Skocz do zawartości

Dlaczego PR jest ważny dla pozycjonowanej strony.

Kaene

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam słonia w karawce...

Gratuluje.

(jest to taki bonus na start, aby mogły się wybić w konkurencji)

Kolejna ciekawa teoria wyssana z palca.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 133
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jakby co ja was mogę pogodzić ... mam dłuższego :D

A gdyby ktos się śmiał to niech poczyta: https://humor.pl/pozostale_dowcipy/78617-dawno_dawno_temu_zyl_sobie_krol_ktory_mial_

:D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Blake czytając Twoje wypowiedz można wywnioskować, że wiesz więcej niż wszyscy na tym forum razem wzięci. Tylko jakoś nie podajesz, żadnych konkretów ani kontrargumentów - może załóż sobie konto na samosi - tam napewno będziesz specem od seo i zyskasz oczekiwane uznanie dla swojej wiedzy.

A wracając do tematu głównego - tak naprawdę nikt z nas nie wie dokładnie jak działa google i do czego wykorzystuje wskaźnik PR - możemy jedynie przypuszczać i właśnie po to są poruszane takie wątki na forum. Natomiast osobiście uważam, że PR nie bierze się znikąd i może być jednym z wyznaczników wartości strony, a na pewno większą wartość ma link ze strony/podstrony PR5 niż PR1 - tak czy nie? :)

możemy jedynie przypuszczać

W procesie pozycjonowania bardzo istotne są linki dobrej jakości - z dobrych stron, które przeważnie mają jakiś PR.

Tak więc jedno z przesłanek dla osób chcących mieć informację czy ich strona jest dobrze pozycjonowana - zwracajcie uwagę na zmiany wskaźnika PR.

Znafco skończ już bo to trochę nudne się robi.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ja tam nie zauważyłem, żeby mnie PR w SERPach w górę ciągnął (no bo i jak?- zwłaszcza przy takiej częstotliwości aktualizacji byłoby to bez sensu). Za to, jak ktoś to zauważył, PR ma wręcz magiczną moc przyciągania ludzi, którzy chcieliby się pozycjonować i są przekonani, że wszystko działa wg PR, co jest absurdem.

Pewnie, że ja sam wolałbym, żeby moje strony miały nie 0 albo 1, tylko chociaż 4-5, ale to wyłącznie dla satysfakcji, a nie pozycji- pozycja jest miarą samą w sobie.

Nie jestem za to przekonany co do tego, że PR obrazuje jakość linków. Bardziej wydaje mi się się on powiązany z ilością BL, a nie ich jakością. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jak to jest naprawdę?

Co by nie mówić o PR to strona z wyższym

wskaźnikiem jest lepiej postrzegana i stabilniej

"stoi" w wynikach. Oczywiście nie jest to regułą. 99,9% ludzi zajmujących się pozycjonowaniem zwraca uwagę na PR, więc nie jest on taki obojętny i nieistotny.

Oczywiście na forum można napisać prawie wszystko aby zabłysnąć jako ekspert d/s seo. ;)

Edit.

Zapomniałem dodać, że PR jest też ważny do sprzedaży multikodów. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Kto mi sprzeda do testów takowy link, niech będzie PR7 a zrobię sobie teścik. Strona dla dorosłych.

PS. zakładam, że aby link miał MOC, link musi być jedynakiem :-)

Med Mutter sine vinterhage har du full kontroll på varmen.

Stavanger Termografi - Vi spesialiserer oss på byggtermografi.

Montering av varmepumper.

PS. zakładam, że aby link miał MOC, link musi być jedynakiem :-)

Mocy jako takiej i wpływu nie będzie miał na pozycje, ale PR zrobi. I tak, musi być jedynakiem.

PR2-3 można zrobić bez żadnych BL

FAKE tak, nawet większy.

profrem.info ... kilka linków i jest pr1

Z moich stronek wzięte.

Blog na blox.pl bez unikalnej treści, kilka wpisów, 3 lata w sieci: pr2, linków 3 (z podobnie gównianych blogów), poza TOP100 na kilka fraz.

Blog na blog.onet.pl bez unikalnej treści, trzy wpisy, 3 lata w sieci: pr1, linków 1 (z bloga wyżej), poza top100 na kilka fraz.

Strona pozycjonowana, unikalna treść, 36 podstron, 5 lat w sieci: pr2, parę tysięcy zróżnicowanych linków, kilkadziesiąt fraz w TOP10.

Zajmuję się tylko swoimi stronami więc nie mam tysięcy przykładów. Myślę jednak, że łączenie pr z pozycją strony nie jest właściwe.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności