Skocz do zawartości

OmniFLASH - Nowa dodawarka/system/automat pozyskujący tysiące linków

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

@Mask

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Problemem nie jest to, że projekty nie znikają. Ustawiłem po 5 dodań dziennie w ramach projektu i tak ma być, że zostają. Problemem są te wyzerowane. Znikają gdy cron do nich dochodzi. Problem nie dotyczy wyłącznie skryptów php, a wszystkich oprócz pierwszych sześciu. Tylko te prawidłowo działają. Nie chciałem przydługiego screena wlepiać. Nadal sugerujesz zgłoszenie do panelu?

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja mam wrażenie że Ty nabijasz posty marudząc że soft Ci nie działa, co jedynie wynika z tego że nie potrafisz go odpowiednio obsłużyć / skonfigurować.

W tym wątku wiele razy było powiedziane że nie jest on tematem 'wsparcia' i wszelkie tego typu sprawy należy kierować w platformie bugs panelu omni.

Taki temat jest bardzo potrzebny, a tym bardziej taka dyskusja.

Przykładowo ja czytając o tym,ze ciągle pojawiają się jakies błędy,zwyczajnie nie kupuje tego softu. Jeżeli ja nie kupuje, to zaoszczędzam nerwów sobie i jeszcze w wiekszym stopniu twórcom tego oprogramowania , bo ja jak za cos płacę, to zwyczajnie wymagam,

Ja

W tej chwili korzystam z ultimatedemon, i może nie działa ten program tak szybko jak wersja serwerowa, ale przynajmniej jest skuteczny ,a obsługuje prawie te same skrypty.

@jehowy

Spędziłem kilka godzin nad konfiguracją projektu i teraz mam zakładać nowy projekt, lub kasować:

kilkadziesiąt raportów X kilkanaście projektów. Ręcznie? To żart?

Po co jest w takim razie przycisk "dodawaj wszędzie - czyści błędy" skoro działa?

Ten przycisk czyści błędy i tam dodaje (usiłuje), nie dodaje tam gdzie sie udało dodać.

Albo robisz kolejny projekt, albo czyścisz historię i jedziesz od nowa (tylko tu nie ma sensu tego robić w miejscach gdzie możesz na jedno konto dodac jeden wpis).

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

A gdzie dokładnie zmieniasz te dane?

Zresztą wiem...

Jak klikasz w ustawienia, to nie klikasz w Konfiguracja, a jedziesz niżej, jeszcze niżej, i niżej iiiii masz dopiero tu kliknąć. Dalej sobie poradzisz.

- Reklama -

@zakręcony

Skoro na jedno konto można dodać jeden wpis, czy to oznacza, że w związku ztym, że konta są zakładane globalnie dla wszystkich projektów, po pierwszym przebiegu pierwszego projektu, drugi już nie będzie miał takiej możliwości?

Nie wiem czy rozumiem pytanie, ale jak rejsetrujesz sie do WP, to login i hasło wykorzystujesz w wielu projektach bo tam sobie postujesz - przynajmniej do czasu aż dostaniesz kopa z WP, po czym znowu musisz sie przerejestrowac i znowu do kopa - zakładam, że ktos się bawi w moderację, jak nie, to do bana od G lecisz po takim WP.

Teraz drugi przykład, to weźmy Xoopsa, tam rejestrujesz się i o ile sobie nie napiszesz moda, to możesz tylko uzupełnić profil. Czyli jedna rejestracja, jeden profil i jeden wpis. Kolejnym projektem jak weźmiesz postowanie do Xoopsa, to co najwyżej nadpiszesz już ten wpis jaki zrobiłeś. Dlatgo tu po rekjestracji, robisz wpis do profilu i musisz kasować projekt, czyścić dostepy i ponownie rejestrować.

Samo kasowanie nie jest problemem, problemem jest to, że udane wrzutki do tego Xoopsa trzeba trzymac 24h aż pinger je załapie. Tu przydała by sie jakieś inne rozwiązanie pingowania by tego nie tracić. Co prawda to tylko pingowanie, ale zawsze. Można też wyeksportować te adresy co kasujesz i zapuścic je do ksiąg, albo takich miejsc jak WP, czy galerie w phpfusion.

Możliwości jest, tylko jak się pracuje na kilkudziesieciu modach, projektach, to mozna conajmniej ocipiec :x

- Reklama -

@zakręcony

Przede wszystkim dziękuję za merytoryczne i wyczerpujące odpowiedzi.

1. Może wyślemy zbiorową prośbę do autorów, aby wprowadzić funkcjonalność pozwalającą na rejestracje w ramach projektu, a nie całego konta. Rozwiąże to większość problemów z kontami?

2. Twoje uwagi naprowadziły mnie na inne źródło problemu. Które leży w bazach prywatnych. Spójrz, ta sama baza public dodaje, prywatna 0/0 i znika. Chociaż urle w bazie są te same. Co Ty na to?

2zzmick.jpg

3. Mam mnóstwo błędów przy dodawaniu. Skuteczność softu ok 2%. Przy sporej ilości skryptów pojawia się info "child not respond" lub "not recognized". Gdy sprawdzam ręcznie adresy url w bazie, katalogi istnieją. O co może chodzić?

2)ten problem masz na nowym projekcie bez historii? trudno zgadnąć, możesz jak chcesz puścić mi dane do konta (z nazwa projektu gdzie lezy problem) na PW, wtedy zerkne co tam może być nie tak

3) istnieć mogą istnieć, ale... i tu trudno zgadnąć, bo może byc problem z proxy, może być problem ze zbanowanym IP, może byc prpblem wynikający ze zmodyfikowanego pola w katalogu (skrypt obsługuje np pole o nazwie title, a ktos sobie zmodyfikował nazwę na tytuliczek i nie dodasz tam skryptem, dodasz natomiast modem bo sobie to możesz uzupełnić)

Ja od czasu kiedy zobaczyłem mody prestałem korzystać z dodawania skryptowego. Nie widzę jak działa skrypt php i nie wiem co może byc błedem, natomiast w przypadku własnego moda, czy niezakodowanego od Kojotka mogę nie tylko sprawdzic, ale i poprawić coś co potrafi o 100% zwiększyć skuteczniść dodań w porównaniu z uzywanymi modami przez osoby nie zagłebiające sie w temat ;)

- Reklama -

Może już to było co zrobić jak wyświetla się komunikat Wrong key2 file, dodam że omniflash nie chciał się zainstalować, serwer testy przechodził pozytywnie po uzupełnieniu danych dostępowych do bazy po przejściu dalej wyświetlał się error i żdnego komunikatu więcej. Więc zainportowałem bazę ręcznie i skonfigurowałem plik config.php Omni jest zainstalowany na vps. Z góry dziękuję za podpowiedź.

@zakręcony

2. Na projekcie z historią, ale jakie to ma znaczenie - spójrz na mój załącznik. Do bazy publicznej dodaje, do prywatnej nie. Pomimo, że są takie same.

3. W jaki sposób mogę dodawać do easydira przy pomocy moda, skoro go nie ma? :)

Prawdę powiedziawszy mam skrajnie negatywne zdanie, nt komentarzy sugerujących modyfikowanie softu, to leży wyłącznie w interesie autorów, aby była jak najszersza liczba modów i tym bardziej pełna obsługa błędów i wyjątków jakie się zdarzają. Za to przecież płacimy.

Wyobrażasz sobie wizytę u mechanika, który zamiast naprawy, mówi, że "coś się sp***" w silniku, Pan sobie to naprawi. 300 zł"? ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności