Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fakt, źle to ująłem. Chodzi o to, że sporo piw nie ma w składzie chmielu. Sam słód jęczmienny... to moim zdaniem takie napoje nie powinny się nazywać piwami :P

https://piwolucja.pl/felietony/duzy-odsetek-rynku-piwa-piwa-bez-chmielu/

Zadaj sobie trochę trudu i przeczytaj cały artykuł, który podlinkowałeś a nie tylko tytuł.

Każde piwo ma chmiel (z zasady piwo to woda, słód, chmiel i drożdze) i producent nie ma obowiązku tego wyszczególniać na etykiecie

Uważam, że ekstrakt chmielowy bądź też granulat chmielowy, to nie to samo co chmiel w czystej szyszkowej postaci. ;) Zatem dla mnie twierdzenie, iż każde piwo ma chmiel w moim przekonaniu nie do końca jest prawdą. W końcu chyba mogę mieć swoje stanowisko a nie być konformistą :D
Co do składu masz absolutną racje, producenci nie muszą podawać pełnego składu surowcowego. W związku z tym jak w piwie są wspomniane ekstrakty albo granulaty to producenci się tym nie chwalą bo nie ma czym. A kiedy ktoś szanuje tradycje to chętnie dzieli się tą informacją z konsumentem ;D 
I w końcu jest jeszcze taki mały temat do poruszenia. Jeśli nie masz podanej informacji o chmielu to koniec końców nie wiadomo czy stanowi on 1% dodatku do napoju czy 30%. W związku z powyższym Piwko piwku nie równe ;D

• 2 tygodnie później...

nie wierzę, że "bez sensu" komuś smakowało. Przecież to piwo jest faktycznie bez sensu, nie wyszło im zupełnie. Bez smaku, bez aromatu, piana znika natychmiast, nie ma żadnego wyrazu... Jak ktoś nie orientuje się w crafcie i 10zł za piwo to dużo, to wcześniej polecam sprawdzić opinie na ratebeer.com,żeby ogarnąć co faktycznie warto wypić i kasy nie utopić.

• 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Myślałem, że Pilsner Urquell to najlepsze piwo do czasu spróbowania Kormoran AMERICAN IPA. Moim zdaniem burza smaków w ustach po wzięciu łyka warta ceny (7,50 w hipermarketach).

Ostatnio Kormoran uwarzył portera bałtyckiego "Imperium Prunum". Piwo limitowane, za 20 zł, ale to co się w ustach dzieje jest kosmosem :)))

• 3 miesiące temu...

"Piernikowy Foch" z browaru Jana Olbrachta - olśnienie kubków smakowych ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Top 5 moich faworytów:

Piwo Świdnickie (regionalne), u mnie się wybiło na 1-wsze miejsce, aczkolwiek oryginał, a nie podróby w niektórych lokalach. Z góry mówię, że nie dlatego, że pochodzę z tego miasta, po prostu moim zdaniem jest świetne (o ile nie popsują go za kilka lat).

Perła Niepasteryzowana

Złoty Bażant

Żywiec Porter

Harnaś wysokochmielowy (zielona etykieta)

Darmowa porównywarka pożyczek online.

Polecam także: zdjęcia Świdnica

oraz pamiątki Świdnica - sklep online

Panowie jak ktoś chce się nawalić albo ugasić pragnienie, to Żubra kupujcie. Ale tylko w butelce, bo piwa w puszkach smakują gorzej.

A dlaczego Żubra? Bo teraz można wygrać dwa kolejne. Ja już w sumie 6 wygrałem. Niestety wygraną tylko w puszkach można odebrać.

Ja nie kupię piwa za 6 PLN, bo co to dla mnie jedno piwo. A jak kupię za dobre, to mi prędzej je żona wypije i tylko pocieszę się etykietą. A 6 PLN mamy 3 żubry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności