Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Piłem ostatnio to nowe EB i nawet nawet. Do tego tyskie gronie i perła export no i dębowe. Czasem lubię też desperadosa i jakiegoś radlera i od święta coś ciekawszego pokroju porter.

@up czyli gustujesz w podłych koncernówkach - smacznego.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zdecydowanie jak postawić koło Tyskie, Lecha czy innego Kasztelana to faktycznie nie ma znaczenia co się wypije. Ale jak do tego zestawienia dołączyć Grolscha to z zamkniętymi oczami, prawdopodobnie nawet nie pijąc bez problemu można rozpoznać go z pośród pozostałych.

Od jakiegoś czasu lubię sobie strzelić Raciborskie klasyczne polecam spróbować bo smakuje naprawdę świetnie. Ostatnio piłem również Ale Nysa! spodziewałem się, że powali mnie na kolana (tak było opisywane) ale nic takiego nie miało miejsca. Nie mówię, że jest złe czy coś. Natomiast odradzam każdemu próbowanie Szach-Mat z "browaru" w Opolu Słodziak. 

Moja pierwsza aplikacja na iOS - Zysk z faktury VAT ;)

Apple = mac-world.pl

Jeśli nie rozróżniasz Tyskiego,  Lecha lub innego kasztelana to pij sok z marchwi.  Piwa koncernowe nie są złe nie przesadzajmy. Oczywiście nie wszystkie. Np.  wspomniany Lech czy Żywiec dają radę. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

[...] Natomiast odradzam każdemu próbowanie Szach-Mat z "browaru" w Opolu Słodziak. 

Browar SŁOCIAK spod Opola - nie z samego Opola :)

Chociaż przyznam szczerze, że szyderczo nazywamy go w Opolu Słodziakiem :D Ale to już inna bajka ;)

Jeśli nie rozróżniasz Tyskiego,  Lecha lub innego kasztelana to pij sok z marchwi.  Piwa koncernowe nie są złe nie przesadzajmy. Oczywiście nie wszystkie. Np.  wspomniany Lech czy Żywiec dają radę. 

Trafiajają się nie najgorsze - przypadkiem ;)

Koncernówki są produkowane w 2 gatunkach - tych niedobrych, które zajeżdżają skarpetą oraz tych niedobrych, które mi nie smakują ale mogą smakować innym :D no i pamiętajmy - co kto lubi :)

Dla mnie większość koncernówek to niestety woda z mocno rozcieńczoną brzeczką. Jasne, że trafi się wypić coś z marketu - czasem człowiek nie wielbłąd i napić się musi :)

Ale zdecydowanie wolę za 1 dobre piwo zapłacić prawie tyle samo, co Pan Heniu za 4-paka żubra, który myli procenty z ekstraktem i celebrować tę chwilę dłużej, niż wyżej wspomniany Henio męczy się z 4-pakiem ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Browar SŁOCIAK spod Opola - nie z samego Opola :)

Chociaż przyznam szczerze, że szyderczo nazywamy go w Opolu Słodziakiem :D Ale to już inna bajka ;)

Jak dla mnie to jest jeszcze Opole :) 

Co do nazwy to nigdy nie pamiętam jak dokładnie ona brzmi dlatego faktycznie przyznaję się do błędu.

Moja pierwsza aplikacja na iOS - Zysk z faktury VAT ;)

Apple = mac-world.pl

Nie powiedziałem, że ich nie rozróżniam. Natomiast uważam, że z roku na rok coraz bardziej przypominają w smaku wodę. Znajdziesz tam więcej słodu jęczmiennego a niżeli chmielu.... Dużo lepszym wyborem są lokalne browary, bo tam faktycznie jeszcze się przykładają do tego żeby piwo miało smak i jakość.

lokalne browary, bo tam faktycznie jeszcze się przykładają do tego żeby piwo miało smak i jakość

I tak i nie. Są takie lokalne browary, które pije się tylko raz (Koreb, Edi, Kowal, Brovaria), a są takie do których się wraca kiedy tylko można (Gościszewo, Artezan czy Bednary)

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności