Skocz do zawartości

Ile stron zrobić żeby pozycjonowanie było ekonomiczne

Tomek9547

Rekomendowane odpowiedzi

Witam .Chciałbym założyć taką firmę która świadczyła by pewne usługi do których nie potrzebny jest jakiś specjalistyczny sprzęt tylko reklama np. jakiś tam mechanik domowy albo sprzątaczka. Chciałbym zatrudnić takich ludzi na umowe zlecenie i reklamować się w google w miastach w których ludzie dosyć często pytają google o takie usługi. I chciałbym się poradzić żeby to wyszło najtaniej. Czy robić to na kilku stronach jednej dla jednego bądź dwuch miastach? Zawód który wchodzi w grę ma ze 3 synonimy więc bede tworzył 3 frazy z nazwą miasta we frazie. Zleciłbym to firmie pozycjonerskiej ale nie wiem czy projekt wypali więc nie chce się wiązać rocznym kontraktem . Więc mam do dyspozycji publikera i seopilota. Dla publikera myślę że lepsze rozwiązanie to Tworzenie kilkunastu stron osobnych dla każdego miasta bo nie da się w jednym katalogu dodać dwuch wpisów z jednej strony . Dla seopilota chyba jest lepsza opcja zrobienia tego wszystkiego na jednej stronie. Ma ktoś rade jak to rozwiązać ? Czy tworzyć kilka stron czy jedną. Czy jakieś rozwiązanie pośrednie?

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zróbmy to na przykładzie psychologa. Załóżmy ze jestem z wyszształcenia psychologiem i jest dużo osób chętnych na wizyte psychologa w domu klienta (nie wiem za dużo o zapotrzebowaniu na psychologów ale to tylko założenia) Więc zatrudniam psychologów którzy gdzieś są już zatrudnieni na umowe zlecenie żeby sobie dorobili po pracy . Ja zyskuje i oni zarabiają lepiej niż w pracy więc jestem pośrednikiem ale nie firm tylko pewnych osób

moge robić strony z livechatem bo znam sie na tym fachu i mogę coś doradzić

Słyszałem że firmy podłanczają strony pod swoje zaplecze i to wszystko co robią i że nawet o dobrą optymalizację trudno więc pomyślałem że seopilot zastąpi firme bo zaplecze też ma

cóż nie chciałem tu gadać na takie tematy ale jak już chcesz to ok . w pracy dostaje do 10 zł za godzinę prywatne wizyty chodzą różnie. Jedni biorą od 70 plus paliwo drudzy 50 plus paliwo . ja znalazłem ludzi którzy za 30 zrobią usługę i przejadą całe miasto wojewódzkie w tej cenie

a nawet za 26 tylko że czas usługi to 45 min. 30 za godzine

ja znalazłem ludzi którzy za 30 zrobią usługę i przejadą całe miasto wojewódzkie w tej cenie

moge robić strony z livechatem bo znam sie na tym fachu i mogę coś doradzić

pozostaje zlecić odpowiednie pozycjonowanie + niestety adwords na początek .i zobaczysz ile wyciągniesz z tych 2000 odwiedzin . Może się udac , może trafiłes w nisze. Tylko w praktyce się o tym przekonasz .

a powiesz mi w czym firma pozycjonująca jest lepsza od seopilota (optymalizacje umiem sobie zrobić)

chyba że odradzając seopilota miałeś na myśli trudniejsze frazy

adwords już miałem pożarł mi 300 zł bez efektu dalej nie chciałem ryzykować

skoro pożarł to znaczy że ktoś wchodził :)

więc zrobiłem inną stronę ale już chcem pozycjonować bez adwords

200 to jedno z określeń zawodu w 1 mieście a są 3 :)

sorki 2000

ok a uważasz że zlecenie to firmie jest lepszym rozwiązaniem?

tak wnioskuje bo mówisz że konkurencja korzysta z lepszych metod niż seopilot i publiker

firmy prócz optymalizacji i podłączenia do swojego zaplecza coś jeszcze oferują?

i jeszcze jednego chciałbym się dowiedzieć : Czy lepiej pozycjonować jedną strone na wiele fraz . Czy zrobić jedną strone dla wielu miast. Co taniej wychodzi . Jak zrobie jedną stronę to muszę pozycjonować podstrony a jak zrobie wiele stron to ma to dużo zalet bo lepiej się słowa kluczowe pod taką małą ustawia

można je ustawić pod domene strone dłówną, nazwę strony

ok a uważasz że zlecenie to firmie jest lepszym rozwiązaniem?

Możesz zlecić freelancerowi.

mówisz że konkurencja korzysta z lepszych metod niż seopilot i publiker

Drugi raz w temacie mówisz coś czego nie mówiłem. Korzysta z więcej metod.

firmy prócz optymalizacji i podłączenia do swojego zaplecza coś jeszcze oferują?

Pozycjonowanie. Podpisujesz odpowiednią umowę i się więcej nie martwisz po za robieniem przelewu.A to jak wybierzesz firme zależy od ciebie , wystarczy trochę czasu i wyszukiwarka zaawansowana lub proste footprinty aby zdobyc opinie o danej firmie i nie paśc ofiarą.

Czy lepiej pozycjonować jedną strone na wiele fraz . Czy zrobić jedną strone dla wielu miast

Zrobić strone dla wielu miast i pozycjonowac ja na wiele fraz. Na pewno to tanio nie wyjdzie :)

Zapomnij w ogóle o słowie TANIO w tej branży jeśli nie masz wiedzy w tym temacie :)

Nie wiem czego się na czytałeś ale wiem co myślisz i jak se to wyobrażasz, dokładnie tak samo twierdziłem jakieś dwa lata temu jak zakładałem katalogi.co hehehe sory :)

Reasumując chcesz coś tanio i jeszcze żeby ci inni powiedzieli jak to tanio zrobić, a dodatkowo nie podając ani fraz ani strony ani branży, sory ale tu chyba tylko wróżbita Maciej może pomóc.

ok np fizjoterapeuta warszawa strony nie zdradze bo przed chwilą przeczytałem poradnik na tym forum żeby strony nie zdradzać:)

pytam czy firmy więcej oferują żeby sobie wyrobić opinię , bo widzisz sam niedawno powiedziałeś że z publikerem i seopilotem nie mam szans przebić konkurencji więc się zastanawiam z czego oni korzystają że są tacy silni

@Tomek9547

najpierw sie zastanów czy jest sens to robić. Czy tematyka jest na tyle niszowa że nie robi już tego 50 innych stron typu znanylekarz itd

raczej podziel to sobie...sam zajmuj sie strona a pozycjonowanie wystaw jako outsourcing jak zaczniesz zarabiać będziesz miał koszty. Dzisiaj czy wczoraj ruszyła rekrutacja do dotacji 8.1 obadaj sprawe.

czy konkurencja korzysta z lepszych narzedzi niz seopilot czy publiker...mhm..jesteś na forum chwilke i coś już wiesz a ludzie zajmuja sie tym całe lata więc odpowiedz sobie sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności