Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...

Pozwolicie, że odkopię trochę temat. Piwo które polecam (na które niechcący się natknąłem w markecie a po analizie okazało, że że generalnie ciężkie w znalezieniu) to: Zielone Lubuskie! (Browar Witnica)

Poza tym , że wrażenia wizualne jakby się "ludwik" piło, ale smakowo: nie śmierdzi szmatami, nie śmierdzi beczką, nie ma goryczki, 4,2%.

Butelka 0,5l - 3,98 w hipermarkecie

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

• 2 tygodnie później...

Browar Witnica ma naprawdę dobre wyroby, potwierdzam:)

I jeszcze Browar Czarnków - delicje, zwłaszcza, jeśli się lubi piwo niepasteryzowane.

Za namową powyżej dzisiaj zarzuciłem Browar Czarnków - czarnkowskie piwo jasne i... najgorsze jakie piłem... tragedia, śmierdzi szmatami i jakieś takie gorzkie... jedyne pocieszenie, że 5 VOL

Dodatkowo zarzuciłem (bo lubię eksperymenty) lubuskie piwo czekoladowe - także tragedia, ani to piwo, ani czekolada

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...

A ja polecam Tyskie Klasyczne. Dla mnie najlepsze piwo w tej chwili.

Kiedyś było boskie, ale od jakiś 4-5 lat się zepsuło. Teściowa jest fanką i często przywozi ze sobą, to mam okazję posmakować ;-)

@Modrzew, piątka! Czarnków miał w moim mieście sklep firmowy, wytrzymał może dwa lata, pić się tego nie dało. Co do Tyskiego, to wolę jednak prawdziwe piwo, a nie rozrobiony koncentrat. U mnie dziś na tapecie był browar Raduga

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Masz na myśli belgijski Duvel? Jeśli szukasz mocnych wrażeń, to zdecydowanie Browar Faktoria, jeśli czegoś po prostu dobrego, polecam Pintę.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności