Skocz do zawartości

Global One - czy ktoś wie o co tu naprawdę chodzi?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś wie o co chodzi w tym biznesie? Dziś mój ojciec z wypiekami zadzwonił do mnie, że ponoć interesuje się internetem to ma dla mnie super, międzynarodowy biznes. Że trzeba przez specjalnego linka się do nich zapisać bo to tylko z polecenia. Niby to taka fundacja ale niby bank (mylił się po praniu mózgu przez kogoś z tamtej firmy), która to inwestuje na świecie i jakieś pieniądze wracają i można sprzedawać przez ich system na całym świecie i ma się prowizję i to tanio kosztuje bo trzeba tylko wpłacić 10$ (ok. 30zł) i on to zrobił i po miesiącu na koncie pojawiło mu się niby 18zł zarobku.

Napisałem tak jak to mówił z wypiekami (nie widziałem bo przez telefon ale czułem) ;)

O co tu chodzi? Jakaś piramida finansowa czy co? Oszustwo międzynarodowe czy co?

Znalazłem takie strony ale więcej tam bełkotu marketingowego niż faktów.

https://globalone.net.pl/

https://zacznij-biznes.pl/tag/global-one/

Pozdrawiam,

Poczytałem jeszcze trochę i wygląda, że ktoś (GlonalOne) chce pięknie naciągnąć naiwniaków.

Ale Panowie bójcie się bo rośnie konkurencja w pozycjonowaniu i tworzeniu zaplecza. Nie wiem czy zauważyliście ale firma ma plan szkolić swoich członków w marketingu internetowym. To i pewnie pozycjonowania będzie uczyć. :P Tylko patrzeć jak pojawią się tysiące nowych użytkowników tego forum.

Pozdraiam,

samo zerknięcie na stronę powinno dać do myślenia.. strona wygląda jak zrobiona w wordzie.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 2 miesiące temu...

Ewidentnie coś nie tak. Gdy widzi się stronę, na której mnóstwo informacji jak to wiele można zarobić i że rejestracja bezpłatna.. No to chyba przesada gdyby rejestracja konta była płatna a zawsze jak podreślone jest, że założenie jest za darmo to na pewno coś dalej już kosztuje.. I tyle pisaniny i taka prosta stronka, że samemu można zrobić lepszą w jeden wieczór i żadnej informacji konkretnej o tym: na czym to w ogóle polega... Kolejny mlm, kolejna piramida o ograniczonej żywotności ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności