Skocz do zawartości

Linkowanie i ciągły spadek pozycji

madox91

Rekomendowane odpowiedzi

Mam podobnie że ;inkuje się i spada, ale to wina tego że i te strony spadają na których są linki.

Dlatego ważne jest, aby zdobywać linki z mocnych stron, a niej jakiś śmieciowych. Słabe strony nic Ci nie dadzą, a i w rezultacie mogą jeszcze zaszkodzić, jak okaże się że np. 3/4 linków pochodzi ze stron, które google uważa za spam.

Właśnie jak brać, czym się kierować przy wyborze mocnej strony lub bloga z wartościowymi linkami, na co wy patrzycie, na ten trust rank .... tak ?

Zastanawiam się jakby odbudować tą stronę i potrzebuję, aby mi pokazano, jak małemu dziecku jak w tej trudnej sytuacji postępować ...

Wcześniej dodawałem do katalogów, ale sądzę, że katalogi google za bardzo nie lubi i są tam linki kiepskiej jakości

Do większości precli z listy precli seo i tych lepszych również dodałem swoje wpisy ....

zatem, gdzie szukać ?

czy wybierać lepiej z tych płatnych precli, a może kupić na allegro jakieś wartościowsze linki do stron o wysokim PR ? W sumie to zostały mi jeszcze fora i blogi, ale podobno z nich na indeksację czeka się bardzo długo, a ja chciałbym ten proces trochę przyspieszyć :)

Tak przekierowanie 302 ma wpływ na pozycjonowanie bo nie przenosi mocy na nową domenę.Przekierowanie 302 powinno być stosowane tymczasowo, a jeśli pozycjonujesz nową domenę to sądzę że na niej Ci zależy.. Wcześniej troszkę źle się wyraziłem, nie usunąć starą domenę, a zrobić z niej przekierowanie 301 na nową.

Szczerze mówiąc to mało wiem o tych przekierowaniach, i nie mam zielonego pojęcia skąd to się mogło wziąć, gorzej ... ja tego przekierowania w ogóle nigdzie nie widzę i do tej pory nigdy nie widziałem. Rozumiem, że chodzi Ci o przekierowanie domeny, ale ja domenę mam na blogspocie... nie mam innych domen z blogspotu i żadnego przekierowania nie robiłem.

Próbowałem sprawdzać jak jest w ustawieniach blogspotu, i szczerze przyznam, że są ustawienia przekierowania, ale nie ma z 302 na 301 i nie wiem jak to ustawić.

Zarabianie w internecie z pasją --> opisuję różne programy, doradzam. 
Zbiór książek --> drukowane książki,e-booki,audiobooki
Fobia społeczna --> serwis dla nieśmiałych i lękliwych społecznie

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Podepnę się do pytania. Mam swojego bloga, ale pozycjonowania się uczę, powiedzcie czy warto robić tak, że:

linkuję z lepszych katalogów, później do wpisów z lepszych katalogów linkuję z innych miejsc, na przykład z innych katalogów, czy to by miało sens ręcznie?

ręcznie nie ma sensu, proponuje dobre katalogi dodawać ręcznie stawiając na unikalność a potem linkować preclami z automaty do katalogow do tego RSS i powinno byc dobrze :-) google będzie indeksować jak szalone.

Ja z każdym wpisem podkreślam, że jestem laikiem w temacie, ale trafiłam kiedyś na artykuł kilku osób, którzy wydawali się być w temacie i ostrzegali, że czas automatów się kończy, że teraz warto uważać, dawać gołe linki (czyli że nie z tekstem np NAZWA STRONY, tylko https://.pl , czy mam rację), bo jakieś tam zmiany zaszły, że właśnie to masowe linkowanie będzie wręcz niebezpieczne.

Naprawdę ciężko jest się czegoś nauczyć w tym seo, bo każdy mówi co innego :D

Szczerze mówiąc to mało wiem o tych przekierowaniach, i nie mam zielonego pojęcia skąd to się mogło wziąć, gorzej ... ja tego przekierowania w ogóle nigdzie nie widzę i do tej pory nigdy nie widziałem. Rozumiem, że chodzi Ci o przekierowanie domeny, ale ja domenę mam na blogspocie... nie mam innych domen z blogspotu i żadnego przekierowania nie robiłem.

Próbowałem sprawdzać jak jest w ustawieniach blogspotu, i szczerze przyznam, że są ustawienia przekierowania, ale nie ma z 302 na 301 i nie wiem jak to ustawić.

to nie wina przekierowania cały problem nie masz linkow z indeksowanych stron przez google a jak masz to jakies smieci i na tym sie skoncentruj. Tu masz wine ze nie jestes wysoko w rankingu a co z tego ze przekierujesz domene z koncowka .com jak tam tez bryndza i świeci pustkami!

co do kupowania precli na polskich stronach, ja to odradzam bo są mało trwale, google często je banuje lub filtruje za to ze teksty są duplikowane, do tego serwery sa przeciążane czy tez po prostu linki są usuwane z tekstów Jesteś dobra w momencie wpłaty kasy potem z automatu trzasną i maja gdzieś co będzie za kilka miesięcy. Nigdy z takich nie linkuje do głównej domeny, chyba ze pomiędzy wstawiła byś sobie jakiegoś domenę słupa. Bo z wartościowych potracisz linki a pozostaną same odpady.

Dla mało doświadczonych osób czytających ten temat - 80 % porad to bzdury.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Ja z każdym wpisem podkreślam, że jestem laikiem w temacie, ale trafiłam kiedyś na artykuł kilku osób, którzy wydawali się być w temacie i ostrzegali, że czas automatów się kończy, że teraz warto uważać, dawać gołe linki (czyli że nie z tekstem np NAZWA STRONY, tylko https://.pl , czy mam rację), bo jakieś tam zmiany zaszły, że właśnie to masowe linkowanie będzie wręcz niebezpieczne.

Naprawdę ciężko jest się czegoś nauczyć w tym seo, bo każdy mówi co innego :D

-Google kocha unikalność min 30% tekstu musi być unikalne, Jeśli dodajesz precle jak w Polsce to robią tak ze ktoś puszcza 1000 precli z taka sama zawartością po wszystkich stronach, google wpada indeksuje wyłapuje duplikat lub niska wartość i jedzie z filtrami lub banami po preclach czy tez katalogach!

-Kolejna rzeczą jest systematyczność, nie dodawać po 1000 miesięcznie a po 250 tygodniowo:-) i stawiać na unikalność dobrze mieszać teksty zachowując ich sens! Maksymalnie 3 linki każdy z innym archem jeden do zaplecza, jeden do głównej i jeden do podstrony

-Kolejna rzeczą jest różnorodność wpisów oraz pochodzenie linków a mianowicie, blogi, artykuły mini blogi, profile, itp itp

- wielopoziomowość linkowania do głównej tylko wartościowe wpisy

Te 4 rzeczy daja sukcesy w Google i wcale nie trzeba mieć zaplecza, wystarczają darmowe platformy i trochę systematyczności :-) no i dobry program do ogarniania wszystkiegi]o

Nomico, generalnie to co napisałeś to znam, bo to podstawy, bez tego chyba nie ma co zaczynać dalej pogłębiać swojej wiedzy. Wiem co to mieszarki, bo też pisałam je dla siebie i na zlecenia jakieś i fajnie mi wychodziło.

Mi chodzi tylko o to, że w tej tematyce jest tyle niejasności, że szok :)

Jedni mówią - stawiaj na naturalność, bo jak masz młodą stronę, to nikt nie będzie linkował do niej z 1000 linków, dodawaj sobie po kilka dziennie, z czasem coraz więcej.

Inni mówią - co się będziesz pier... kup sobie dodawarkę (Scrapeboxy, Publikery, Addery - nie poruszajmy już dziś tego tematu, ok? ;> ) kup sobie jakiś automat i wal po 1000 dziennie gdzie się da, bo mówią że link to link. I kogo tu słuchać?

Zaczęłam od nauczenia się zasad podstawowej optymalizacji, kataloguje sobie gdzie tam znajdę jakiś lepszy katalog, czasem uda się dodać precla, ale gdzieś od miesiąca stronka raz idzie, raz nie idzie:/ Nie wiem, widocznie to musi się uleżeć czy co.

@nomico przepraszam, ale głupoty piszesz. Jaka systematyczność w linkowaniu?, google twierdzi że linki mają dla nas dodawać użytkownicy (te naturalne), jak ich zmusisz aby dodawali systematycznie?

Maksymalnie 3 linki?, a kto Ci w preclu pozwoli więcej?, chyba że to jakiś totalny śmieć postawiony pod indeksację jakichś linków.Piszesz że nie trzeba mieć zaplecza i no to czemu wcześniej piszesz że jeden link do głównej, jeden do podstrony, jeden do zaplecza?

Z Twoim podejściem jakbyś dostał klienta na konkurencyjne frazy to by 10 lat minęło zanim by weszły w top.

Tu jest ewidentna wina tego że strona jest widoczna pod dwoma różnymi adresami. Dokładnie ta sama strona.

@nomico przepraszam, ale głupoty piszesz. Jaka systematyczność w linkowaniu?, google twierdzi że linki mają dla nas dodawać użytkownicy (te naturalne), jak ich zmusisz aby dodawali systematycznie?

Maksymalnie 3 linki?, a kto Ci w preclu pozwoli więcej?, chyba że to jakiś totalny śmieć postawiony pod indeksację jakichś linków.Piszesz że nie trzeba mieć zaplecza i no to czemu wcześniej piszesz że jeden link do głównej, jeden do podstrony, jeden do zaplecza?

Z Twoim podejściem jakbyś dostał klienta na konkurencyjne frazy to by 10 lat minęło zanim by weszły w top.

Tu jest ewidentna wina tego że strona jest widoczna pod dwoma różnymi adresami. Dokładnie ta sama strona.

no zainteresowalem sie w 3 miechy temu seo a to jedna z domen i jej efekty :-)

glupoty glupotami a efekty takie :-) https://www.fotosik.p...c18d8410fc.html w google.co.uk

Co do systematyczności tak dodaje systematycznie 30 dni 600 artykułów:-) z automatu:-) każdego dnia swoja cześć każdy o innej godzinie :-)

Co jest wina przekierowania ze nie ma linków na rządnej z nich?

A skąd się ten drugi adres mógł wziąść i jak zrobić żeby nie było duplikatu ?

Zarabianie w internecie z pasją --> opisuję różne programy, doradzam. 
Zbiór książek --> drukowane książki,e-booki,audiobooki
Fobia społeczna --> serwis dla nieśmiałych i lękliwych społecznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności