Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

Z Żywca to faktycznie tylko porter wchodzi w grę i to najlepiej od leżakowany, tak z pół roku po terminie przydatności. Ostatnio piłem piwo żołędziowe z browaru Stara Szkoła, polecam szczególnie tym którzy lubią piwa "świąteczne". A co do Doktorów to 80% ich piw ma wady, przynajmniej te które miałem okazje skosztować.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 5 miesięcy temu...
Dnia 6.02.2013 o 21:44, Keraj napisał:

Jakie piwo możecie polecić z czystym sumieniem ? Jestem otwarty na nowe doznania :)

Czas chyba odświeżyć ten ważki wątek. Sezon grillowy za pasem, za oknem z kolei cieplej i czym się tu schłodzić? Stałem dziś przed półką z browarkami w Kauflandzie i nie bardzo wiedziałem co wziąć, a jak autor tego tak istotnego tematu, staram się być otwarty na nowe doznania. Również smakowe. Wybrałem Staropramen Unfilterred i nie Unfilterred. No, może być. A może jednak ktoś coś poleci co w sieciach można dostać?

Może by zrobić odpowiednią ankietę i zrobić głosowanie? Jest jednak tak dużo browarów, rodzajów piwa no i czy demokratyczna PiO większość poleci dobre piwo?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 3 miesiące temu...

Propo piwka patrzcie co dorwałem w markecie :P

A najlepsze info na etykiecie: 

- piwa nie obchodzi kiedy skończysz

- piwo nigdy nie ma bólu głowy

- piwo nie ma teściowej

- piwo zawsze jest wilgotne 

- piwa nie obchodzi ile zarabiasz

- piwo nie podrywa obcych 

IMG_20170806_163034.jpg

IMG_20170806_163040.jpg

IMG_20170806_163049.jpg

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Dnia 7 kwietnia 2017 o 08:39, PrzEM0X napisał:

Spróbuj Johannes'a ;)

Jak na piwo za 3 złote to przepłacony :P

5 godzin temu, krzysiuus napisał:

Propo piwka patrzcie co dorwałem w markecie

Pijesz piwo prosto z butli? To jak seks w prezerwatywie ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

No weź Max! Dziewczyna lubiąca piwo, a Ty tak traktujesz? Co by nie robić offtopa - Ja polecam to co piję najczęściej: Ciechan Lagerowe oraz inne Ciechany... Przepadam też z Kormoranami, szczególnie za Warmińskimi Rewolucjami i Krzepkim. A że w mojej okolicy sklepy ubogie w piwa lepsze (bo tylko Harnasie i inne co coś można wygrać), to jeszcze wynalazłem sobie Miłosław Niefiltrowane, Marcowe i jeszcze kilka... ale nie mam butelek akurat :-). W tym momencie kończę niefiltrowane i powiem, ze nawet już nie bardzo zimne, jest całkiem dobre :-)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

• 5 miesięcy temu...

Jankes APA (Browar Lwówek). Nie pałam sympatią do Browarów Regionalnych Jakubiak. Mają u mnie grubą krechę za przeogromne wahania jakości. Z Jankesem jest tak, że nieczęsto trafisz na butelki nie do wypicia. Sądzę, że jest to najlepszy Lwówek i jedno z lepszych piw grupy BRJ. Aromaty cytrusowe, żywiczne, a do tego przyjemna, niezbyt silna grejpfrutowa goryczka. Bardzo pijalne i raczej słodkie. Nie jest to może klasa światowa, ale w tej cenie można brać bez obaw.

• 3 miesiące temu...
10 godzin temu, jankos napisał:

całkiem przyzwoite pszeniczne w Lidlu - Patronus

Zakupiłem i kończę właśnie pierwszą butelkę.

Najpierw plusy ;)
- piękna,  obfita, gęsta i wolno opadająca piana
- barwa może z lekka za ciemna jak na pszenicę ale bardzo przyjemna 
- cena

Minusy:
- piwo mało wyraziste (czuć, że to produkt do marketów))

- słodkie w niezbyt pasujący do pszenicy sposób, słodowość pozostaje na  długo w kubkach smakowych

- słabo wyczuwalne nuty banana czy goździków - takie jakby w oddali.. niby są, ale jednak ich mało

Ogólnie pijalne, zwłaszcza, że jest w cenie uryny, znaczy się żubra itp. :D

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

11 godzin temu, jankos napisał:

pijąc drugą doszedłem do smaku

Przy trzecim wciąż nie doszukałem się tego, co w pszenicy powinno być standardem. Powiem więcej, przy trzecim było już tak płaskie, że aż zmieniam ocenę z 3.5 na 2 na szynach.

21 minut temu, jankos napisał:

przyzwoite

Takie by było gdyby było czuć tam nieco więcej banana i goździków ;) ono jest ledwo poprawne ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności