Skocz do zawartości

OmniFLASH - Nowa dodawarka/system/automat pozyskujący tysiące linków

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

od paru dni omniflash wali mi czymś takim (a nie było tego wcześniej)

Unhandled Exception
SQLSTATE[08004] [1040] Too many connections

/var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/database/connectors/mysql.php on line 0

Stack Trace:

#0 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/database/connectors/mysql.php(0): PDO->__construct('mysql:host=loca...', 'USER', 'HASLO', Array)
#1 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/database.php(0): Laravel\Database\Connectors\MySQL->connect(Array)
#2 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/database.php(0): Laravel\Database::connect(Array)
#3 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/database/eloquent/query.php(0): Laravel\Database::connection(NULL)
#4 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/database/eloquent/query.php(0): Laravel\Database\Eloquent\Query->connection()
#5 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/database/eloquent/query.php(0): Laravel\Database\Eloquent\Query->table()
#6 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/database/eloquent/model.php(0): Laravel\Database\Eloquent\Query->__construct(Object(User))
#7 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/database/eloquent/model.php(0): Laravel\Database\Eloquent\Model->query()
#8 [internal function]: Laravel\Database\Eloquent\Model->_find('1')
#9 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/database/eloquent/model.php(0): call_user_func_array(Array, Array)
#10 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/auth/drivers/eloquent.php(0): Laravel\Database\Eloquent\Model->__call('find', Array)
#11 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/auth/drivers/eloquent.php(0): User->find('1')
#12 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/auth/drivers/driver.php(0): Laravel\Auth\Drivers\Eloquent->retrieve('1')
#13 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/auth/drivers/driver.php(0): Laravel\Auth\Drivers\Driver->user()
#14 [internal function]: Laravel\Auth\Drivers\Driver->check()
#15 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/auth.php(0): call_user_func_array(Array, Array)
#16 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/application/routes.php(0): Laravel\Auth::__callStatic('check', Array)
#17 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/application/routes.php(0): Laravel\Auth::check()
#18 [internal function]: h6qo91{?()
#19 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/routing/filter.php(0): call_user_func_array(Object(Closure), Array)
#20 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/routing/route.php(0): Laravel\Routing\Filter::run(Array, Array, true)
#21 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/panel/laravel/laravel.php(0): Laravel\Routing\Route->call()
#22 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/index_c.php(0): require('/var/www/vhosts...')
#23 /var/www/vhosts/HOSTINGGG/OMNIIII/index.php(19): include('/var/www/vhosts...')
#24 {main}

--

jakieś sugestie ?

zmieniłem ustawienia całego servera mysql - max_connections = 5000 max_user_connections = 5000 ;)

ale efektów nie widać bo ciągle coś się tam sypie

radzę kontaktować się z ekipą omni poprzez specjalny panel do tego celu stworzony w ramach https://omnipanel.pl/login

Ahh... dziękuję za nic nie wnoszącą odpowiedź... Nabijasz posty?

Mimo wszystko proszę Ekipę Omni o odpowiedź na forum, BO wszyscy powinni widzieć, że to, co kosztuje nie małe pieniądze nie działa tak, jak zostało opisane.

Ja, decydując się na zakup OF (niestety w ver z abo miesięcznym) nie miałem możliwości sprawdzenia takich opinii i odpowiedzi, bo ich po prostu nie było.

Więc apeluję do WSZYSTKICH! Piszcie o problemach tutaj (oczywiście nie bronię robić tego w panelu omni).

ja mam wrażenie że Ty nabijasz posty marudząc że soft Ci nie działa, co jedynie wynika z tego że nie potrafisz go odpowiednio obsłużyć / skonfigurować.

W tym wątku wiele razy było powiedziane że nie jest on tematem 'wsparcia' i wszelkie tego typu sprawy należy kierować w platformie bugs panelu omni.

ja mam wrażenie że Ty nabijasz posty marudząc że soft Ci nie działa, co jedynie wynika z tego że nie potrafisz go odpowiednio obsłużyć / skonfigurować.

W tym wątku wiele razy było powiedziane że nie jest on tematem 'wsparcia' i wszelkie tego typu sprawy należy kierować w platformie bugs panelu omni.

Ehh... chyba nie doczytałeś... Soft działa, po wprowadzeniu poprawek do plików.

zakręcony, ten plik w którym trzeba zrobić sobie poprawkę nie jest kodowany, to zwykły plik chyba w php, wystarczy jednego diva wywalić (pod koniec pliku) i już Omni działa i nie wywala tego błędu. Miałem to samo.

PS. Jak u was z ExpressionEngine? Niby rejestruje (u mnie mały % udanych rejestracji), niby pola wypełnia, ale mimo ustawionego tekstu "O autorze" po dodawaniu jak sprawdzam jak było puste tak dalej jest w profilu pusto

zakręcony, ten plik w którym trzeba zrobić sobie poprawkę nie jest kodowany, to zwykły plik chyba w php, wystarczy jednego diva wywalić (pod koniec pliku) i już Omni działa i nie wywala tego błędu. Miałem to samo.

PS. Jak u was z ExpressionEngine? Niby rejestruje (u mnie mały % udanych rejestracji), niby pola wypełnia, ale mimo ustawionego tekstu "O autorze" po dodawaniu jak sprawdzam jak było puste tak dalej jest w profilu pusto

Bo on nie używa pola o autorze, tylko krótkiego opisu.

Błędy dot. działania softu należy zgłaszać przez bugtracker na OmniPanelu, posty na PiO nic nam nie dają, bo nie mamy dostępu do adresu instalacji, statusu licencji itp. itd.

Nie wiem jak problemy kolegi, ale widziałem sporo wątków na temat omnissp załozych w bug panelu bez żadnego odzewu, więc może ktoś łaskawie odpowie czy ta nowa wersja nadaje się do użytku, jest planowana jakaś zmiana jej?

Panowie, proszę o pomoc.

Po dodaniu kilkunastu zadań w ramach projektu, cześć została poprawnie dodana, ilość pozycji w bazie poprawnie spisanych itp. w tym wypadku jest to 6 pierwszych pozycji. natomiast pozostałe z jakiegoś powodu mają 0/0 i w kilka minut po dodaniu do harmonogramu znikają z listy.

Zakładam, że soft widzi te zera i po prostu uznaje za skończone. Skąd taki problem? Bazy są oczywiście uzupełnione.

2yx4w3t.jpg

Skończone projekty znikają, a Ty nie masz żadnego skończonego. U mnie soft działa w miare poprawnie, mielę dużą ilośc projektów i nadal działa :) Na pierwszym przykładzie:

46dodań na 50 błędów, cała baza ma 169 katalogów i jeszcze nie skończonych z tej oto bazy pozostało 73 katalogi, więc żadnego projektu nie masz skończonego. Mi po skończeniu projektu, po prostu znika i robi kolejny. Jak dojdzie Ci do (zaczynając od donmini) tych co masz 0/0 to wartość się zmieni ponieważ projekt oczekuje na swoją kolejkę i nie jest zaczęty, to akurat logiczne(bo nie robi Ci wszystkich na raz tylko kolejkuje je przecież). Cierpliwości i dokończ wszystkie projekty a nie jakoś dziwnie masz każdy zaczęty a nie skończony :)

podgląd jak u mnie to wygląda:

op83tk6b98vi.png

edit: Aczkolwiek też tak miałem podobnie jak Ty. Problem był mianowicie z modem. Widzę, że Ty masz ze skryptem php, tak samo było 0/0 a gdy puściłem to poprzez skrypt PHP to poszło normalnie :)Pisz do omnipanelu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności