Ile w końcu i czy jednorazowo trzeba zapłacić za bazy premium, czyli jak rozumiem pozostałe skrypty w "databases"? I czy jak się je wykupi to mody do nich (do tych, do których jest to koneiczne) będą od razu czy znowu trzeba będzie płacić?

2. Jakie decaptchery można podpiąć (w domyśle wiadomo chodzi mi o deathbycatpcha)? Jak zrobiłem test z deathbycaptcha to nic się nie pokazało w stylu, jak np. po teście maila, więc...

3. Jeśli do prywatnej bazy wordpressów (prywatnej nie zamkniętej) podpinam moda do "register" to gdzie mogę zobaczyć czy rejestracja ruszyła (tak jak to było w OA)? Czy odbywa się to jakoś inaczej? I co oznacza przy tym "posting via PHP script"? Będzie to normalnie dodawało do WP czy jak? Może pytanie lamerskie ale akurat OmniSpeeda nie używałem więc nie ogarniam.

Po prostu chcę (zapewne nie tylko ja) dowiedzieć i upewnić zanim puszczę projekty bo wiadomo - zacząć trzeba dobrze, żeby nie poprawiać ;)

Pozdrawiam

@seogreen - nie ma znaczenia jaką masz wersję jeśli chodzi o funkcjonalność podstawową

Ad1) - Premium bazy będą udostępniane przez zew. systemy i to one ustalą ceny finalne - Ceny które podajemy w rozpiskach tylko wymuszają min wartość bazy ale ile baz i jakie bazy dostaniesz w tej cenie zdecyduje ich dostawca. Tak wiec takie pytania będzie należało kierować do sprzedawców (myślę że na poniedziałek pierwszy serwis będzie gotowy a co do drugiego to jeszcze nie wiem - oba serwisy będą postawione przez znane osoby z PiO i jeśli mają ochotę się już ujawnić proszę bardzo, na ten moment ja nie mam uprawnień mówić kto to będzie)

Ad2) - standardowo CS oraz https://de-captcher.com/ - nowe serwisy dojdą ale to już pewnie w wersji + . Natomiast modem możesz obkodować sobie dowolny serwis - Tu pięknie widać właśnie wyższość OmniFLASH nad starymi rozwiązaniami gdzie użytkownik nie jest skazany na nasze realizacje i wdrożenia (mody dają wam niemal nie ograniczone możliwości w kodowaniu)

Ad3) - Gamec już pisze :P

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

- proszę o podanie procedury, jak przejść z OA do OF PRO? pobrałem pliko instalacyjne i mam je wgrać do foldera z OA, wcześniej wykasować zawartość i potem uruchomić instalację?

- z omnipanelu należy wziąć licencję? a jeśli tam pojawia się błąd typu:

Whoops, looks like something went wrong.

Ad 1. W databases dodajesz listy urli, możesz ich dodać ile chcesz. Na starcie są tylko publiczne. Np. jak chcesz dodawać do guestbooków (które są obsługiwane w każdej wersji) to musisz stworzyć database z listą guestbooków najpierw.

Ad 3. Wordpress jest obecnie rozbity na dwa pliki. Mod który tylko rejestruje i skrypt PHP który tylko dodaje. Więc najpierw dodajesz do harmonogramu zadanie z modem do rejestracji, a potem ze skryptem PHP. Można zaznaczyć za jednym razem i mod i skrypt (no i bazę do której ma się rejestrować). Postęp widać w harmonogramie.

Przykładowo użytkownicy OmniSPEED mieli abonament 35 USD po przesiadce na OmniFLASH już mają 25 USD lub mało tego mogę nie mieć żadnego abonamentu a mają nowy soft więc w czym widzisz problem z wydawaniem nowych softów ?

Ciekawe bo ja mam opłatę roczna za abonament OS w wysokości 150$ a w wariancie miesięcznym było 20$, wiec teraz jest drożej a nie taniej dla przechodzących z OS na OF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności