Skocz do zawartości

Dlaczego PR jest ważny dla pozycjonowanej strony.

Kaene

Rekomendowane odpowiedzi

wskaźniki jakościowe na poziomie domeny

I twierdzisz, że PR jest najważniejszym z nich... kolejny mitoman.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 133
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Blake wydales tyle kasy i rozumiem ze chcesz odrobic:-) ale ja nie widze sensu linkwania 1000-cami smieciowych linkow strony glownej chyba ze zaplecze bo jak z filtrują to i tak mała strata :-)

Sam popatrz jak sie trząsłeś jak pisalem o blastowaniu wpisow w twoich katalogach :-) pisales ze takich wywalasz od razu, bo smieciowy Link i sie obawiales sankcji googla :-)

Gdyby PR był najważniejszym czynnikiem, ocena trudności pozycjonowania byłaby prosta, bo ledwie od 10 do 0. Zresztą, przy aktualizacji raz na parę miesięcy, strony skakałyby w serpach po kilkadziesiąt pozycji tylko z powodu zmiany wskaźnika PR. Skaczą, ale nie w ten sposób. Zresztą PR zmienia się w zależności od tego, jak pozycjonujesz, a nie odwrotnie. Może więc być sobie nawet i bardzo ważnym czynnikiem, ale nie ważniejszym od innych i skupiając się tylko na podnoszeniu PR trudno jest coś wypozycjonować.

Jarają mnie Wasze teksty.

1000 linków z 1000 podstron z PR n/a (z 1000 domen) to 1000 IP (upraszczam). To rzeczywiście robi różnicę w pozycjonowaniu.

Podstrona serwisu z PR10 może mieć i pewnie ma n/a. Jest może więcej warta niż podstrona n/a z serwisu z PR0, a może nie...

Ale ja jednak wolałbym 1 link* ze strony głównej z realnym PR10. Nawet nofollow.

Edit: najlepiej z anchorem tematycznie powiązanym z anchorami backlinków tej witryny

Masz racje 1000 linkow z PR0 tez ma wartość ale ile ich stron nie jest indeksowanych lub wylatują z indeksu, jak czesto sa filtrowane lub banowane wiec trwałość linku jest marna itp. I tu jest mowa : PR wynika z ilość wartościowych odnośników do tekstu strony

nie najważniejszym ale ze ma wpływ a to różnica:-)

NIE MA WPŁYWU i ile razy mam to jeszcze powtórzyć?

Jarają mnie Wasze teksty.

1000 linków z 1000 podstron z PR n/a (z 1000 domen) to 1000 IP (upraszczam). To rzeczywiście robi różnicę w pozycjonowaniu.

Podstrona serwisu z PR10 może mieć i pewnie ma n/a. Jest może więcej warta niż podstrona n/a z serwisu z PR0, a może nie...

Ale ja jednak wolałbym 1 link* ze strony głównej z realnym PR10. Nawet nofollow.

Edit: najlepiej z anchorem tematycznie powiązanym z anchorami backlinków tej witryny

W jednym zdaniu można streścić całą filozofię pozycjonowania.

Masz racje 1000 linkow z PR0 tez ma wartość ale ile ich stron nie jest indeksowanych lub wylatują z indeksu

A drugie kolosalne znaczenie ma to, żeby ten link nie zniknął za miesiąc lub dwa

Nie będę się powtarzał po raz już chyba 5. Dla mnie temat z Tobą jest skończony, bo zaczynam podejrzewać, że dyskutuje z półgłówkiem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

W jednym zdaniu można streścić całą filozofię pozycjonowania.

Pozycjonowanie według bleaka wygląda tak :-) 1500 katalogów w grudniu kolejne 500 w styczniu :-) i tak ciągle :-) spadek kolejne 500 katalogów zatrzymanie na pozycji kolejne 500 katalogów :-)

1 miesiac i 2000 BL :-) czyli smietnik

1500 katalogów w grudniu kolejne 500 w styczniu :-) i tak ciągle :-)

Chyba na prawdę masz coś nie tak z głową ;D

Dyskusja była na temat czy PR wpływa na pozycję strony a nie na temat kto jak pozycjonuje, ale można się przynajmniej pośmiać z tych teorii wysnutych z palca :D

1 miesiac i 2000 BL :-) czyli smietnik

Po drugie nie wiem czy wiesz, ale taki śmietnik robi PR domeny (żebyś nowych teorii nie snuł to od razu napiszę, że nie pozycjonowanej :D ).

Musisz jeszcze na wielu lekcjach być u pana od informatyki, musicie wypić niejednego litra (mleka oczywiście) i zrobić dziesiątki testów. Wtedy będziesz mógł usiąść i doradzać innym, bo teraz to temat nadaje się do działu z dowcipami.

pozycjonowanie twojej glownej domeny net-misja-pl opiera sie na 2500 linkow 800 z jednym archorem katalogi stron :-) tylko na tyle ciebie stac:-) wszystkie linki na przedziale 2 miesiecy:-/ dlatego ze linkujesz smiciami potrzebujesz az tyle linkow :-)

U mnie pozycjonowanie wyglada tak :-) xxxxxxxxxxxx wielopoziomowe kampanie rozpisane w czasie ta dokładnie na 30 dni dla domeny zaplecza :-) z której jest linkowane do głównych money site :-) Oparta na różnorodności archorow utrzymanych w danej tematyce:-) ale sam popatrz na roznorodnosc pozyskiwania linków :-) a PR stron od Pr 0 do PR 9(zerówki kasuje :-)

Nie no padnę ze śmiechu hehehehe. A od kiedy to pozycjonuje się katalogi? :D

1600 z jednym archorem katalogi stron :-)

Jeżeli nie potrafisz korzystać z podstawowych narzędzi to już nie moja wina.

U mnie pozycjonowanie wyglada tak :-)

No cóż mogę napisać :D Powodzenia!

Ale ja jednak wolałbym 1 link* ze strony głównej z realnym PR10. Nawet nofollow

Przecież cały czas jest o tym mowa.

To miszcz seo (ten od katalogów) twierdzi, że taki link nie ma wpływu na pozycjonowanie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

To miszcz seo (ten od katalogów)

Przecież cały czas jest o tym mowa.

Śmieszny jesteś człowieku albo czytać ze zrozumieniem nie potrafisz, bo cały czas tłumacze ekspertowi SEO @nomico, który blastuje stronę większymi śmieciami niż katalogi, że PR katalogu NIE MA znaczenia, bo wpis i tak ląduje na podstronie z n/a, więc chyba nie wiesz o czym jest cały czas mowa.

Na temat jego pozycjonowania nawet nie będę się wypowiadał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności