Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up mam jednak małe obawy, czy aby na pewno to to samo EB.. :/

Wczoraj strzeliłem dwa do żużelka, były ok. Były takie emocje na ekranie, że dokładnie na smak piwa nie zwróciłem większej uwagi ;) Nie jestem smakoszem więc więcej nie napiszę, sensacji żołądkowych nie było ;)

Przedwczoraj na spacerze dowiedziałem się, że piwo EB dotarło do Społeczeństwa:

f32aea2d63a9ceda.jpg

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Leżajsk czy EB, to tylko marki. Żywiec je wykupił i teraz leją Żywca w innych proporcjach koncentrat-woda i pakują w lepsze opakowanie.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

piwo z koncentratu to mit..

Niestety nie mit. Może zła nazwa, ale nie mit, gdyż tak można określić warzenie piwa przez koncerny mówiąc językiem potocznym - bez wiedzy fachowej browarnika.

W dużym uproszczeniu: koncerny produkują tzw. HGB (High Gravity Brewing - wysoko stężona brzeczka), który później odpowiednio rozcieńcza się wodą w zależności od zapotrzebowania.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Leżajsk czy EB, to tylko marki. Żywiec je wykupił i teraz leją Żywca w innych proporcjach koncentrat-woda i pakują w lepsze opakowanie.

Nie wykluczam jednak to EB nie kojarzy się w ogóle z Żywcem. Odnoszę wrażenie, że przypomina tamto stare ale koneserem nie jestem i w spory nie wchodzę ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

W ostatni piątek, wracam z pracy, piękna pogoda, jeno nie chciało mi się jechać do sklepu piwnego. Okazało się, że moja kobieta była na tyle przezorna, że sama kupiła mi coś świetnego i nowego. Dlatego jak polecam Niudę z utytłaną sznupą (nie-Poznaniacy nie zrozumieją), z browaru SzałPiw

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Dla mnie EB to niestety straszne siki i z piwem to ma niewiele wspólnego. Ostatnio piłem Konstancin Weizenbier...mmm przepyszne piwko, jak również Primator Weizenbier. Ale nie każdy lubi przeniczniaki.

Miłosław też fantastyczne piwko, marcowe, niefiltrowane, przeniczne... jeszcze tylko koźlaka i pilsnera nie piłem.

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności