Skocz do zawartości

Regulamin Mistrzostw Polski w Pozycjonowaniu stron A.D. 2013

Rekomendowane odpowiedzi

rozumiem ze wg regulaminu przypadek gdy w TOP10 sa dwa wyniki danej domeny - dzisiaj to 8 i 9 m-ce:

www.pomagamy-wszyscy.pl/wsp1erajmy-hosp1cja.html

www.pomagamy-wszyscy.pl/

..czyli dwa wyniki tej samej domeny licza sie za oba miejsca i sumuja dla jednej domeny ?

zgadza sie?

wydaje sie to logiczne, poniewaz domena zajmuje dwa miejsca, a regulamin nie wyklucza podwojnej ilosci punktow

Edytowane przez coolszach

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

rozumiem ze wg regulaminu przypadek gdy w TOP10 sa dwa wyniki danej domeny - dzisiaj to 8 i 9 m-ce:

www.pomagamy-wszyscy.pl/wsp1erajmy-hosp1cja.html

www.pomagamy-wszyscy.pl/

..czyli dwa wyniki tej samej domeny licza sie za oba miejsca i sumuja dla jednej domeny ?

zgadza sie?

wydaje sie to logiczne, poniewaz domena zajmuje dwa miejsca, a regulamin nie wyklucza podwojnej ilosci punktow

Skoro już wspomniałeś o mojej domenie :faja: to byłbym wdzięczny organizatorom konkursu, gdyby (skoro nie sumują moich 2 wyników) liczyli chociaż ten, który jest wyżej, a nie niżej :blink:

Panowie odpisujcie proszę na maile, które wysyłam. Macie ewidentnie jakiś błąd w zliczaniu pozycji. Specjalnie nawet założyłem konto na seostation.pl bo myślałem, że serpmonster.pl, którego używałem źle zlicza pozycje. Co się okazało, obydwa zliczają podobnie, więc nie może być mowy o pomyłce systemu do zliczania pozycji.

Moja witryna od 26.04.2013 była do wczoraj 02.05.2013 na pozycjach 8 i 9, natomiast dziś, tzn. 03.05.2013 jest na pozycji 9 i 10.

Z tego co widać tutaj https://www.mistrz201...org/wyniki.html, tylko dnia 26.04.2013 otrzymałem 30 pkt. (czyli tyle ile za 8 pozycję), natomiast od 27.04.2013 do 02.05.2013 otrzymywałem po 15 pkt. dziennie (czyli tyle ile za 9 pozycję). Dziś otrzymałem 5 pkt. (czyli tyle co za 10 pozycję).

Tak jak napisał coolszach mam 2 wyniki jednej domeny (jedna pod drugą):

https://www.pomagamy-...y-hosp1cja.html

https://www.pomagamy-wszyscy.pl/

Sumowana jest tylko ta, która jest niżej :nonono: .... Zauważyłem nawet, że w momencie gdy byłem na pozycjach 8 i 9, zliczaliście mi pozycję 9tą, a nikomu innemu nie daliście 30pkt za pozycję 8 :hmmm:

Tak więc będę niezmiernie i dozgonnie wdzięczny jeśli rzucicie na to okiem i dacie znać, gdzie leży błąd? ;)

A nie jest tak przypadkiem, że liczy się tylko strona główna? Walnij se 301 i po kłopocie będzie :)

P.S. Ja nie od tych z konkursu, tylko z boczku, kibic z dala co się nie wp...la :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

A nie jest tak przypadkiem, że liczy się tylko strona główna?

Regulamin mówi jedynie, że "W konkursie mogą brać udział tylko domeny główne."

Jak mniemam chodzi o to, że w konkursie nie mogą brać udziału subdomeny, tylko domeny główne. Nie ma w regulaminie informacji, że liczona jest tylko "strona główna" serwisu, czy "index.html", a pozostałe podstrony nie są liczone.

Fajnie by było gdyby ktokolwiek z organizatorów odpowiedział w końcu na moje pytania, bo nie wiem czy robić 301 czy nie (wolałbym nie, bo w zamyśle mój serwis miał być na 1 i 2 pozycji, uniemożliwiając pozostałym uczestnikom zdobywania punktów za miejsce 2 :blum: )

...

Regulamin mówi jedynie, że "W konkursie mogą brać udział tylko domeny główne."

...

W konkursie NIE biorą udziału ani podstrony ani sub domeny tylko domeny głowne i te finalnie będą brane pod uwagę

Xann, takie kwestie trzeba uściślić w regulaminie, bo potem wychodzą różne kwiatki ;) Później jeszcze ktoś będzie się sprzeczać, czy "www", to subdomena czy nie :D

Swoją droga fajnie to wygląda w SERP'ach jak ma się domenę na dwóch pierwszych pozycjach i dodatkowo AdWords ;) Tak to miało u mnie wyglądać ... a wy zniszczyliście moje marzenia :P

Teraz jestem zmuszony zrobić 301'kę.

• 3 tygodnie później...

Po co tworzyc takie puste zasady? Jesli strona sie wbila to sie wbila. Zajmuje pozycje, robi ruch. Co za roznica czy na podstronie, glownej, subdomenie czy moze pliku pdf - szczegolnie, ze czesto nie ma sie na to zbytniego wplywu i pozycje przejmuja podfoldery/podstrony?

Kolejne podstrony są efektem sposobu wyświetlania wyników, a nie efektem pozycjonowania(w uproszczeniu). Relatywnie słabsza podstrona dzięki temu może zajmować wyższą pozycję od potencjalnie silniejszych u konkurencji. Faktycznie to nie jest sprawa 0/1, jednak obecna koncepcja naliczania wyników jest bardziej sprawiedliwa.

nihil fit sine causa