Skocz do zawartości

Dlaczego PR jest ważny dla pozycjonowanej strony.

Kaene

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego PR jest tak bardzo ważny w pozycjonowaniu, bo PR wpływa na ilość odnośników (linków) do unikalnej treści waszej stron od bardziej wartościowych stron pod względem PR. Co to oznacza a mianowicie czym większy PR strony linkującej do nas tym tekst na naszej stronie jest ważniejszy Im więcej odnośników/ linków z innych stron wartościowych posiadających wysoki PR trafia do tej naszej strony tym zawartość naszej strony jest ważniejsza i ma większy PR

Teraz silą linku domeny o wysokim PR buduje się na bazie piramidy. Linki nabierają siły poprzez inne dziesiątki, setki czy tysiące domen o wysokim PR odnoszącej się do zawartości danej domeny i tym budując jej wysoki PR.

Tym samym co za tym idzie przekazując swoja moc na takie linki czyniąc je bardzo silnymi i i przydatnymi przy pozycjonowanie cięższych fraz a ponad to bardzo dobrze odbija się to na indeksacji oraz innych rankingach strony.

Czyli krotko mówiąc same zalety:-) lepszy jeden link z PR8 niż 100 N/A :-)

• Odpowiedzi 133
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Większych bredni nie czytałem nigdy.

PS. Może jakiś mod się zlituje i zaoszczędzi nam wszystkim czasu na czytanie takich wypocin?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Blake, czy ty czytasz co ty piszesz? Żeby to było tak jak ty mówisz to każdy by zbierał tylko śmieciowe linki :-) bo są łatwo dostępne !!!

Po prostu działanie tego w Google przerasta twój umysł a muszę przyznac ze jak patrze jak twoja ilość postów przekłada sie na jakosc to zal.pl.

Bo głupi we ze PR to ilość odnośników do wartości tekstu ale co tam, mozna podbic tam do PR2 domene bez linkow bo ..... a co ja ci bede pisal

jak tak to weź zrób blasta scrapeboxem na kilka podstron z twoim linkiem to zacznie cie lepiej indeksować.

Weź Ty może już nie doradzaj innym, dobra? Za takiego blasta to ja strony z katalogu WYWALAM od razu!

To sobie pomysł teraz inaczej, dla przykładu cytat z innego tematu taki jeden link PR 8 to jak 10-tki blastow do 1 wpisu na twoim katalogu bo taka ma sile wynikajaca z zaplecza strony o PR8 :-) nie ma grozby bana ani filtra:-)

czyli Mr Blake Page rank domeny to jak sila danego linka :-) a sila to zaplecze linkowe tej domeny budowane na bazie odnosnikow z innych domen o wysokim PR dzieki ktoremu otrzymala az tak wysoki PR

@nomico, albo to w nocy piszesz tak chaotycznie, albo powinieneś zmienić mieszarkę, z której korzystasz, bo nic nie idzie zrozumieć.

Ludzie zbierają śmieciowe linki, czego dowodem są setki kolejnych aukcji na allegro. Ale też łapią się na jakieś rzekomo magiczne działanie jednego linku z PR 6. Całkiem przy okazji- kompletnie nie na miejscu jest stawianie znaku równości między PR a jakością strony (tym bardziej tej podlinkowywanej!)

rdw, śmieciowe linki zbierają "pozycjonerzy", którzy poóźniej płaczą w tematach dotyczących aktualizacji algorytmu.

To, że większość ludzi kupuje na allegro pozycjonowanie nie oznacza, iż jest to prawidłowe działanie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Większych bredni nie czytałem nigdy.

PS. Może jakiś mod się zlituje i zaoszczędzi nam wszystkim czasu na czytanie takich wypocin?

To jest Twoje zdanie, które jak widać po ilości osób jadących cię w tym wątku, nikogo nie interesuje. Nie podoba Ci sie temat? To na kiego ch... czytasz?

@rdw nie umiem pisać tak ładnie jak ty czy blake ale mam nadzieje ze nakreśliłem co i jak to działa.

Co do allegro i wartości linków to jakaś tam maja do podlinkowania jakiegoś katalogu z twoim wpisem w celu zwiększenia jego indeksacji, ale żeby wrzucać tyle śmieci bezpośrednio na główna to nie dla mnie, ja się na tym nie znam ale az tak dobrze jak inni wiec lepiej żeby oni się wypowiedzieli, tylko trzeba pamiętać ze na allegro zawsze podają PR głównej a przeważnie PR podstrony jest niższy albo dana podstrona jest tworzona z myślą o nas, ale jeszcze tego nie przerabiałem:-) na zajęciach wiec nie wiem biorę na logikę.

Kolejna rzecz to jakość linku dla mnie z automatu PR daje taka jakość no bo przecież dla przykładu na PR ma wplyw ilosc odnosnikow do tekstow na danej stronie z innych wartosciowych stron czyli

PR8 posiada 2000 WARTOSCIOWYCH odnosnikow / linkow do swojej zawartosci dalej patrzac kazdy z tych 2000 stron/podstron z innych stron ma kolejne 1000 BL itd itd to sie zbiera przepiękna naturalna piramidka a ty jesteś na jej szczycie.

Ale co straszysz mnie teraz?

ja nie oczywiście bo gramy w rożnych ligach i z zasady nie robię takich rzeczy, ale myślę że czytają to i ludzie co nie maja takich zasad.

twój cytat

Naprawdę dziwna atmosfera panuje na tym forum

i drugi twój cytat

Nie podoba Ci sie temat? To na kiego ch... czytasz?
. Poziom wypowiedzi jest do oceny moderatora.

Dla jasności wrzucę jeszcze jeden cytat z innego tematu:

a ile ja ttego mam jak zaczelem zabawe 3 miechy temu:-/ a dobry program do badania pozycji mam 3 tygodnie :-/ to dział dla początkujących a nie dla wyjadaczy:-)

@nomico oszczędziłbyś czasu innym a sam przestałbyś się już błaźnić.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Po ostatniej aktualizacji zauważyłem, ze na jednej domenie PR skoczył z 0 na 3 i od razu kilka fraz zaczęło piąć się z kosmosu do top10 - dwie frazy wskoczył na top1 (podstrona, która również wskoczyła z PR0 na PR2) i trzymają się. Zdziwiłem się, bo kilka z fraz jest zdecydowanie trudna i myślałem, że zajmie mi to więcej pracy. Zobaczymy jak długo utrzyma się ten efekt, ale w znacznym stopniu wiążę go ze wzrostem wartości Page Rank, gdyż inne metody stosowałem od kilkunastu tygodni z równomiernym skutkiem zwyżki.

Interesujesz się turystyką? Jestem pasjonatem regionalnych wypraw rowerowych, pieszych i wodnych - głównie z zachodniej Polski. Opisuję szlaki turystyczne - oficjalne i nieoficjalne - zapraszam :) : https://turystyka.e-mucha.info/szlaki-turystyczne/

Dla jasności wrzucę jeszcze jeden cytat z innego tematu:

a ile ja ttego mam jak zaczelem zabawe 3 miechy temu:-/ a dobry program do badania pozycji mam 3 tygodnie :-/ to dział dla początkujących a nie dla wyjadaczy:-)

@nomico oszczędziłbyś czasu innym a sam przestałbyś się już błaźnić.

a czego mam się wstydzić ze pozycjonuje 3 miechy, nie ukrywam tego i się nie wstydzę wręcz przeciwnie jestem dumny z tego jak mi idzie, kolejna spraw powód do wstydu powinni mieć użytkownicy co maja po 1000 lub czasem po kilka tysięcy postów i wprowadzają innych w błąd i piszą o baśniach mitach i mitologii greckiej.

buuhahaha :D dobre..., wiesz, ja na PR nie patrze, patrze na pozycję, a one wyglądają tak:

f4AVNh4.jpg

Frazy średnio trudne - 5-6M wyników - ogólnopolskie, test robiony tylko na mojej grupie gdzieś w połowie stycznia. Na początku lutego ODPOWIEDNIO podlinkowane.

I jakoś nie przeszkadza mi to, że 98 katalogów w grupie ma PR0 :D

A Wy leszcze....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności