Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Polskie piwo jest do bani, niestety... Ja bardzo polecam pilznera urquell , ogólnie czeskie i niemieckie piwa , oczywiście nie wszystkie. Lubie gorzki smak piwa, a nie jakieś słodko kwaśne polskie szmiry. Perła jest nawet okej ma taki swój smak

a próbowałeś Raciborskie? Corneliusa? Gniewosza? Krajany?

czy na podstawie tylko marketowych siuśków tak wnosisz?

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

Polskie piwo jest do bani, niestety... Ja bardzo polecam pilznera urquell , ogólnie czeskie i niemieckie piwa , oczywiście nie wszystkie. Lubie gorzki smak piwa, a nie jakieś słodko kwaśne polskie szmiry. Perła jest nawet okej ma taki swój smak

Polskie browary regionalne jedyny ratunek ;) ale to że ty masz inny gust nie znaczy, że dane piwo jest do bani ;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Polecam czeskie piwo Primator( nieco ponad 10%) a także dostępne w Auchan Pedritos ( coś jak desperados tylko, że mocniejsze). Pod warunkiem, że się ich nie będzie mieszać..

Specjalista ds komplikowania spraw prostych

[...] czasem się pije z dolnej półeczki czasem z górnej.

z dolnej półki:

PL - większość to niestety marketowe sikacze.. ciężko znaleźć coś dobrego, ale można pokusić się o wspomnianą Perłę czy Łomże.

EU - wspomniany ARGUS z Lidla to całkiem znośny Lager

średnia półka:

PL - Browar Gontyniec, Czarnków, Cornelius - w zależności od pogody i humoru różne "smaki" z tych browarów :)

EU - czeskie Bernardy w różnych wydaniach - jak wyżej, w zależności od pogody i humoru ;)

wyższa półka:

PL/EU - z domowego pędzenia :D

Ogólnie rzecz biorąc najważniejsza dla piwa będzie temperatura serwowania - sikacz dobrze schłodzony będzie lepiej smakował niż Guinness o temp. 20o C

Osobiście piję piwo o temperaturze 3-8oC - w zależności od gatunku piwa i tego do czego jest serwowane.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

łomża to jakby gorsza siostra perły, ale to faktycznie jedyne piwa marketowe, które można wypić.

ja niestety mam złe doświadczenia i schłodzone siki też nie smakują jak kiedyś.

a gdyby tak przejść się do sklepu, który ma ponad 500 rodzajów piw (to niewiele), a każde miasto takowy sklepi posiada (w poznaniu w okolicach krzyżówki hetmańska/głogowska o ile nie zamknęli) to tam z powodzeniem można odkryć nowe, fantastyczne smaki. browary mało znane - ktoś już tu to napisał.

faxe także niezłe

Czarne litrowe - o tak ;)

Jak miałem ze 20 lat, to w bardzo ciepły dzień wypiłem z kolegą po jednej czarnej litrowej. Mieliśmy problem z wyjściem z parku. Taki czas ze w parku można było jeszcze pić :)

Na samym początku była Warka Strong-nie wiem jak mogłem to pic ?

Steffl byl oki i tani.

Dog in the Fog- bardzo mi pasował.

Żywiec bo gorzki- w tej chwili chyba o wiele mniej gorzki.

Perła, Łomża, Tyskie -niestety już przepiłem smak.

Pilsner Urquell - jest dobry ale musi być zimny.

Browary lokalne to za każdym razem dobry wybór. Powoli wielkie kampanie się podszywają pod nie i wystawiają swoje niby niszowe piwa.

Parę wyjazdów i urodzin spędziłem też przy Kenigerze, ale to z musu niż z przyjemności :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności