Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

@Blurrek.. nie osłabiaj mnie w niedzielę..

cydr to czysty sok jabłkowy, bez dodatków, poddany fermentacji.

Somersby, czyli jak to nazwałeś smakowe piwo, nie jest zrobiony z soku a z dodatkiem soku i to wątpliwej jakości soku.

jest też cydr pod nazwą somersby, ale to zupełnie inna bajka.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To tak naprawdę jedno i to samo :) To o czym mówisz to tylko pozory mające swój cel w tym o czym napisałem w poprzednim poście.

Katalog SEO Blurred - Moderowany, darmowy katalog oparty na autorskim skrypcie.

@up o ile się założysz, że w PL to nie to samo? :)

ja mam znajomka w Carlsbergu - mogę zdobyć oświadczenie o składzie napoju piwnego z dodatkiem soku o smaku jabłkowym :D tylko pokuś mnie jakąś kwotą zakładu :P

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Kolega to tu jakiś nieźle rozgorączkowany tym całym Somersby ^^

Każdy może sobie kawałek papru wciąć, popisać różne kosmiczne rzeczy i nazwać to oświadczeniem.

Katalog SEO Blurred - Moderowany, darmowy katalog oparty na autorskim skrypcie.

@up od razu rozgorączkowany.. po prostu uczulony na pierd*lenie głupot.

To tak naprawdę jedno i to samo

To nie jest jedno i to samo. Tak jak pisał @mcmagik- Somersby w Polsce to marne piwo z dodatkiem soku. Cydr wg definicji to sfermentowany sok bez dodatku cukru o niewielkiej zwartości alkoholu podawany zazwyczaj z kostkami lodu, od niedawna z akcyzą jak w przypadku piwa, dlatego postępuje mocna ekspansja na rodzimy rynek, chociaż nie wróżę wielkiego powodzenia jeśli producenci nie zejdą z ceny. Nie znam dokładnego procesu produkcyjnego ale jeśli jabłecznik będzie kosztował 13 zł za 0,75l to ja podziękuje.

Alkowiki - dla większego relaksu

Piwa z Browaru Widawa, ale to lokalnie w okolicach Wrocławia, trudne do kupienia w sklepie i cena około 8 zł za butelkę. No ale dobre :)

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

A jeśli ktoś lubi smak amerykańskich chmieli: bojan strażackie :)

Mieszkam kilka kilometrów od browaru Bojanowo. Amerykańskie piwo w Bojanowie? Nie uwierzę. Jako ciekawostkę dodam - jeszcze kilka lat temu tłukli "czeskie" piwo Szwejk.

Nie napisałem amerykańskie piwo, tylko smak amerykańskich chmieli :) Bojan strażackie podobno ma w składzie chmiel Amarillo, który odpowiada za specyficzny smak tego piwa.

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

A ja dziś degustuję Paulaner Dunkel - wyrwany w Lidlu, mają tam jakiś niemiecki tydzień czy coś. I muszę qrde przyznać, że bardziej mi podpasował niż Naturtrüb - pewnie przez ten nieco bardziej zdecydowany smak ;)

@Herk a jadłeś kotlet z psa? może by Ci posmakował..

Czy był to kotlet to nie pamiętam ;)

Pies, w końcu najbliższy przyjaciel człowieka lecz zwierze ;)

Ja tam nie piję już wcale alkoholu ;)

Więc temu odpowiadam dopiero tyraz ;)

Co do japońskiego piwa..

W historii tego trunka, nie ma nic o samurajach ;)

https://pl.wikipedia.org/wiki/Historia_piwa

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

[..]

Ja tam nie piję już wcale alkoholu ;)

[..]

jak mówiłem - straciliśmy kolegę.. zaręczył się i (_!_) zbita :P

• 1 miesiąc temu...

Dawno nikt, nic więc się wyłamię ;)

ale dziś ocena negatywna :/

Miłosław Koźlak - nie polecam. Marna imitacja Koźlaka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności