Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up książęce to trochę lepszy sikacz :D na grilu czy też koncercie mogę wypić ale do domowego czilałtowania się raczej średnio się nadaje ;)

@Max, po Twojej namowie do dzisiejszych testów idzie Lwowskie 1715 - zobaczymy czy masz tak samo dobry gust do piwa jak rękę do spamowania :D

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

polecam piwo Koniec Świata z pinty, niesamowita kompozycja smakowa od jakiejś zieleniny po miód, alkohol 8,9%, a w ogóle go nie czuć

Jedno z najciekawszych piw jakie piłem! Niestety ostatniej warki nie mogę nigdzie kupić :/ a podobno jeszcze bardziej zawiesista ( jak to sahti). Ogólnie w Polsce zaczyna się dziać dobrze z piwami, browar Pinta, Kormoran, Artezan i jeszcze kilka wartych uwagi, przywracają wiarę i co istotne smak prawdziwego piwska :D

Wykonamy
projekty organizacji ruchu zgodne z obowiązującymi przepisami, tanio i skutecznie, zapraszamy.

Ogólnie w Polsce zaczyna się dziać dobrze z piwami, browar Pinta, Kormoran, Artezan i jeszcze kilka wartych uwagi, przywracają wiarę i co istotne smak prawdziwego piwska

Niestety na wyspach co raz gorzej, nazjeżdżało się tałatajstwa ze smakiem rodem budka z piewem z PRL i ciężko teraz o dobre, bo większość preferuje szczyny typu tyskie, czy inne lokalne badziewie na miarę ich możliwości.

• 2 tygodnie później...

Dziś Starovar Ležák - nie jest to kwintesencja czeskich Ležáków ale akurat w pewnym dyskoncie jest w promocji za 2 plny ;) taniej niż te wszystkie polskie sikacze :D

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Moim zdaniem bardzo dobre piwa są z rodziny "Książęce" różne smaki i moce , od ryżowego po portery.

... ja pierd ...... jeszcze może jakieś soki będziecie polecać do piw. Piwo ma smakować jak piwo. Lekka nutka goryczki, pianka ( ale delikatna) i po 3 lekki zawrót głowy .Jak zrobie temat o ziemniakach też sobie będziecie PURE polecać ?

@up, nie frytki z mielonki będziemy polecać :D

... ja pierd ...... jeszcze może jakieś soki będziecie polecać do piw. Piwo ma smakować jak piwo. Lekka nutka goryczki, pianka ( ale delikatna) i po 3 lekki zawrót głowy .Jak zrobie temat o ziemniakach też sobie będziecie PURE polecać ?

Jak piwo czyli jak? Smaków piwa są setki, jeżeli nie tysiące. W browarach rzemieślniczych praktycznie każda warka, różni się od siebie ( więcej lub mniej alkoholu, różne nasycenie itp),

Piwo może mieć więcej lub mniej goryczki ( niektóre jej nie mają w ogóle a do produkcji używa się mnóstwa rodzajów chmielu), mniejsze lub większe nasycenie dwutlenkiem węgla, może być robione z różnych słodów, w tym z palonych, które np nadają kawowych smaków itp itd. Tak czy siak zawsze będzie to piwo, bo liczy się tu w jaki sposób zostało zrobione i z czego ( czyli podstawa: słód, woda, drożdże plus co kto tam doda).

Ostatnio np piłem dobrego witbiera, którego podano mi z cytryną i jak najbardziej było to dobre połączenie, super na upały :D.

Wykonamy
projekty organizacji ruchu zgodne z obowiązującymi przepisami, tanio i skutecznie, zapraszamy.

• 2 tygodnie później...

A ja wam powiem że ostatnio się zasmakuje w pszenicznym browarze. Od znanego niemieckiego Paulanera do ostatnio przeze mnie odkrytego pszenicznego od okociemia. Dobre jest ale wygląda jak siuśki :]

Gdy nie wiesz jaka maszyna do szycia jest dla ciebie najlepsza, lub gdy denerwuje cię codzienne golenie to być może golarka braun będzie dla ciebie wybawieniem.

Żubra, Książęce i Tyskie Premium

3 sikacze.. ;)

Dziś na testy idzie Czeski Kozel z edycji limitowanej na 140-lecie browaru ;)

• 2 tygodnie później...

Dziś, z okazji imienin Piernika, do testów poszedł Bud Strong (Budweiser B:Strong) schłodzony do 7oC

premier-select-special.jpg

Cud, miód i orzeszki :) polecam z czystym sumieniem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności