Skocz do zawartości

DMOZ

romsend

Rekomendowane odpowiedzi

To ja też swoje 3 grosze :wow:

Mam jedną stronkę w kategori bez redaktora, redaktorem nadrzędnym jest sbart. Przenosiłem stronę pod inny adres i z tego starego było przekierowanie przez jakiś czas na nowy.

Po jakimś czasie zaglądam do DMOZ, a tam niespodzianka - adres przy opisie zmieniony na nowy !!!

Wniosek z tego taki, że i tam trafiają się porządni ludzie :blink:

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Najgorszą wg mnie kategorią jest kategoria World: Polska: Komputery: Internet: Przeszukiwanie: Katalogi stron:

Po prostu masakra... nie jestem jej redaktorem, tylko wstępnie przeglądam sugestie, jednak to co widzę mnie przeraża !!

Ludzie dodają tam masowo strony! NIE KATALOGI, po prostu swoje strony... tak jakby ta kategoria byłaby Katalogiem...

heh...

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

@Arturro

Trafiłeś w sedno chociaż bardzo delikatnie to ująłeś ;)

A dla reszty (tej marudzącej) zostańcie redaktorami a nie marudzcie, po moderujecie jedną małą kategorię to zobaczycie dokładnie o co chodzi.

Szczególnie jak po raz 30 napiszecie w komentarzu do tej samej strony SPAM i klikniecie usuń.

Przykładowy dzień moderowania katalogu przeglądnięte 30 stron, z czego 1 (słownie jedna) nadawała się do wpisania do katalogu. (reszta to, spam, nie ta kategoria, działalność lokalna, strona nie otwiera się, nie istnieje, domena wygasła, strona działa prawidłowo tylko na IE7.0, koleś prowadzi firmę i posiada tylko telefon komórkowy (ogólnie mieszka pod mostem) itd. Mógłbym tak mnożyć przez następne kilka stron. ;)

Wpisałbym 30 stron, ale musze się przebić przez 29 śmieci, żeby dodać jedna stronę!

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Ja polecam wszystkim mającym strony o komercyjnej działalności o zapozanie się najpierw z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną a następnie dodawanie ich do DMOZ.

ustawa:

https://przetargi.pl/prawo/droga_elektroniczna/

polecam zwłaszcza

Rozdział 2 - Obowiązki usługodawcy świadczącego usługi drogą elektroniczną

https://przetargi.pl/prawo/droga_elektroniczna/?nr=3

R.

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

• 1 miesiąc temu...

Tak więc ile mniej więcej trwa takie dodawanie strony ? Po jakim czasie mam być pewien, że została odrzucona ? prubowałem dodać stronę https://www.polonia-uk.com do tego katalogu i dalej jej tam nie ma. Strona jest w pełni funkcjonalna, treść aktualizowana niemalże codziennie i nie zawiera spamu. Dzisiaj po 3ch miesiącach zaproponowałem linka tej strony do katalogu ponownie bo cos mi to za długo trwa by dalej siedziała w kolejce.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ja polecam wszystkim mającym strony o komercyjnej działalności o zapozanie się najpierw z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną a następnie dodawanie ich do DMOZ.

ustawa:

https://przetargi.pl/prawo/droga_elektroniczna/

polecam zwłaszcza

Rozdział 2 - Obowiązki usługodawcy świadczącego usługi drogą elektroniczną

https://przetargi.pl/prawo/droga_elektroniczna/?nr=3

R.

Możesz rozwinać swoją myśl, bo niebardzo rozumię. W moim przekonaniu usługodawca jest

DMOZ, usługobiorca właściciele stron wpisanych. O ile wiem działalność gospodarcza polega na zarabianiu a DMOZ robi to za darmo, z twojego punktu widzenia wpis można traktować jak reklamę - nie widziałem w reklamach tak szczegółowych informacji. Ale nowej wiedzy nigdy za wiele ;)

• 3 miesiące temu...

Nie chodzi o reklamę a o kryteria dodawanych stron.

Między innymi mają być one zgodne z polskim prawem (inaczej mają nie łamać prawa).

Link który podałem wyjaśnia co strona powinna zawierać aby być zgodna z prawem.

Oprócz samej "zgodności" chodzi również o wiarygodność.

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności