Skocz do zawartości

Dlaczego PR jest ważny dla pozycjonowanej strony.

Kaene

Rekomendowane odpowiedzi

poprzez PR mozna okresli zaplecze wartosciowych linkow w wielopoziomowej piramidzie:-)

brednie piszesz

Sam sobie odpowiadasz więc nie mam pytań :D

Daj spokój, toż sam pisze, ze PR bierze się z ilości linków, i dlatego ma świadczyć o wysokiej jakości strony. Jak ktoś ilości od jakości nie odróżnia to jego problem

btw. razem z SEO na informatyce mogli go jeszcze z polskiego podszkolić .

HAKUNA MATATA

• Odpowiedzi 133
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak żeby nie wdawać się w jałową polemikę z ekspertem od katalogów. :)

@nomico, Twoje myślenie idzie w dobrym kierunku.

Google miało odejść od wskaźnika PR na rzecz G+ ale jakoś nie mogą się zebrać do tego.

Dodatkowo G karze za przekazywanie między stronami PR więc coś jest na rzeczy. PR nie pozostaje obojętny na wyniki.

Oczywiście poddano modyfikacji algorytm obliczania PR ale założenia są takie same.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

wiem ze dobrze mowie a brednie to wy opowiadacie żeby dalej ludziom wciskać czerstwe katalogi i precle :-)

Wytłumaczę dlaczego poprzez PR można określi zaplecze wartościowych linków w wielopoziomowej piramidzie a mianowicie na dla przykładu pr8 wchodza od odnosniki z PR9, PR6,PR5,PR4 itp itp(czyli odnosniki z wartosciowych stron:-) Na kazda z tych stron co maja wysoki PR i linkuja do nas musza sie tez odnosic wartosciowe odnosniki z innych stron ktore wplywaja na ich pozycje-czyli o wysokim PR . To dziala tak samo jak z prywatnym zapleczem do money sita sie wysyla tylko wartosciowe linki a linkuje sie SMIECIAMI z precli , katalogow tylko strony zaplecza ktore stanowia swego rodzaju bufor i filtr. Juz nie bede pisal o indeksacji strono niskim i wysokim PR czy tez trwalosci linka:-) bo tez pewnie powicie ze PRn/ajest najllepszy

Wy wciskacie bajek ze linkowanie smieciowymi linkami ma wieksza wartosc niz linki ze stron o wysokim PR.

Wy wciskacie bajek ze linkowanie smieciowymi linkami

Nie pisz Wy tylko kieruj swoją wypowiedź do konkretnych osób.

Wy oznacza wszystkich i nikogo.

Rozumiecie, Wy?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wy wciskacie bajek ze linkowanie smieciowymi linkami ma wieksza wartosc niz linki ze stron o wysokim PR.

Bo nie ma wartości a raczej znaczenia przy pozycjonowaniu konkretnych fraz - chodzi tutaj o WPŁYW ZNACZNIKA PR na pozycjonowanie - kapujesz? Czy jakoś łopatologicznie musisz mieć przetłumaczone?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

wiem ze dobrze mowie a brednie to wy opowiadacie żeby dalej ludziom wciskać czerstwe katalogi i precle :-)

Wytłumaczę dlaczego poprzez PR można określi zaplecze wartościowych linków w wielopoziomowej piramidzie a mianowicie na dla przykładu pr8 wchodza od odnosniki z PR9, PR6,PR5,PR4 itp itp(czyli odnosniki z wartosciowych stron:-) Na kazda z tych stron co maja wysoki PR i linkuja do nas musza sie tez odnosic wartosciowe odnosniki z innych stron ktore wplywaja na ich pozycje-czyli o wysokim PR . To dziala tak samo jak z prywatnym zapleczem do money sita sie wysyla tylko wartosciowe linki a linkuje sie SMIECIAMI z precli , katalogow tylko strony zaplecza ktore stanowia swego rodzaju bufor i filtr. Juz nie bede pisal o indeksacji strono niskim i wysokim PR czy tez trwalosci linka:-) bo tez pewnie powicie ze PRn/ajest najllepszy

Ale czy PR to jest napewno jedyny i pewny wskaźnik definiujący jakość stron a co za tym idzie linków ?

Kierowanie się w tej chwili Page Rankiem nie ma najmniejszego sensu. Google zamydla Ciebie i Tobie podobnych zielonym paskiem.

Update PR i tworzy się kolejny temat, długi i szary jak papier toaletowy.

A pozycje można osiągnąć linkując ze stron o niskim PR ale o wysokim.... :-X

Czas na testy.

zgadza sie ze mozna pozycje osiagnac linkami o niskim PR co wplywa na ilosc oraz trwalosc linkow do naszej domeny a co za tym idzie filtrami i banami:-) Dla przykladu zakupilem linka za kilka $ z strony P6 (strona glowna) z 1 200 000 BL :-) a trzeba pamietac ze te 1200 000 BL ma tez BL od wartosciocych stron:-) Tylko ze do mojej strony trafia 1 LINK a nie 100-1000 z czerstwych katalogow czy tez precli.

Zebym bral pod uwage uwagi tych co twierdza inaczej wtym temacie powinienem je.... blasta z 5-10 k linkow smieciowcy o PRn/a i czekaj na rezultaty a potem bany czy filtra.

Bo nie ma wartości a raczej znaczenia przy pozycjonowaniu konkretnych fraz - chodzi tutaj o WPŁYW ZNACZNIKA PR na pozycjonowanie - kapujesz? Czy jakoś łopatologicznie musisz mieć przetłumaczone?

Ale to jest wplyw poprzez PR masz okreslana jakosc linkow a co za tym idzie ich MOC bo wartosc witryny- okreslaja ODNOSNIKI/ LINKI Z INNYCH WARTOSCIOWYCH STRON

ich MOC

MOC czego?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

z ilości oraz jakości odnośników :-) czyli tak jak działa zaplecze w systemie piramidy? A mianowicie popatrz na to co na dole i zrozum wartość PR to wartość odnośników do treści strony a wiec dolne linkują do górnych

PR8 z 500 000 BL

PR1 PR2 PR3 PR4 PR5 PR6 PR7 PR8 PR9

PR0 PR1 PR2 PR3 PR4 PR5 PR6 PR7 PR8

---- PR0 PR1 PR2 PR3 PR4 PR5 PR6 PR7

PR0 PR1 PR2 PR3 PR4 PR5 PR6

PR0 PR1 PR2 PR3 PR4 PR5

PR0 PR1 PR2 PR3 PR4

PR0 PR1 PR2 Pr3

i tak dalej

przyklad Twoje katalogo Blake :-)

katalogi PRn/a PR1

PR0 PR1 PR0

PR0 PR0 PR0

PR0 PR0 PR0

i koniec linkowania :-)

PR8 z 500 000 BL

:D Też chce takiego linka za kilka $

Nie ośmieszaj się więcej człowieku, pochodź na zajęcia dłużej to Pan od informatyki powie pewnie jeszcze kilka innych ciekawostek, dlaczego ten PR to taki ważny jest dla pozycjonowanej strony :D

sprzedajesz slabe katalogi

Pojęcie o pozycjonowaniu masz takie jak Twój nauczyciel z gimbusa :D

Dam Ci inny przykład:

Masz katalog z PR8

Masz katalog z PR0

Do którego dodasz? No przecież! Eureka do katalogu z PR8! I co dalej robisz? Ano patrzysz na podstronę ze swoim wpisem - a tu ZONK! Obydwie mają PR N/A. Hmm dziwisz się dlaczego tak się stało, przecież dodawałem do katalogu z PR8!

Więc już chyba wiesz dlaczego PR katalogu nie ma żadnego znaczenia. Znaczenia ma to co robisz dalej z tym linkiem. A drugie kolosalne znaczenie ma to, żeby ten link nie zniknął za miesiąc lub dwa.

Życzę powodzenia w pozycjonowaniu wartościowymi katalogami z PR>5 :D Im więcej takich lam będzie próbowało pozycjonować tym konkurencja będzie łatwiejsza do przeskoczenia.

A pozycje można osiągnąć linkując ze stron o niskim PR ale o wysokim.... :-X

I tego nasz ekspert akurat nie wie :D I Pan od informatyki też mu tego nie powie, bo jest tylko panem od informatyki, który przeczytał 2 książki i z praktyką ma tyle wspólnego co ja z astrologią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności