Skocz do zawartości

Backlinki - porównanie ich zaindeksowania z listą stron zapleczowych

skibbbi

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że temat teoretycznie wiele razy wałkowany ale ....

Nie znalazłem odpowiedzi na następujące pytanie:

W jaki sposób czy jakim narzędziem przeanalizować dane o zaindeksowanych backlikach i zaindeksowanych stronach z backlinkami?

Np. wykupuję linki w statycznym SWL (nie komentujmy czy słusznie czy nie). Mogę pobrać sobie listę stron na których link został zamieszczony i co dalej?

1. Sprawdzam zaindeksowanie pobranych stron. Jeśli strona nie jest zaindeksowana to i link na pewno nie jest zaindeksowany. Jeśli strona jest zaindeksowana to są jakieś szanse na to, że i link został zaindeksowany.

2. Narzędziem takim jak Market Samurai sprawdzam backlinki do mojej strony i pobieram listę.

3. I tu mam problem. Jak można z listy wszystkich linków wydzielić te, na których link nie został zaindeksowany? Chodzi o to by te niezaindeksowane strony usunąć z SWL'a i nie płacić za linka na nich.

Będę wdzięczny za info. Czy Scrapebox lub Ultra Seo Master potrafią takie rzeczy?

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności