Skocz do zawartości

Ile stron zrobić żeby pozycjonowanie było ekonomiczne

Tomek9547

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a po co ci stawiać zaplecze, masz zamiar żyć z seo? jak nie to internet niech będzie twoim zapleczem! zrób stone, dobierz 20 fraz i zakup 500 precli, poeczekaj z miesiac :-) a miedzy czasie pisz na forach i portalach załączając link z archorem do strony, po kolejnym miesiacy kolejne 200 linkow o dobrym PR i kolejny miesiac znowu podobnie:-)

w bajki już nie wierze bo próbowałęm zrobić już samemu zaplecze i nic nie wyszło , już wiem że łatwo nie jest , wpadłem tu żeby się poradzić jaką strategię wybrać. Na pocszątku chciałem wszystko naraz i straciłem pare miechów teraz wiem że trzeba zacząć od paru fraz

[

po kolejnym miesiacy kolejne 200 linkow o dobrym PR

A co ma zrobic jesli konkurencja top 10 ma minimum 5tys precli i dodaje 1000linków zqamiast 200? :)

tak po 5k i 1000 linków a potem banik :-) w sumie tez sposób, w sumie ja ma dojście do 700 blogów nie posiadając zaplecza a kosztuje mnie to nie cale 100 zl za blasta , w tej erze są dziesiątki programów i 1000 studentów ich posiadających, wiec to nie problem i naprawde nie rozumiem co w tym trudnego!

Najprościej sprawdzić z kim się konkuruje na jakimś programie, majesticseo itp, ile ma linków, skąd pochodzą itp i wtedy można planować:-) i robic strategie

ok a ten publiker nie zastąpi pisania po forach

jestem człowiekiem pracującym nie mam na to zbyt wiele czasu zeby się włuczyć po internecie

Ale chcesz za 500zł na rok byc wyżej od stron które płaca lub wydają więcej i to miesięcznie aby być na pewne frazy ? :D

A skolei jesii fraza jest warta 500zł na rok to ty ile chcesz zarobic na takiej stronie przez rok ?

Skolei sama idea że chcesz dodatkowo zarobić jest jak najbardziej pozytywna i słuszna i godna pochwały kazda próba zmiany , chceci robienia cos więcej jest dobra ! i chyba większośc z nas jest po to tutaj. No ale albo masz wiedzę albo masz kasę, cudów nikt nie przewiduje , na cudach to się łapią jelenie jest nawet taki specjalny dedykowany dział w Ogłoszeniach na tanie pozycjonowanie :)

Nie powiedziałem że chcem wydać 500 na rok tylko sprawdzam jaka jest skuteczność publikera Waszym zdaniem, czy rzeczywiście trzeba dodawać wpisy na blogach skoro publiker ma baze z 14 tyś katalogów a pewnej ilości linków i tak nie można przeskoczyć przynajmniej na początku

pozatym coś mi te 500 zł za fraze nie pasuje bo pytałem firm pozycjonerskich i i jak dobrze pamiętam to było coś koło setki

za jedną

co do pozycjonowania to wiem że je zlece ale najpierw zaczynam od łatwych fraz z seopilotem bo firma mi nie pozwoli robić zadnych zmian na stronie dopiero jak wypali to wchodzę w jakiś kontrakt ale zostawie sobie furtke żeby samemu też działać przy pozycjonowaniu

Dobranoc dzięki za rozmowę

Nie powiedziałem że chcem wydać 500 na rok tylko sprawdzam jaka jest skuteczność publikera Waszym zdaniem, czy rzeczywiście trzeba dodawać wpisy na blogach skoro publiker ma baze z 14 tyś katalogów a pewnej ilości linków i tak nie można przeskoczyć przynajmniej na początku

pozatym coś mi te 500 zł za fraze nie pasuje bo pytałem firm pozycjonerskich i i jak dobrze pamiętam to było coś koło setki

za jedną

100zl za jedna miesięcznie rocznie będzie 1200zl, co do publikera nie używam ale jak coś ma 14000 katalogów w bazie ogólnodostępnej to sam pomysł jaka jest tego wartosc

ok to ja także lece. Ciężką pracę mam w robocie. pracuje już trochę godzin , nie mam całego dnia wole płacić i samemu coś też zrobić dlatego jak już powiedziałem najlepsze bedzie wyjście pośrednie. Dzięki wszystkim za rady chociaż nie wiem czy wyszedłem stąd mądrzejszy :)

ok to ja także lece. Ciężką pracę mam w robocie. pracuje już trochę godzin , nie mam całego dnia wole płacić i samemu coś też zrobić dlatego jak już powiedziałem najlepsze bedzie wyjście pośrednie. Dzięki wszystkim za rady chociaż nie wiem czy wyszedłem stąd mądrzejszy :)

ok przemyśle narazie spadam cześć

Ja wróciłbym do tego miejsca w rozmowie.

adwords już miałem pożarł mi 300 zł bez efektu dalej nie chciałem ryzykować

skoro pożarł to znaczy że ktoś wchodził

Nie chcesz inwestować kupy pieniędzy, bo nie wiadomo na ile interes wypali - jak najbardziej się z tym zgadzam. Dlatego robi się badanie rynku poprzez adwords (tak jak wspomniał @KataLogi.co). Mówisz, że wpakowałeś 300zł i nic, więc widzę tutaj trzy powody, które mogły odegrać rolę:

- kampania do d***

- strona do d***

- nisza do d***

Jeśli jesteś pewien, że dwa pierwsze punkty są nieprawdziwe, to odpuść ten interes. Jeśli nie, to popraw co trzeba i powtórz eksperyment.

Z adwordsa miałeś kilkaset odwiedzin, przeanalizowałeś ten ruch? Czego ludzie szukają? Ile osób zadzwoniło, czy się skontaktowało z Tobą?

Adwords pozwala na pozycjonowanie w wersji demo - szybko i na krótki okres czasu. Wykorzystaj to na zbadanie tematu.

Najlepsze branże (te które mają najlepszy zwrot z inwestycji) zacznij pozycjonować (samemu lub zleć), a pozostałe olej. Bez sensu wydawać kasę na pozycjonowanie fraz, które nie przyniosą $$.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

przedmówca dobrze pisze ale ja robię to inaczej sprawdzam stawki w danym temacie które najbardziej mnie interesuje oraz frazy pokrewne :-) wybieram 20 najdrożej płatnych fraz adwords w tym temacie i jadę na te słowa :-) od razu na większa ilość fraz. konkurencja wie za co płaci :-) i z czego wpada najwięcej klientów a ja mam darmowe badanie rynku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności