Skocz do zawartości

3 domeny / jedna osoba / 2 rejestratorów

pimpek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie ponieważ tworzę zaplecze i jedna sprawa mnie zastanawia a odpowiedzi nie mogę wygoglować.

Posiadam 3 domeny.

1. xxx.PL - główna domena zarejestrowana na hekko.pl

2. xxx.NET.PL - staranna strona zapleczowa zarejestrowana na az.pl

3. xxx.INFO.PL - zapleczówka wordpress zarejestrowana na az.pl

Wszystkie 3 strony zarejestrowane są na jedną osobę.

Strona 1 i 2 zostały zarejestrowane w tym samym czasie u tego samego rejestratora.

I teraz mam dylemat czy linkować 3 ---> 2 ---> 1 czy 3 , 2 ---- > 1

Strone 2 i 3 linkować chcę mocnymi preclami oraz katalogami. A może lepiej te precle skierować bezpośrednio do strony 1 ?

Druga sprawa co nie daje mi spokoju to czy google jest tak sprytne i będzie wiedzieć że wszystkie 3 domeny zarejestrowane są na 1 osobę?

Jak byście to rozwiązali ?

Pozdrawiam.

Ukryj whois.

przecież jeśli to osoba prywatna to i tak ukryte, wiec po co. Ogólnie widzę nie rozumiecie podstawowej rzeczy 3-10-20 i td domen to niema żadnego znaczenia,po co wy kombinujecie ??. kombinować trzeba kiedy mówimy o stekach u tysiącach domen. 3 domeny nic się nie stanie, może być i na jedna firmę, na jedna osobę i u jednego rejestratora

a co on napisał?

widzisz tu globalne domeny?

@pimpek, zastanów się czy warto te 3 domeny traktować jako zaplecze. Czy nie lepiej linkować w inny sposób- wspomóc się preclami, blogami, katalogami itd i te podlinkować. A te trzy strony linkować na różne ale zbliżone anchory.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Witam.

To, że domena funkcjonalna zarejestrowana przez osobę prywatną ma ukryte dane whois to wiem.

Pytając o to czy "google jest tak sprytne" miałem na myśli to, czy mimo ukrytych danych whois google będzie widzieć "podstęp".

@MaxPan chcę jak najwięcej wyciągnąć z tych domen, i niczego nie zepsuć. Gdyby mi nie zależało nie zakładałbym tego tematu.

@Nikonem - nie traktuje 3 stron jako zaplecze, strona nr.1 jest stroną docelową w którą zainwestowałem sporo i ma już staż.

Strona 2 i 3 zostały niedawno zarejestrowane (jednego dnia) i póki co są zaindeksowane. Na stronie nr 2 chcę postawić ładny

serwis pod ludzi z innym kluczowym anchorem do pozycjonowania, oraz dodatkowo dopalić stronę nr.1.

Stroną nr.3 chcę dopalić stronę z nr.2 i postawić blog na wordpressie pod google.

Strone nr1 i nr2 linkować chcę preclami.

Wszystkie strony linkuje na różne ale zbliżone anchory.

Kto pyta nie błądzi, stąd ten temat.

a co on napisał?

widzisz tu globalne domeny?

widzisz co zacytowałem ?

activist aka terrorist

To ja skorzystam z okazji i podrzucę swoje pytanie: serio mogę spaprać pozycjonowanie tylko przez to, że mam kilka linkujących do siebie domen i wszystkie należą do mnie? Przecież to chyba sprawa normalna, że np. firma LPP linkuje do wszystkich swoich marek (a ma ich kilkanaście co najmniej) a te marki do spółki matki. Czy za taką strukturę dostaje się bany albo filtry?

Oczywiście założyłem przy pytaniu, że nie przeginam z ilością linków ani jednorodnością anchorów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności