Skocz do zawartości

Linkowanie i ciągły spadek pozycji

madox91

Rekomendowane odpowiedzi

A wiecie co moim zdaniem, z tym DC to różnie też bywa. Widziałam całe serwisy stawiane na jakiś generatorach rss, kiedyś widziałam to na Allegro i jak wpisze się site: to pokazuje tysiące wyników. Może ten Google nie jest na tyle sprytny, w końcu tych stron są miliardy, a podstron, setki razy tyle.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tu jest ewidentna wina tego że strona jest widoczna pod dwoma różnymi adresami. Dokładnie ta sama strona.

A skąd się ten drugi adres mógł wziąść i jak zrobić żeby nie było duplikatu ?

Weź napisz konkretnie czy kiedyś może miałeś pod tamtym adresem bloga, czy nie. Jeśli to nie Twój adres to ktoś skopiował Twoją stronę, jeśli Twój wystarczy zrobić 301 na docelowy, tylko nie wiem nawet czy na blogspocie można.

Chylę czoła, rzeczywiście efekty są super, chyba będę musiał zmienić zajęcie po tym co zobaczyłem.

@nomico jakichś szkoleń nie prowadzisz?, zapisałbym się.

powiem wam szczerze az sam się dziwie ze to tak fanie idzie :-) czytałem te forum ze to taka magia a to wcale nie jest takie trudne:-) tak jak pisalem

-unikalosc tekstow

-roznorodnosc pochodzenia linkow

-roznorodnosc archorow

-systematycznosc

I nie ma ...ja ze efekty nie przyjdą same u mnie przyszły po 6 tygodniach top10 :-) najbardziej jedynki denerwują czasami jest kilka a czasami same 2-3, nie moge utrzymac sie na stale na top 1 ale moze dlatego ze domena 1 rok lub konkurencja, nie wiem

Tu jest ewidentna wina tego że strona jest widoczna pod dwoma różnymi adresami. Dokładnie ta sama strona.

A skąd się ten drugi adres mógł wziąść i jak zrobić żeby nie było duplikatu ?

Weź napisz konkretnie czy kiedyś może miałeś pod tamtym adresem bloga, czy nie. Jeśli to nie Twój adres to ktoś skopiował Twoją stronę, jeśli Twój wystarczy zrobić 301 na docelowy, tylko nie wiem nawet czy na blogspocie można.

Na tej platformie blogerskiej jest to mój pierwszy blog, wcześniej, jakiś czas temu musiałem pozmieniać treści na bardziej unikalne. Pracy jednak swej nie dokończyłem, jeszcze nie i część treści na tym blogu jest skopiowana z innego serwisu. Dlatego mogę powiedzieć tak, że blog po części ma treści unikalne i nie.

Nie wiem czy tu leży problem, bo w takim razie pasowało by zrobić reszte treści unikalnymi

..... ale jeśli bym musiał zmieniać 301 na blogspocie to chyba się nie da.

Zarabianie w internecie z pasją --> opisuję różne programy, doradzam. 
Zbiór książek --> drukowane książki,e-booki,audiobooki
Fobia społeczna --> serwis dla nieśmiałych i lękliwych społecznie

Mam jeszcze takie pytanie na temat zakupu linków z allegro typu piramida. Linki w większości pochodzą z Wiki miedia , wpisy są później pingowane w celu szybszej indeksacji i sprzedawcy piszą, że mają wysoki Trust rank, co Wy o tym sądzicie ?

napisał bym ale nie chce żeby było ze nabijam komos klientów:-) albo prowadzę jakieś podejrzane działania marketingowe na forum ale ja bym olał te aukcje.

To co proponujesz?

męczyć się z ręcznym preclowaniem.... tak ?

Ręczne robótki są najlepsze. I najlepiej teksty pisane z "palca" bo wtedy to jest naturalne i za to bana nie dostaniesz.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ręczne robótki są najlepsze. I najlepiej teksty pisane z "palca" bo wtedy to jest naturalne i za to bana nie dostaniesz.

Acha ... średnio dziennie bym napisał z 5 precli, na bloga o konkurencji fraz dość znacznych, średnio co najmniej kilka lub kilkanaście tysięcy linków... co daje lata świetlne ... dzieki ale za cos takiego dziękuję

Przecież zamawiając taki pakiet na aukcji nie musiał bym wsystkiego wrzucac na raz, ale po trochu.

Widziałem juz jak sa pisane teksty na takich aukcjach i szczerze powiem nie wygladaja one źle

bez jaj nie tak, piszesz jeden dobry tekst ,potem synonimy i dodajesz:-) zachowując unikalność ja tak robię i nie narzekam tylko ze mam dobry program i robię tylko po angielsku bo w tym języku program działa. W sumie to możesz walić bez unikalności ale wtedy często bany i filtry lecą na strony które opublikują twoje teksty za duplikat :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności